icon

Ako máme riešiť, keď matka nechce odovzdávať dieťa ako má stanovené?

7. máj 2025

Ahoj, ako máme riešiť keď matka nechce odovzdávať dieťa na čas? Kuratela s tým nevie nič urobit lebo matka síce čaká s malou pred bytovkou v tom čase ale malá vôbec nechce nastúpiť do auta a kolko krat aj polhodinu ju muž prehovára ale ona mu iba povie že ku nemu nechce ísť. Keď mešká tak sa odvoláva na krúžky a nedá sa s ňou dohodnúť na inom dni keď nemá krúžok lebo tvrdí že ona s ňou má tiež program. Vyjadrila sa že keď malá nebude chcieť íst tak nepôjde. Keď je malá u nás tak nemá vôbec problém sem tam povie sama od seba že to jej maminka kázala povedať a že ona s nami chce byť ale maminka na ňu kričí. Koľko krát sa už stalo že od nás nechcela ísť a plakala že chce byť u nás muž ju do auta nasilu dával lebo už meškali a mal spravy že meška že kde sú že bude volať políciu na neho.
Chcem sa teda opýtat keď matka sama povedala že nasilu dieťa nikam nepôjde či to môže platiť aj opačne? Keď je u nás a má isť domov keď matke pošleme video že malá nechce ísť a plače či sa môže niečo stať keď ju muž nedovezie na čas domov?

Strana
z2
alickapusinka
7. máj 2025

Typický príklad dieťa rukojemníkom vlastných rodičov.Matka potrebuje vybavovať účty s otcom dieťaťa a rôzne vyhrážky.Súd môže určiť aj striedavu starostlivosť dieťaťu.Takže na jej mieste by som sa nevyhražala ale dala navrh na súd na striedavu starostlivosť.Príklad stoji v kolone aut a ona na neho pôjde volať policiu že nedoniesol malu o minútu skôr.Však to je matka chora na hlavu.Chudák dieťa dvaja nespôsobili maju spolu dieťa. pekný príklad vyhražky otcovi že nedoniesol dcéru na čas.Nabuduce nech povie nech zavola polícia ju vysmeje a nie bude konať.Ja by som ju za tie výhražky žalovala.

lucka_ke
7. máj 2025

a čo s tým Polícia urobí? pekne ho upracú

luccija
7. máj 2025

Načo chcete robiť z toho ešte väčšie divadlo.Chuda dieťa.To je ako, keď dieťa nechce ísť do školky čím viac sa robí divadlo, tým horšie.Muz nech ide pred dom a vezme ju a nie pol hodinu ju prehovárať.kolko má rokov?buď to otec vzdá, alebo ju zoberie aj plačucu a neriešiť.Za chvíľu bude dieťa u psychológa, lebo ma stres, keď má ísť k otcovi aj, keď má odchádzať.

luccija
7. máj 2025

Predsa stretávanie je určené tak nemôže mať vtedy krúžok.

mogaa
7. máj 2025

no len zavolať policajtov, že matka nechce odovzdať dieťa..ukázať nariadenie zo súdu a matka ho musí odovzdať...matka je povinná dieťa na stretnutie pripraviť....ak dieťa nechce ísť, zistiť dôvody prečo a teda či ho chce brať aj proti jeho vôli...záleží koľko má dieťa rokov....matke povedať že ak bude dieťa manipulovať, požiada otec o zmenu starostlivosti nakoľko je dieťa huckané matkou voči otcovi.....

mogaa
7. máj 2025

a matka nemala čo dieťa zapisovať na krúžok v čase keď ho má mať otec....dobrého právnika a požiadať o zmenu starostlivosti nakoľko matka zamedzuje druhému rodičovi styk s dieťaťom

pribinak
7. máj 2025

Toto by chcelo napísať na kuratelu mail že matka nerešpektuje rozhodnutie súdu.
Dieťa nemá mat krúžok v čase ktorý je určený na stretávanie sa s druhým rodičom

List by som dala napísať právnikovi a vyslovene by som žiadala aby kuratelu si predvolala matku a riešila s ňou veci

Inak malú by som si nahrala ako rozpráva
čo jej mama káže

janetinka27
7. máj 2025

Tak pre dieta je to tazke, zvykne si u mamy a nechce ist k otcovi, je to pre nu zmena a stres. Ked sa ukludni, tak je u vas spokojna. Tie reci, ze jej to nakazala mama, by som brala s rezervou, lebo dieta tak mozno chce ospravedlnit svoj plac a hodi to na mamu.potom si zvykne u vas a place ze nechce ist k mame. Lebo toto prehadzovanie deti je tazke aj pre to samotne dieta. Je pre nu tazke odist od mamy a potom tazke odist zas od otca. Dieta nemoze za to, ze rodicia nie su spolu.

