Aké výživné od otca s príjmom 3500 eur?
Ahojte, akú výšku výživného by ste si pýtali pri príjme otca dieťaťa, živnosť ma na SVK, robí v Holandsku, čistý príjem mu ostáva 3500€.
Nie sme manželia, V rl bude zapísaný
oplatí sa to riešiť dohodou? Alebo dat návrh na súd.
Budem poberať materskú a potom rodicovsky, mam este 6dvojičky z prvého vzťahu
Ahojte. Ak je exmanžel dobrovoľne nezamestnaný. Je to zdravý človek v produktívnom veku. Nemá absolútne žiadne problémy. Žije si nadpomery. Ako takému človeku súd vypočíta výživné? Nie je evidovaný na úrade prace. Robí na čierno. Ako toto súd rieši? Ďakujem za každú radu.
tommynika súd vypočítava výživné 18% z hrubého príjmu čiže môžete kľudne pýtať do tejto výšky z 3500 je to 630€ ak vaše výdaje prekračujú tuto sumu a viete to vydokladovať môžete pýtať až do výšky skutočných výdajov ale v tomto prípade je 630€ suma ktorú v pohode dostanete ak samozrejme nemá nejaké pôžičky alebo vysoké výdaje že Vám tých 630€ nebude vedieť dať a musí to mat fixný príjem nie jednorazový raz za čas.
@zimonka Tak to som teda este nepocula, ze 18%, to je odkial? Lebo ak to tak je, idem rovno pisat novy navrh, ze mi schvalili len polovicu z toho (9%), a ani odvolanie na Krajsky sud nepomohlo, aj ked na to boli zdravotne dovody dietata... 😉
@sonnenshein to je zo súdu a dokonca už existuje aj zákon, že keď muž živnostník si uplatňuje nižšší plat než v skutočnosti sa zarába v jeho odbore tak súd vypočíta výživné z príjmu podľa priemeru v regióne v ktorom žijú, stačí si nájsť dobrého právnika ktorý ovláda všetky zákony a medzeri v zákonoch
@sonnenshein a písala som, že to platí pokial muž nemá nejaké veľké výdaje ktoré tych 18% znižujú
@zimonka Ziadny taky zakon neexistuje, moze to byt max odporucenie.. a viem co si pisala, tvrdim len, ze to tak nie je. Urcite nie pri vyssich prijmoch.
@sonnenshein kamarátka je sudkyňa je to tak! Mám známu čo berie 800€ výživné lebo jej exmanžel je zubár a vykazuje taký zárobok tiež dostala 18% je to v zákone, mala si asi zlého sudcu
@zimonka Tak mi prosim od kamosky zisti kde v zakone to je, nech to mozem uviest v navrhu na zvysenie vyzivneho. Dakujem vopred 🙂
Mám taký pocit že v dnešnej dobe si ženské urobia decko a potom pri prvej možnej príležitosti kopnú chlapa do prdele - odchádzam plat alimenty (moderné mamičky) nie nadarmo sa hovorí že kedysi vedeli dievčatá variť ako ich mamy. Teraz vedia piť ako ich otcovia (v prenesenom slove zmysle) samozrejme nehovorím keď musí odísť kôli násiliu atď. Dnesne matere chcú aby bol chlap doma s deťmi, aby nosil peniaze, aby sa mali dobre. Vážené dámy to bohužiaľ nejde chlap chodí do práce má taktiez kopu iných starostí (údržba domacnosti, práca, údržba auta, a áno má sa venovať aj deťom). Naše staré matere dokázali vychovať deti keď ich chlapi boli mesiace preč. A zvládli aj chod domácnosti. Teraz sa babenke narodí dieťa a ani po roku nie je schopná samostatne fungovať. Pre boha pomôžte mi. Ty si furt v práci a vôbec sa nevenujes deťom....

@majkeel inak sa mi páči, ako furt spomínaš koníka, pritom sám tu v kuse prispievaš v každej druhej diskusii