Aké výživné bude platiť 24 ročný muž?
koľko môže slobodný muž platiť vyživne? ma 24 rokov a pracuje. ma mzdu 500€. plati pôžičku a podnajom, plati 300€ .Veľmi sa boji že bude platiť aj 100€ poradte čo ma robit... pomôžte mu
Prosim vas pekne ja som ten prispevok napisala aby ste pomohly. Ale nie aby ste teraz nadavali. Možno mate pravdu ja chapem , ale vôbec neviete o čo sa jedna. Ved ten chlap sa chce starat o to dieta, on chce platit ale nie az 100eur, keby ste vedeli čo všetko plati. A ked pišem že ona hned otehotnela tak na viem že aj on pri tom bol ale neviete presne čo zrobila. Ano ja priznavam urobil chybu nemal si snou začat. Ale keby ste vedeli čo je zač ta ženska.ona ani matka nebude dobra. A prosim vas pekne zase tu nenadavajte ked neviete naozaj čo sa stalo. Treba pomahat a nie sudit.keby som vam napisala cely pribeh tak by ste mi dali za pravdu ale ani neviete o čo sa jedna. Možno som to zle napisala a nepochopili ste dobre. Už nechcem aby ste takto pisaly. Ja som napisala aby ste poradili. A to veľmi ďakujem tym čo mi poradili a už nechcem aby ste take trapne riešili. Tak sa majte
@sabinka264 No tak si to mala napisat tak aby sme to pochopili ako si ty predstavujes a tiez tvoje reakcie.😉
A co take "zrobila" pri tom otehotneni, okrem toho,ze mu dovolila "zasunut" bez ochrany a on si to dovolil tiez?
A rady? No platit bude, sud urci vyzivne podľa zákona a podla jeho prijmov a majetku. Hotovo.
@sabinka264 pozri, piseme ako reakcie na to, co pises ty. A ano, nevieme cely pribeh, ale to nevies ani ty. Ty vies len jeho polovicku pribehu. Mozno, keby ti povedala ona svoju verziu, videla by si celu situaciu inak. Ak je ta slecna taka hrozna, nemal s nou liezt do postele, ale dat si rande s Ancou Dlanovou radsej.
A kto je on tebe, ze sa tak aktivne miesas? Syn to nebude, podla tvojich starsich tem si mlada, cize ani ziadne deti si este "nevychovala".
Jeziskove huslicky, zase jedna z tych, co jej bude kazde euro co frajer plati na dieta vadit. A to, ze tu riesime "trapne" podla teba....no, aku trapnu temu si tu nahodila, taku riesime, a ano, napisala si to velmi zle. Ale pochybujem, ze aj keby si napisala cely pribeh (pozor, pisem cely pribeh, nie "celu pravdu") tak by si mala ine reakcie.
@persica ta co si, sak ona si ta hrozna byvalka tie peniaze zozere sama a decku neda nic....ved uz je aj ako matka zla, hoci dieta sa mozno ani nenarodilo, ale autorka na nu stihla nakydat teda paradne.
Pamatam si tu temu kde tretia(?) manzelka sa stazovala, ze manzel musi platit na tri deti a ako ona k tomu pride, ked peniaze, co mal davat jej (nerobila, slecna domasediaca) idu na tie deti z predchadzajucich vztahov a ako ona k tomu pride, ked tie druhe mamicky si ziju z jeho penazi a co ona teraz...... kristova noho, tak sa niekedy hanbim za zenske pokolenie, ze az..... 😠
@sabinka264 ano, moze to byt 100 EUR aj viac ak matka poziada aj o vyzivne na seba (pri nemanzeloch sa to na matku tusim nazyva inak ako vyzivne).
K tomu, ze u rodicov byva a ma najomnu zmluvu na 230 Eur - mne osobne to pride divne, a je dost mozne, ze to bude podozrive aj sudcovi a naozaj mu to moze pripadat ucelove s cielom minimalizovat platby vyzivneho. Kedze su to jeho rodicia, tak by sa ocakavalo, ze sa bude podielat len na nakladoch na byvanie (ak tam ziju traja, tak jednou tretinou).