petulda333
7. máj 2025

Pockam na odpovede,ale u svagra nepomaha nic. Mali sud kde sudkyna ex svagrinu dorazne upozornila,ze deti ma davat a hned prvy vikend nic. Ona este zavolala policiu (brat policajt) a dievcata s placom a s klonenou hlavou len odkyvali,ze nechcu ist a policia nic. Kuratorka tiez nic. Taha sa to skoro rok a dievcata chcu byt aj s otcom aj so starymi rodicmi,zial boja sa matky a tak su ticho. Deti boli aj u psychologa (nariadene sudom) vyjadrenie,ze chcu byt s otcom a nepomohlo. Nechce ich davat a este ich nuti povedat otcovi,ze s nim nechcu byt. Po tajme starsia obcas napise babke,inak nic,lebo ex svagrina zablokovala nase cisla....

doriiis
7. máj 2025

Chuda dieťa.

majlo1234
7. máj 2025
@petulda333

Pockam na odpovede,ale u svagra nepomaha nic. Mali sud kde sudkyna ex svagrinu dorazne upozornila,ze deti ma davat a hned prvy vikend nic. Ona este zavolala policiu (brat policajt) a dievcata s placom a s klonenou hlavou len odkyvali,ze nechcu ist a policia nic. Kuratorka tiez nic. Taha sa to skoro rok a dievcata chcu byt aj s otcom aj so starymi rodicmi,zial boja sa matky a tak su ticho. Deti boli aj u psychologa (nariadene sudom) vyjadrenie,ze chcu byt s otcom a nepomohlo. Nechce ich davat a este ich nuti povedat otcovi,ze s nim nechcu byt. Po tajme starsia obcas napise babke,inak nic,lebo ex svagrina zablokovala nase cisla....

@petulda333 u nas podobne, muz sa uz rok znova sudi ale nic to nepomaha

petulda333
7. máj 2025
@majlo1234

@petulda333 u nas podobne, muz sa uz rok znova sudi ale nic to nepomaha

@majlo1234 smutne a najviac trpia deti

sense
7. máj 2025

Koľko má rokov dieťa?

terezia74
7. máj 2025

Nikdy som deťom nezakazovala ísť k exmanželovi a nikdy som ani jeho nenutila si deti brat, keď nemal záujem. Najviac vždy trpeli pri rozvode iba deti

autor
7. máj 2025
@luccija

Načo chcete robiť z toho ešte väčšie divadlo.Chuda dieťa.To je ako, keď dieťa nechce ísť do školky čím viac sa robí divadlo, tým horšie.Muz nech ide pred dom a vezme ju a nie pol hodinu ju prehovárať.kolko má rokov?buď to otec vzdá, alebo ju zoberie aj plačucu a neriešiť.Za chvíľu bude dieťa u psychológa, lebo ma stres, keď má ísť k otcovi aj, keď má odchádzať.

@luccija zobrať nemôže lebo matka ju drží a nepustí.

autor
7. máj 2025

Mala má 5 bude mať 6 za pár mesiacov. Na súde keď boli tak matka povedala že ju bude ťahať po psychologoch tak otec je rád keď ju sem tam vidí lebo nechce aby trpela ešte viac.

luccija
7. máj 2025

Aj otec môže ísť s ňou k psychológovi a riešiť veci.Tak nech si zavolá políciu k odovzdaniu či svedka, koliznu...hore píšeš, že mala nechce nastúpiť do auta potom ju matka drží.

majlo1234
7. máj 2025
@petulda333

@majlo1234 smutne a najviac trpia deti

@petulda333 deti su uz vacsie, ale taha sa to uz desatp rokov. Vsetky vikendy stresy, zrusene plany, ziadne poriadne orazdniny…ja sa uz tak trochu tesim, ked to konecne matke vyjde a deti prestanu chciet chodit. Syn teda uz nechodi skoro pat rokov, dcera este ako kedy. Ale uz je na hranici puberty, tak si myslim, ze to pride. Chudaci deti, ale takto sa zit neda

petulda333
7. máj 2025
@majlo1234

@petulda333 deti su uz vacsie, ale taha sa to uz desatp rokov. Vsetky vikendy stresy, zrusene plany, ziadne poriadne orazdniny…ja sa uz tak trochu tesim, ked to konecne matke vyjde a deti prestanu chciet chodit. Syn teda uz nechodi skoro pat rokov, dcera este ako kedy. Ale uz je na hranici puberty, tak si myslim, ze to pride. Chudaci deti, ale takto sa zit neda

