Aké výživné mám žiadať pri rozvode?
Ahojte,
koľko ste žiadali výživné pri rozvode?
Deti v mojej starostlivosti, otec ma rozšírený styk.
Východné Slovensko.
Ja som chcela 250 eur dokopy na obe deti ( 10 a 6 rokov).
Vďaka
zhruba 30% z jeho platu
Najdôležitejšie sú náklady na deti.
Tvoje deti sú napr zdravé, ale Anca ma dieťa s celiakiou. Čiže má úplne iné náklady na stravu.
Tvoje deti chodia na krúžok v škole. Kata má syna, ktorý hra hokej. Čiže zas iné náklady.
Zuzana dcéra nosí okuliare a má strojček na zuby. Má náklady. Tvoje deti nenosia okuliare a ani strojček. Čiže v tvojom prípade 0 eur
Spis si náklady na každé dieťa. Nie spolu.
Žiadaj aj polovicu preplatenia extra nákladov, napr plavecky či lyžiarsky výcvik, letné tábory, okuliare, nákladná oprava zubov, jazykový kurz, …..
Je tu asi milión diskusii na tuto tému. Skús ai preciatat.
Iné je keď sa viete dohodnúť a nirmalne komunikujete a iné keď nie
Dôležité je aj aký ma príjem. Či má iné vyzivovacie povinnosti
Pozri ešte tuto tabuľku. Ale má len orientačne charakter
https://www.google.com/search?q=tabulka+na+výpo...
aký má príjem otec
@vevebono problém je ten, že oficiálny príjem má nižší, lebo si krátia dane, majú to nejak cez ekonomku poriesene..... Lenže dostáva ešte na ruku. Ale presné sumy neviem, pretože o peniazoch sa s ním nikdy nedalo normálne rozprávať.
Ale celkovo má cca určite 1200 v čistom.
@vevebono problém je ten, že oficiálny príjem má nižší, lebo si krátia dane, majú to nejak cez ekonomku poriesene..... Lenže dostáva ešte na ruku. Ale presné sumy neviem, pretože o peniazoch sa s ním nikdy nedalo normálne rozprávať.
@anonym_autor tak to je problem, keď má na páske iba nižšiu mzdu Budú vychádzať z tej sumy.Doteraz ti 250 eur stačilo asi nie.Dobre rozmýšľaj akú sumu budeš ziadat
@anonym_autor v tomto pripade tahas za kratsi koniec. Lebo nevies jeho oficialne prijmy nijako dokazat, kedze ma vyplatne pasky na nizsiu sumu. Kratenie dane poriesene cez ekonomku? Tomuto by som vobec neverila, lebo kratenie dane je trestne. Boh vie, ake smeliny tam v tej firme robia. To co ma ruku mu nikdy nedokazes.
Nechaj si potom do rozsudku napisat aj to, aby sa podielal na mimoriadnych vydavkoch, ako je pisane vyssie a polovicu aby Ti potom platil (ci to mas lyziarsky, okuliare, tabor, proste veci nad ramec vyzivneho)
@anonym_autor v tomto pripade tahas za kratsi koniec. Lebo nevies jeho oficialne prijmy nijako dokazat, kedze ma vyplatne pasky na nizsiu sumu. Kratenie dane poriesene cez ekonomku? Tomuto by som vobec neverila, lebo kratenie dane je trestne. Boh vie, ake smeliny tam v tej firme robia. To co ma ruku mu nikdy nedokazes.
Nechaj si potom do rozsudku napisat aj to, aby sa podielal na mimoriadnych vydavkoch, ako je pisane vyssie a polovicu aby Ti potom platil (ci to mas lyziarsky, okuliare, tabor, proste veci nad ramec vyzivneho)
@muchotrafka298 na to krátenie daní má upozornila právnicka..... Že to čo robia, nie je v poriadku. Jeho som upozornila, že o tom viem..... Tak ostal ako stať ako stĺp. Ak bude súhlasiť s výškou výživného bude sa tým súd hlbšie zaoberať? Mám sa vôbec do toho púšťať a spomínať to tam? Zatiaľ idem bez právnika ale mám v zálohe jedného keby niečo ....
@anonym_autor tak to je problem, keď má na páske iba nižšiu mzdu Budú vychádzať z tej sumy.Doteraz ti 250 eur stačilo asi nie.Dobre rozmýšľaj akú sumu budeš ziadat
@anonym_bb0a27 ešte sa len ideme rozvádzať, riešim navrh na rozvod..... Všetko mám už spísané chýba mi len tá suma.... Ale zrejme pôjdem.nizsie, on je narcis.....
@muchotrafka298 na to krátenie daní má upozornila právnicka..... Že to čo robia, nie je v poriadku. Jeho som upozornila, že o tom viem..... Tak ostal ako stať ako stĺp. Ak bude súhlasiť s výškou výživného bude sa tým súd hlbšie zaoberať? Mám sa vôbec do toho púšťať a spomínať to tam? Zatiaľ idem bez právnika ale mám v zálohe jedného keby niečo ....