@obsadenemeno to sa k tomu uz ani clovek nema chut vyjadrovat... kde tento svet speje
@obsadenemeno Inak toto sa aj mne "vybavilo". 😀😉
no kazda minca ma 2 strany, ked je chlap v poriadku a vysolia mu alimenty 100 eura a potom si zalozi rodinu a ma uzivit akoze 2 domacnosti, tak to nie je ziadna vyhra. Ci ma akoze ostat sam do konca zivota, lebo splodil dieta predtym? hm? na druhej strane je tu opustena zena s dietatom, monzo ju opustil on, mozno ona ho podvadzala, ktovie, nie vzdy je to tak, ze muz odide od zeny a dietata, lebo je to darebak.. Opustena matka s dietatom si moze tiez zalozit rodinu, ale ona nemusi zivit 2 domacnosti, len jednu a este dostava peniaze na ucet od otca dietata. Alebo casto jej pomahaju rodicia. Na druhej strane nie je nic moc zostat sama s dietatom ani po financnej a ani po psychickej stranke. Kto je viac vinny? chlap ci zena? nikdy nevieme, preto netreba sudit. Su chlapi idioti a aj zeny mrchy, v jednom i druhom pripade na to doplacaju len deti. Nic nie je ciernobiele, ale nie vzdy je chlap vinnik za rozpad vztahu.
porad svojmu kamaratovi, nech si najde lepsiu pracu s lepsou mzdou. Nech su okolnosti akekolvek, ma alebo bude mat dieta a to ze ma vedlajsie vydavky ako najomne, ci pozicky ci neviem co....no minimalne pozicky su jeho sukromna vec, to normalny sudca hadam neberie do uvahy.
Jedina rada: nech prevezme zodpovednost za svoje skutky, najde si lepsiu pracu!
Keď je otcom dieťaťa, musí niesť zodpovednosť. Všetko závisí od toho, aké má majetkové pomery. Do úvahy sa neberie len výška mzdy, ale koľko je schopný zarobiť vzhľadom na svoje možnosti/ vzdelanie, vek, zdravie/. To že býva u rodičov a platí im nájom 230-€, môže súd napadnúť. Keď je slobodný, môže prispievať rodičom napr. 100-€ na jednu izbu.
100-€ výživné nie je veľa, ak matka bude mať len rodičovský príspevok. Poraď mu, nech reálne zhodnotí situáciu. On najlepšie vie, ako na tom matka dieťaťa finančne bude. či bude poberať materskú, alebo len rodičovský príspevok. Aké sú jej bytové pomery, ak bude bývať v nájomnom byte, je to minimálne 200-€, to pokryje rodičovský príspevok, plus výdavky na dieťa a na ňu, takže v tomto prípade je 100-€ nedostačujúce výživné.
@sabinka264 kamarátka bývala u rodičov a mala s nimi spísaný nájomnú zmluvu, ktorá bola evidovaná na daňovom úrade a jej rodičia mali prechodný pobyt v dome, ktorý zdedili a veľmi často tam boli. Sudca tu zmluvu akceptoval ako oprávnene náklady pre ňu a jej deti.
@sabinka264 pomôcť ???
A keď ho strkal do nej to ho bolo treba tiež zachraňovať???
Je to jeho dieťa ?
Tsk nech sa stara!
Kur*a takýto prístup ma vie nasrat nenormálne.
Sud neprihliada iba na vysku prijmu ale aj na schopnost dosahovat primerany prijem, majetkove pomery, atd. T.j. moze usudit, ze v danom regione a jeho kvalifikaciou ma moznost dosiahnut vyssi prijem a bude vychadzat z toho. Priklad: som vyuceny klampiar ale robim na polovicny uvazok pomocnu silu v pekarni, lebo som dal vypoved v predchadzajucom zamestnani. Sud na tieto okolnosti prihliadne a urci vyzivne podla schopnosti a nie podla aktualneho prijmu. Ako bolo spomenute, vyzivne ma prednost pred ostatnymi vydajmi.

@sabinka264 cize je to tvoj syn, co ho ta hnusoba prinutila mat sex a otehotnela narocky, ano?