@majlo1234 chapem uplne. U nas dievcata 6 a 11,ta mensia je uplne psychicky znicena. Uz tu neboli niekolko mesiacov...

gabrielka94
7. máj 2025
@luccija

Aj otec môže ísť s ňou k psychológovi a riešiť veci.Tak nech si zavolá políciu k odovzdaniu či svedka, koliznu...hore píšeš, že mala nechce nastúpiť do auta potom ju matka drží.

@luccija Myslis, ze pre dieta je fajn, ked ju taha policajt alebo nejaka pracovnicka uradu? Toto nebude robit nikto.

gabrielka94
7. máj 2025

Komu je dieta pravoplatne zverene?

luccija
7. máj 2025
@gabrielka94

@luccija Myslis, ze pre dieta je fajn, ked ju taha policajt alebo nejaka pracovnicka uradu? Toto nebude robit nikto.

@gabrielka94 tak snáď ju nebude matka držať násilím v aute a bude mať rešpekt pred nimi.Aky to má význam, keď tam príde s autom, dieťa drží, otec dohovára a odíde späť.To je cele zle buď sa otec stiahne úplne, alebo si to vybojuje píše, že dieťa tam chce byt.

autor
7. máj 2025
@gabrielka94

Komu je dieta pravoplatne zverene?

autor
7. máj 2025

Keď volal policiu že mu matka bráni v styku s malou tak kým prišla hliadka tak ju zaniesla dnu a policii povedala že mu malú nedá lebo s ním nechce ísť a polícia neurobila vobec nič… matka sa mu potom vysmiala a on odišiel bez malej domov

autor
7. máj 2025
@luccija

@luccija a kedy keď ju má od 16 a potom cez vikend ? Keď aj kolíznej volal že aby sa prišla pozrieť ako vyzerá preberanie malej tak mu povedala že to už je po pracovnej dobe

prasiatko30
7. máj 2025

Poziadat o zmenu miesta odovzdavania malej - bud, ze ju bude chodit vyberat do skolky a odtial si ju otec priamo odveziw so sebou, bez pritomnosti matky, alebo na neutralnom mieste - neda sa odovzdavat dieta priamo na kuratele alebo v nejakom centre psychologickej podpory alebo nieco podobne

gabrielka94
7. máj 2025
@prasiatko30

Poziadat o zmenu miesta odovzdavania malej - bud, ze ju bude chodit vyberat do skolky a odtial si ju otec priamo odveziw so sebou, bez pritomnosti matky, alebo na neutralnom mieste - neda sa odovzdavat dieta priamo na kuratele alebo v nejakom centre psychologickej podpory alebo nieco podobne

A styk s nou ma urceny ako? Lebo ako pise
@prasiatko30 - moze poziadat o zmenu miesta, napriklad, ze si ju vyzdvihne v piatok zo skolky bez pritomnosti matky a aj ju do skolky odnesie v nasledujuci den.

gabrielka94
7. máj 2025
@pribinak

Toto by chcelo napísať na kuratelu mail že matka nerešpektuje rozhodnutie súdu.
Dieťa nemá mat krúžok v čase ktorý je určený na stretávanie sa s druhým rodičom

List by som dala napísať právnikovi a vyslovene by som žiadala aby kuratelu si predvolala matku a riešila s ňou veci

Inak malú by som si nahrala ako rozpráva
čo jej mama káže

@pribinak A co sa poriesi pohovorom kurately s matkou? Matka pride, vyvrati verziu otca a hotovo. Stale pozname len pohlad z jednej strany.

pribinak
7. máj 2025
@gabrielka94

@pribinak A co sa poriesi pohovorom kurately s matkou? Matka pride, vyvrati verziu otca a hotovo. Stale pozname len pohlad z jednej strany.

@gabrielka94 opýtam sa základnú otázku kedy má dieťa krúžok? A hneď sú veci jasne

gabrielka94
7. máj 2025
@pribinak

@gabrielka94 opýtam sa základnú otázku kedy má dieťa krúžok? A hneď sú veci jasne

@pribinak A kuratela ma pravo zakazat matke kruzok?

Strana
z2