Ako dlho súdy akceptujú nezmyselné odvolávanie sa?
Ahojte zeny,
Budem velmi rada,ak sa tu najdu zeny,ktore by mi poradili ako sa zachovat,postupovat. Chyta ma uz zufalstvo,uzkost z tejto mojej situacie.
V skratke.
Prebieha sudne pojednavanie (vyzivne) uz dlhe 4 roky, dokazovanie situacie,vyjadrenia plne klamstvie,ktore mna stoja vela energie, aby som vyhladala x rokov spat dokazy na svoju osobu a tym vyvratila klamstva, ak ich sudu predlozim, ze dotycny clovek v tomto a x dalsich tvrdeni klame a zavadza sud, prijde dalsie vyjadrenie aj na 15-20 stran s novymi klamstvami,aby ututlal tie predosle - odputava pozornost. Jeho techniky su mne dobre zname. Ja dufam,ze to vidia aj zucastnene osoby na pojednavaniach. Nestastna som no.
Dana osoba stale nie je spokojna s rozsudkom, uz sa 2x po sebe odvolal. Ten proces ako sa zacina odznovu :setrenie, majetky,pomery,prijmy, zdravotny stav,lekarske spravy. Uz nevladzem 3tie kolo. Ano mozno som aj ja jesitna a tuzim vybojovat spravodlivost a ideme kto z koho. Beriem. Chcem od neho pokoj raz a navzdy. Vzdy sa vystatoval,ze on ma take kontakty,ze nemam sancu. A to ho asi hneva, ze uz 2 x nevyhral. No mne dochadzaju sily a moznosti ako sa dalej obhajovat. On chce vyhrat, za kazdu cenu. Urobila som aj ustupky,ale nestaci,chce vyhrat,bodka. Povedzte dokedy to sudy akceptuju taketo nezmyselne odvolavanie donekonecna?
Jeho odvolanie, je arogantne, uplne inak prepocita sumy, ine percenta, x tabulliek, no zamerne vytvara chaos, ze sud to zle prepocital a on am pravdive udaje. . uplne inak to sformuluje ,aby to pasovalo tak ako to chce. Na pojednavania nechodi,zasadne. Lebo to je ponizujuce.
Moja taka otazka znie, myslite,ze mozem napisat na to jeho odvolanie vyjadrenie, ze to co robi je uz šikana a psychicky ma chce znicit, aby som sa stiahla a nebojovala s nim?
Ja neviem ci si mysli,ze vsetci sme sprosti, ale neda mi to. Viete, ak spis a to jeho odvolanie prestuduje druhy sud a oni to cele neprestuduju a nezistia, ze inak opisal vyplatne pasky,ze su tam ine prepocity,ine percenta, tak by ma to dost nahnevalo, ze mu klamstva presli. Preto mam potrebu sa vyjadrit, dat tam spravne cisla,sumy. A uz by som aj doplnila ze toto co robi je len sikana. On si zije dalej,uziva zivot,luxus.
Vela som hladala na internete a nepise sa to nikde ,sikana medzi ex partnermi. Neviem ci to je vhodne, ale uz potrebujem take vyjadrenie,ze halooo,ze tu uz nejde o peniaze ale o ublizenie psychicky.
Ked mi poradite,ze je to blbost nebudem nic take pisat. Ale ak mate taku osobnu skusenost, ze uz nastala situacia a je na mieste povedat,ze toto je teror,sikana,prosim pomozte mi ako formulovat.
Nebudem pisat omacky na xy stran, jasne k veci a fakty.
Dakujem za akukolvek radu.
tiež mi to vychádza, poradiť sa v skupine Právne poradenstvo, (pozor, nie poradňa )
je tu na Mk, bezplatná verejná, akurát treba skrátiť príspevok, alebo je tu aj iná skupina, Rozvody a súdy,či tak nejako. v oboch s vyskytujú šikovní a renomovaní právnici. V tej právnej je to oveľa prísnejšie, tam ti nikto blbosti písať nebude
Dakujem zeny,
Ano viem,ze take skupiny mame. Temu - rozvody a sudy mam prejdenu, o sikane som tam zial nic nenasla, ale velmi mi pomohla. O skupine pravne poradenstvo taktiez viem, ale mam respekt z tej skupiny. Neviem strucne opisat ako to prebiehalo,aby pravnici ozaj porozumeli mojej situacii.