@anonym_autor ja nie som pravnicka, porad sa s pravnikom. Mas nejake dokazy, pisomne o tom, ze zamerne mu tam kratia dane? Ak nie, tak to nikde nespominaj, bez dokazov je to len tvrdenie proti tvrdeniu a mozes mat z toho problemy. On ma oficialne prijmy XY EUR mesacne, ma na to vyplatnu pasku a hotovo. Toto nie je ako vo filme, ze tam nastupi investigativa a dokaze, ze on dostava dalsie stovky EUR mesacne na ruku na cierno.
Kolko mas vydaje na deti? Podla toho si to davaj, nie co Ti tu niekto napise, ze daj si 150, 200, 500 EUR alebo neviem kolko. Lebo my nevieme, ake vy mate vydavky, co Ta bude cakat, co im musis platit. Lebo vyzivne na deti je pre naplnenie ich potrieb, nie na to, aby si ty mala z coho platit najomne alebo elektrinu.
dosť málo žiadaš. na 10 r min. 250 e a na 6r 150 e.
spolu 400 e
Pozerala by som sa na to reálne 300-350€ na obe dokopy + mimoriadne výdavky. 250€ je málo, určite na tie deti minieš mesačne viac ako 500€
Este môžeš pozriet napr na profesii koľko je plat v profesii v ktorej pracuje ,samizrejme v kraji v ktorom pracuje a ak o moc vyssi,ako ma oficiálne na páske ,môžeš použiť tento údaj
@anonym_autor ja som si podala žiadosť na súd v októbri, pojednávanie bude vo februári. Financujem všetko sama celé roky, lebo som hrdá a blbá. Rozhodne si pýtaj viac, 250e na 2 deti v tomto veku je málo
Ty neries kolko on ma ci nema. Ziadaj podla nakladov. Ci staci Ti stovka na skolopovinne dieta? Malo ziadas. A nemysli si ze sudcovia su uplne blbi, oni sami maju averziu voci vsetkym oteckom co zeny s detmi nechaju a ani platit nechcu a myslia si ze minimalkou na paske "to vyhrali".
Ty si ries svoje - deti, naklady. Jeho neries. Jeho bude riesit sud.
Ty neries kolko on ma ci nema. Ziadaj podla nakladov. Ci staci Ti stovka na skolopovinne dieta? Malo ziadas. A nemysli si ze sudcovia su uplne blbi, oni sami maju averziu voci vsetkym oteckom co zeny s detmi nechaju a ani platit nechcu a myslia si ze minimalkou na paske "to vyhrali".
Ty si ries svoje - deti, naklady. Jeho neries. Jeho bude riesit sud.
@anonym_26116e no ja sa veľmi bojím akeho sudcu trafim..... Ja mám aktuálne v návrhu 150 eur dokopy... Áno je to málo. Ale ja už chcem mať od neho pokoj..... Dostal má na dno.... Kontrolou a ponižovanim....
@anonym_autor ja som si podala žiadosť na súd v októbri, pojednávanie bude vo februári. Financujem všetko sama celé roky, lebo som hrdá a blbá. Rozhodne si pýtaj viac, 250e na 2 deti v tomto veku je málo
@anonym_b3c193 a žijete ešte spolu? Ako fungujete za ten čas kým prebieha súd? Lebo ja by som sa najradšej už odsťahovala ale bojím sa to spraviť bez rozhodnutia sudu....
@anonym_26116e no ja sa veľmi bojím akeho sudcu trafim..... Ja mám aktuálne v návrhu 150 eur dokopy... Áno je to málo. Ale ja už chcem mať od neho pokoj..... Dostal má na dno.... Kontrolou a ponižovanim....
@anonym_autor takže zase sklonis hlavu?nerob to sú to peniaze pre deti.Aj ja si myslím, že pýtaš málo.nas známy mal takto na páske minimum na ruku vysoku sumu sudca povedal, že vychádza z jeho vzdelania, praxe, rokov a z čoho dovtedy živil rodinu hypo, dovolenku, auto?Výživné odklepli o málo nižšie ako chcela žena a nešetrila ho.Plus polovicu okuliarov, lyžiarsky, tábory atď..
Vypytaj si sumu akú potrebuješ a nie menej zo strachu
@anonym_autor takže zase sklonis hlavu?nerob to sú to peniaze pre deti.Aj ja si myslím, že pýtaš málo.nas známy mal takto na páske minimum na ruku vysoku sumu sudca povedal, že vychádza z jeho vzdelania, praxe, rokov a z čoho dovtedy živil rodinu hypo, dovolenku, auto?Výživné odklepli o málo nižšie ako chcela žena a nešetrila ho.Plus polovicu okuliarov, lyžiarsky, tábory atď..
