icon

Aké výživné žiadať, keď matka zarába 500 eur?

ivetka2007
5. feb 2013

Ahojte babenky... Mám otázočku, zatiaľ len hypotetickú... Povedzme, že žena zarába celkom dobre ( viac ako 500 eur v čistom ) a ide žiadať o výživné od ex... Ex je samozrejme nezamestnaný ( ako to už obvykle býva, však ? )... Otázka je, či sa žene sudca/sudkyňa nevysmeje, keď bude požadovať výživné 80-100 eur ??? Či ju neodbije, že veď si zarobí dobre, nech je spokojná s tým čo má??? Problém je najmä to, že žene to ani náhodou nestačí, keďže jej mesačné výdavky ( základné ) presahujú sumu 450 eur!!! Všetko zdokladovateľné , je v tom hypo, úver, poistky, réžia na byt, škôlka...atď atď... Nie je v tom strava ani drogéria a už vôbec nie prípadné výdavky na lieky. Čo myslíte? Pustiť sa do boja? A keď áno, uspeje žena???

Strana
z2
danielka122
18. jan 2015

Je jedno kolko zaraba matka, tu sa bude pocitat a vyratavat prijem otca! Budu sa ratat jeho zarobky, ale aj vydavky , bude sa posudzvat ci ma uz aj ine vyzivovacie povinnosti voci manzelke, alebo inym detom... Vsetko zavisi od toho a nie od zarobku matky 🙂

kinder2000
20. jan 2015

Ahoj ja SA chcem spytat ako mozem postupovat PRI vibavovani nahradneho vizivneho ked ja zijem s detmi v rakusku a trvali pobyt man tiez tu .a ex je na Slovensku ,dakujem 🙂

rachel36a
20. jan 2015

Ziadat mozes kolko chces ale pokial nema prijem tak nerataj s nejakou extra sumou...ja na 19 rocneho vysokoskolaka dostavam 90€ a to jrho otec robi, ale ma minimalnu mzdu...teda aspon doklady ma take, lebo ostatne peniaze dostava na ruku, a ja s tym nic neurobim

rachel36a
20. jan 2015

@kinder2000 zalezi od tvojho prijmu, na nahradne vyzivne nema narok kazda matka ktorej otec deti neplati, musis splnat urcite kriteria...

kinder2000
21. jan 2015

Teraz zatial viem je pracuje ale napriek tomu neplati in ani nema vobec ziadny zaujem o deti öd rozvodu .ja som To doteraz nechala ze mozno dostane rozum ale ked nic tak chcela som to zacat riesit .dakujem

Strana
z2