Mozno som dufala,ze tu sa najdu zeny,ktore pracuju na sude, a stretli sa uz s takou osobou. A daju mi taku ludsku radu,ze ano pis to takto nikto by sa ti necudoval, po tom vsetkom. Alebo sa nato sud tak nepozera ako expartneri sa ukazaju a klamu,pozeraju len na cisla-prijmy.
Ja sa bojim,ze ten spis uz musi byt tak obrovsky, ze novy sud sa v tom strati. Lebo ako pisem,to je obrovsky chaos, ako obhajuje svoju pravdu. Ja to viem, aj tento sud kde sa 2 x odvolal to uz asi tiez vedel. Len teraz to uz ide na iny sud a bojim sa nebudu vediet s cim maju docinenie a moja 4 rocna namaha bude fuc,ak uveria jeho poslednemu odvolaniu 😞
Neviem o tom, ze by sa dalo donekonecna odvolavat. Odvola sa, vec posudi krajsky sud a posle spat na prejednanie alebo odvolanie zamietne. Moj ex sa tiez odbolal v rozsudku o rozvode voci vyske vyzivneho. Plati vsak vyzivne vo vyske, ktore je v rozhodnuti, kym sud nerozhodne inak. Mna sa to nijak nedotyka, tiez klame, zavadza, nespravne vypocty a tabulky posiela (napr. vo vypocte svojej priemernej mzdy spravil asi "nedopatrenim" chybu, naklady na lieky vo vyske 3eur mesacne/dieta a podobne nezmysly). Nikto ti to ako sikanu a psychicky teror neuzna. Trvaj na svojom a nenechaj sa chujom zdeptat.
@dadis dakujem za prispevok. Ano to iste zazivam, x tabuliek k danemu roku, aby prijmy sedeli inak.
Ach, preco toto maju dovolene. Ja viem, chapem, sud ma byt nestranny,ale toto,ze ty jednas uprimne ,vysvetlis vsetko,dolozis dokazy ze tvrdis pravdu a druha strana moze 4 roky klamat vo vsetkom? A nedostane od sudu ziadne upozornenie. Klame aj v uplnch banalitach,aby prekrutil mienku o mojej osobe a sympatie si pritiahol na seba. Mna tato taktika ubija.
Skoda,ze nemozem pisat o sikane. Aj som si myslela,ze toto spravanie pri expartnech je asi na sudoch "tolerovane" a on to zneuziva.
Mame to rovnako. Nezmyselne obvinenia, napriklad, ze pravidelne tipujem v stavkovej spolocnosti (musela som dodat potvrdenie zo stavkovej ako dokaz, ze si vymysla) a podobne. Ako nema z coho zit, lebo si plati najom v 3i byte, kde byva akoze sam (klamstvo, byva tam s priatelkou). Stale hovori o tom, ze je lepsim vychovnym vzorom pre deti a deti by mali byt v jeho starostlivosti. Teraz srgumentuje danovym bonusom, vyssimi pridavkami, ze zarabam 2x ako on a podobne...ja si myslim, ze sudca si o tom mysli svoje. Teraz vsak tou novou sudnou mapou jeho odvolanie dali do Trnavy a tam bude pojednacanie hadam o rok 😀a co ziadam o vyzivne do rozvodu, to nas dali na iny sud, tento mesiac ideme na nejaky vysluch (ani nie pojednavanie) a to je viac ako rok od podania..
Áno, je potrebné to celé napísať na súd - tak ako to cítiš a chceš, asertívne, bojovne, nahnevane. Konanie vo veci výivného nemá čo trvať štyri roky. Rovnako by som odporučila pravidelne, aj každý týždeň posielať e-mail na kuratelu (kurátorke, ktorá má na starosti dieťa). Síce im poleziete na nervy, ale kuratelu je potrebné obťažovať - aj tak všetko doložia do súdneho spisu.
Okrem toho, vyživovacia povinnosť plynie zo zákona. Vôbec si ju otec neplní? Neposiela nič? Máte jeho výšku už určenú nejakým predchádzajúcim rozsudkom?
Nie celkom ešte rozumiem neustálym “odvolaniam”. Bolo by pozrebné poznať z celej tej mašinérie aspoň základnú genézu. Je totiž rozdiel medzi odvolaním a vajydrením alebo podaním. Nie voči každému výroku súdu je možné sa odvolať.

Nápis do skupiny právne poradenstvo