icon

Ako dlho trvá kým nás rozvedú?

deidy1
26. feb 2016

Uz bude pomaly rok co som podala ziadost o rozvod. Zo sudu este nic neprislo skusala som volat na sud nikto nezdvihal skusala som e-mail odpisali strucne ze termin nie je urceny uplynul dalsi mesiac a pisala som znova tentoraz vobec neodpisali. Co mam robit? S exmanzelom nemame deti ani majetky.

deidy1
autor
29. feb 2016

@majulka0509 ano vazne presne dobre hadas... no on je strasne decko proste ja az nechapem ako som to s nim mohla vydrzat :/
@barbiebarbora aha no on sa mi vyhraza ze ma doklad od toho.... najradsej by som to predala ale neviem niektore veci sa pokusam predat zial nedari sa nikto sa neozyva a mna to tak nici ked to mam furt pred ocami.... a topanky by sa veru zisli 🙂

barbiebarbora
1. mar 2016

@deidy1 aj mne sa vyzrážal a mne povedal právnik to, že na tieto veci nemá právo 🙂 ja som predala niečo cez bazoš, niečo som dala síce pod cenu do záložne, ale nechcela som mať nič od neho doma 🙂 a veru že nové topánky mi ho vôbec nepripomínajú :D

deidy1
autor
1. mar 2016

@barbiebarbora aha tak to je super 🙂 ja tiez skusam bazar ale nik sa neozval, tak to je super

deidy1
autor
4. mar 2016

Baby prislo mi jeho vyjadrenie...co teraz? :/

majulka0509
4. mar 2016

@deidy1 a co tam pisu?

majulka0509
4. mar 2016

@deidy1 teda okrem vyjadrenia..

deidy1
autor
4. mar 2016

@majulka0509 no len ze mi posielaju jeho vyjadrenie a nic viac ale dako dlho to trva a pohednavanie nie je urcene stale

barbiebarbora
5. mar 2016

@deidy1 mne dali vyjadrenie ex rovno na súde ... vraj mi nestihli poslať ... a na súde som sa dozvedela aj to, že boli uskutočnené nejaké zmierovania bez mojej prítomnosti - vraj mi zaslali "náhodou" na adresu ex pozvánky na zmierovanie ...
Už ti prišli nejaké pozvánky na zmierovanie ?
Skús sa ísť znova na súd informovať o termíne rozvodu.

deidy1
autor
5. mar 2016

@barbiebarbora coo? Tak to je drzost od nich mne prislo teraz vyjadrenie ex... a pisala som na sud a termin este nie je urceny...podla mna mi ziadne pozvanky nepridu bolo tam domace nasilie atd takze to by bola blbost ale dik za informaciu

lusy558
6. mar 2016

ja cakam uz 8 mesiacov a nic..iba ked som volala ze sudkyna uz to ma :( piestany

barbiebarbora
6. mar 2016

@deidy1 aj ja som riešil rozvod kvôli tomu a aj tak sa síce bezo mňa uskutočnilo zmierovanie a mari sa mi že bez mojej prítomnosti bolo aj sedenie u psychológa. V rozvodovom papieri tak teda píše, že som neprišla na tieto stretnutia a píšu tam aj vyjadrenia môjho ex, čo povedal zmierovateľom a psychológovi. Podľa mňa ti tieto stretnutia navrhne súd, aj keď podľa mňa by nemal súd nútiť ku kontaktu zoči voči týranú ženu a tyrana.

barbiebarbora
6. mar 2016

@deidy1 Inač ja som sa chcela súdu vyhnúť, veľmi som sa bála stretnutia s ex, tyranom jedným. Najprv mi právnik povedal, že sa súdu nemusím zúčastniť, nech si vybavím potvrdenie od psychiatra, že stretnutie z ex ma na mňa veľmi zlý vplyv. Nakoniec mi deň pred súdom povedal, že tam ísť musím osobne, lebo by ma nemuseli rozviesť na prvom pojednávaní. Tak som tam šla a ani raz som sa naňho nepozrela. Sudkyňa sa ma na to spýtala, tak som jej vysvetlila, že mám strach sa na ex vôbec pozrieť.

