Ako dosiahnuť výživné na dieťa spätne?
Ahojte chcela by som sa spýtať môjho syna otec od narodenia neplatil za dieťa ani cent lebo mi pisal že ak to dám na súd urobí sa že skrachuje alebo ma citovo vydieral aby som s ním bola žila a neviem čo ale ja už som naozaj nechcela… nebola som šťastná ako to funguje? Maly ma 2,5 roka ak bx som to dala na súd že neplatil nič od narodenia? Doplatí mi všetko? Lebo všetko som platila sama.. lenže je to narocne a chcela by som sa aj osamostatniť ale sama je to ťažké.. ako to funguje? Čítala som že do 3 tokov dietata platí aj spätne výživné na súd som ho nedala lebo som sa nejak bála ako zo bude…
@anonym_autor ak ti to písal, dolozila by som to pri súde.
@anonym_autor spatne nedostanes nic, len ku dnu podania navrhu na urcenie vyzivneho. Tie 3 roky platia len v pripade, ze by ti nejake objektivne dovody branili podat na sud o vyzivne, nieco ako ze si bola v kome. Take ze bala si sa, nechala si sa oblbnut jeho recami a podobne, to sa do uvahy neberie.
Spätne nedostaneš nič, len aktuálne od podania návrhu je to reálne, mala si si žiadať od narodenia nie teraz takmer po troch rokoch
@anonym_autor spatne nedostanes nic, len ku dnu podania navrhu na urcenie vyzivneho. Tie 3 roky platia len v pripade, ze by ti nejake objektivne dovody branili podat na sud o vyzivne, nieco ako ze si bola v kome. Take ze bala si sa, nechala si sa oblbnut jeho recami a podobne, to sa do uvahy neberie.
@sissy27 vítala som že niekedy schvalia aj spätne výživné
@sissy27 vítala som že niekedy schvalia aj spätne výživné
@anonym_autor citanie s porozumenim nebude asi tvoja silna stranka, ze?
Tak znova: vyzivne 3 roky spatne ti schvalia len v pripade, ze si mala nejake VAZNE dovody, preco si neziadala skor. To ale nie je tvoj pripad.
Inak len ku dnu podania navrhu - teda ak zajtra podas navrh na urcenie vyzivneho a sud rozhodne v januari 2026, tak ti ho priznaju spatne k 19.8.2025 a to ti bude musiet ex doplatit.
@anonym_autor citanie s porozumenim nebude asi tvoja silna stranka, ze?
Tak znova: vyzivne 3 roky spatne ti schvalia len v pripade, ze si mala nejake VAZNE dovody, preco si neziadala skor. To ale nie je tvoj pripad.
Inak len ku dnu podania navrhu - teda ak zajtra podas navrh na urcenie vyzivneho a sud rozhodne v januari 2026, tak ti ho priznaju spatne k 19.8.2025 a to ti bude musiet ex doplatit.
@sissy27 čiže sa mi to neoplatí ani skúšať?
@sissy27 čiže sa mi to neoplatí ani skúšať?
@anonym_autor dieťa budeš ešte 18 rokov živiť, tak sa ti vždy oplatí podať návrh na výživné, dlhým špekulovaním len okrádaš svoje dieťa o to čo mu patrí
@anonym_autor dieťa budeš ešte 18 rokov živiť, tak sa ti vždy oplatí podať návrh na výživné, dlhým špekulovaním len okrádaš svoje dieťa o to čo mu patrí
@anonym_autor co sa ti neoplati skusat? Podat o vyzivne? To si mala spravit uz davno a kazdy jeden den co to odkladas, ukracujes svoje dieta o peniaze, na ktore ma narok. Ziadat spatne od narodenia nema zmysel, ale za pokus nic nedas.
@anonym_51d0e1 Kludne pridaj, nemusi to byt len do 18r, ale kym dieta nebude schopne sa samostatne zivit, co je napr aj trvanie denneho vs studia. Nedajboh by sa stalo nejake nestastie, tak aj do konca zivota…
@anonym_autor co sa ti neoplati skusat? Podat o vyzivne? To si mala spravit uz davno a kazdy jeden den co to odkladas, ukracujes svoje dieta o peniaze, na ktore ma narok. Ziadat spatne od narodenia nema zmysel, ale za pokus nic nedas.
@anonym_51d0e1 Kludne pridaj, nemusi to byt len do 18r, ale kym dieta nebude schopne sa samostatne zivit, co je napr aj trvanie denneho vs studia. Nedajboh by sa stalo nejake nestastie, tak aj do konca zivota…
@sissy27 ďakujem ide do škôlky tak si to pôjdem cele vybavit lebo už to bude zas náročnejšie ďakujem 🙂

@anonym_autor zarába dobre okolo 1500 2000