Vypytaj si sumu akú potrebuješ a nie menej zo strachu
@luccija lenže my nemáme ani hypo, ani žiadne pôžičky, žijeme veľmi skromne, v obecnom.najomnom byte za 350 eur mesačne... Takže.... Tam sa není o čo oprieť veľmi....
@anonym_autor no, za mna si zbytocne skromna. Ved si spocitaj, kolko mesacne minies na deti. A ze on dostava na ruku? Jeho problem, bud bude suhlasit bez zbytocnych kecov s vyssou sumou, alebo moze zamestnavatel ocakavat kontrolu z DU aj IP.
@anonym_b3c193 a žijete ešte spolu? Ako fungujete za ten čas kým prebieha súd? Lebo ja by som sa najradšej už odsťahovala ale bojím sa to spraviť bez rozhodnutia sudu....
@anonym_autor nežijeme spolu, sme rozvedení 10 rokov a o výživné žiadam prvýkrát od rozsudku.
@luccija lenže my nemáme ani hypo, ani žiadne pôžičky, žijeme veľmi skromne, v obecnom.najomnom byte za 350 eur mesačne... Takže.... Tam sa není o čo oprieť veľmi....
@anonym_autor žijete v nájomnom byte, a spravili ste si 2 deti? Prečo?
Ak má 1200 eur v čistom pýtala by som 300 eur spolu, 170 eur na to staršie a 130 na mladšie, do budúcna ak budeš mať energiu môžeš žiadať viac skrz toho že deti budú staršie a budeš mať vyššie náklady a predpokladám že aj jemu časom pôjde príjem trocha hore. Ak teda žijete skromne predpokladám že ak sa aj krátili nejako dane nie je to zase tak že oficiálne 1200 eur a na ruku mu dali 1500 eur a mal spolu 2700eur, možno nejakých maximálne 200-300 eur dostal na ruku a mal maximálne nejakých 1500 mesačne.
@anonym_autor žijete v nájomnom byte, a spravili ste si 2 deti? Prečo?
@anonym_0f4253 je to veľmi dlhý a smutný príbeh... Nie som žiadna cudacka a pod.. som zodpovedná mama, ktorá prešla ťažkú cestu s chorými deťmi.... A konečne som dostala príležitosť a možnosť ukončiť toto nešťastie a chcem to využiť....
@anonym_0f4253 je to veľmi dlhý a smutný príbeh... Nie som žiadna cudacka a pod.. som zodpovedná mama, ktorá prešla ťažkú cestu s chorými deťmi.... A konečne som dostala príležitosť a možnosť ukončiť toto nešťastie a chcem to využiť....
@anonym_autor muz donedavna platil 550 na dve deti, tiez vychodne slovensko. Teraz plati 700
@anonym_autor držím ti palce, aj keď to budeš mať ťažké. 👍
Ak má 1200 eur v čistom pýtala by som 300 eur spolu, 170 eur na to staršie a 130 na mladšie, do budúcna ak budeš mať energiu môžeš žiadať viac skrz toho že deti budú staršie a budeš mať vyššie náklady a predpokladám že aj jemu časom pôjde príjem trocha hore. Ak teda žijete skromne predpokladám že ak sa aj krátili nejako dane nie je to zase tak že oficiálne 1200 eur a na ruku mu dali 1500 eur a mal spolu 2700eur, možno nejakých maximálne 200-300 eur dostal na ruku a mal maximálne nejakých 1500 mesačne.
@marsmykkok on má oficiálne na papieri 700 v čistom..... Aspoň tak mi vravel.... plus dostane na ruku minimálne 500 eur, ktoré neviem dokázať.... Čiže takto ma 1200 eur mesačne a to je všetko .... Ja som bola 10 rokov doma a starala sa o choré deti.... Od januára idem do práce a chcem aj podať žiadosť....
@marsmykkok on má oficiálne na papieri 700 v čistom..... Aspoň tak mi vravel.... plus dostane na ruku minimálne 500 eur, ktoré neviem dokázať.... Čiže takto ma 1200 eur mesačne a to je všetko .... Ja som bola 10 rokov doma a starala sa o choré deti.... Od januára idem do práce a chcem aj podať žiadosť....
@anonym_autor neschovaj svoju skromnosť za sprostosť. Tie peniaze su pre teba a deti a fakt nemusíš trieť biedu cely život. Teraz treba zabojovať, aby ste mohli mať trosku lepsie. Toho právnika si zober a žiadaj minimálne 300 eur na deti + mimoriadne výdavky. Budeš potrebovať kazde euro a nemusíte živorit.
Ano toto nie je skromnost, ale blbost a strach. Drzim Ti palce, aby si sa dokazala trochu zrealnit a zabojovat za seba a svoje deti.

aký má príjem otec