deidy1
autor
6. mar 2016

@lusy558 coze?? To dlho znamy sa tiez v pn rozvadzali a behom dvoch mesiacov ich rozviedli... a uz ti prislo vyjadrenie ex?

deidy1
autor
6. mar 2016

@barbiebarbora tak to je sila naco zmierovat co ta ma ten clovek az zabit ked ta zmlati to je cele na hlavu.... no ja mam tiez strasnu traumu z neho.... mi v januari volal ale mam ho bloknuteho tak ma to vyviedlo z mieri takze asi si vies predstavit ake by to bolo zoci voci.... a da sa rozviest aj bez ucasti druheho manzela co som pocula tak nechapem naco ta tam nutili ist...ty si navstevovala aj psychologa?

barbiebarbora
6. mar 2016

@deidy1 snáď vám už určia termín rozvodu, nech môžeš kľudnejšie spať s vedomím, že s takým "človekom" už nemáš nič spoločné ... snáď je tvoj právnik troška chápavejší ako bol môj a pôjde tam namiesto teba 🙂 a právnikovi potom povec, aby sa nevzdal práva sa odvolať. To len keby si nebola spokojná s tým, čo sa píše v rozvodových papieroch, aby si sa mohla odvolať.

deidy1
autor
6. mar 2016

@barbiebarbora dakujem snad ano....ja nemam pravnika.. ale aj tak sa bojim co bude ex vypravat na sude ako bude robit sceny plakat atd.... ale co je dobre ze suhlasi s rozvodom..

barbiebarbora
6. mar 2016

@deidy1 bude robiť scény. už len preto, aby si "očistil" meno, keďže si určite v návrhu vykreslila jeho správanie. Ak by si bola na úrade práce, mala by si nárok na bezplatného právnika. Ale inak pri rozvode ťa môže zastúpiť ktokoľvek, napríklad aj rodič, keď mu dáš na to moc.

deidy1
autor
6. mar 2016

@barbiebarbora no tak sa mam na co tesit teda :/ bola som ale uz nie som vdakabohu mam uz pracu konecne, aha ale neukazem mu ze sa ho bojim ukazem mu ze som silna nech si nemysli

barbiebarbora
6. mar 2016

@deidy1 Ale to bude plus pre teba, keď bude nervózny na súde 🙂 Sám sa ukáže, aké má správanie 🙂 A určite sa vytočí, keď tam prídeš nahodená a budeš ignorovať jeho snahy ťa očierniť 🙂

deidy1
autor
6. mar 2016

@barbiebarbora veru mas pravdu 🙂 a co take si obliect potom?

lusy558
6. mar 2016

@deidy1 nie my máme všetko dohodou.

deidy1
autor
7. mar 2016

@lusy558 aha tak potom by to malo byt rychlo nie? Ja uz tiez 8 mesiacov...

deidy1
autor
1. apr 2016

Zienky uz bude dalsi mesiac a stale nic za kolko mi asi pride predvolanie po odporcovom vyjadreni? A chcem sa este spytat ak by mal odporca dakeho svedka ako sa to dozviem ? :/

majulka0509
3. apr 2016

@deidy1 a načo mu bude svedok?

deidy1
autor
3. apr 2016

@majulka0509 to neviem ale len sa pytam 🙂

lusy558
3. apr 2016

Tak ja som sa už konečne dočkala a 13 teho mám súd o rozvod

deidy1
autor
3. apr 2016

@lusy558 drzim palce 🙂

deidy1
autor
14. apr 2016

Zienky za kolko Vam prislo predvolanie na sud od vyjadrenia ex? Uz tomu budu pomaly dalsie 2 mesiace 😒

lusy558
14. apr 2016

tak baby ja to mam uz za sebou ..na prvy krat bez problemov :D

deidy1
autor
15. apr 2016

@lusy558 super tesim sa 🙂