Ako máme riešiť, keď matka nechce odovzdávať dieťa ako má stanovené?
Ahoj, ako máme riešiť keď matka nechce odovzdávať dieťa na čas? Kuratela s tým nevie nič urobit lebo matka síce čaká s malou pred bytovkou v tom čase ale malá vôbec nechce nastúpiť do auta a kolko krat aj polhodinu ju muž prehovára ale ona mu iba povie že ku nemu nechce ísť. Keď mešká tak sa odvoláva na krúžky a nedá sa s ňou dohodnúť na inom dni keď nemá krúžok lebo tvrdí že ona s ňou má tiež program. Vyjadrila sa že keď malá nebude chcieť íst tak nepôjde. Keď je malá u nás tak nemá vôbec problém sem tam povie sama od seba že to jej maminka kázala povedať a že ona s nami chce byť ale maminka na ňu kričí. Koľko krát sa už stalo že od nás nechcela ísť a plakala že chce byť u nás muž ju do auta nasilu dával lebo už meškali a mal spravy že meška že kde sú že bude volať políciu na neho.
Chcem sa teda opýtat keď matka sama povedala že nasilu dieťa nikam nepôjde či to môže platiť aj opačne? Keď je u nás a má isť domov keď matke pošleme video že malá nechce ísť a plače či sa môže niečo stať keď ju muž nedovezie na čas domov?
@gabrielka94 opýtam sa základnú otázku kedy má dieťa krúžok? A hneď sú veci jasne
@pribinak Otec v tomto pripade taha za kratsi koniec, bohuzial. A ja na mieste otca by som napriklad na ten kruzok isla za dcerou, ked viem, ze tam bude.
@gabrielka94 trosku logiky ….ked súd určil napr styk otca v stredu od 15.30 do 18.00 hod tak tak matka nemá čo dávať krúžok … je povinná rešpektovať rozhodnutie súdu
Ak nie, musí očakávať problemy
Nechápem čomu nerozumieš
@pribinak Ano, rozsudok sudu je potrebne samozrejme respektovat, len sa skus opytat tu vo fore, co sa stane ak nebude🫤... nic... sud jej da max pokutu
@pribinak Ano, rozsudok sudu je potrebne samozrejme respektovat, len sa skus opytat tu vo fore, co sa stane ak nebude🫤... nic... sud jej da max pokutu
@gabrielka94 ja si viem prestaviť veľmi dravého právnika ktorý dokáže narobiť matke problemy
@gabrielka94 ja si viem prestaviť veľmi dravého právnika ktorý dokáže narobiť matke problemy
@pribinak Kedze som z praxe, tak ani dravy pravnik to dieta nasilu od matky nevytrhne... Potom sa to da este cez psychologicke posudky tahat, ale v konecnom dosledku skus hadat kto na tom bude najviac potrestany..Ja by som si dala na mieste otca novy navrh, zmenila miesto odkial by si otec dieta vyzdvihoval a odovzdaval- bez matkinej pritomnosti.
Kolízka sa jej snažila dohovoriť čo sa môže stať keď nebude malú dávať ale nič sa od vtedy nezmenilo. Iba keď matka nechcela dať zariadila si papier že je malá chorá a nedala. A ona si s ňou urobila program. Nie raz sa tak stalo. A bojíme ss podať nový návrh aby malá ešte viac netrpela že ju matka potom uplne prestane dávať a začne ťahať po psychologoch. To bude trvať minimalne 2roky kým sa dostaneme k dákemu návrhu. Matka sa už pred tým na súde niekolko krať odvolavala a menila termín a vždy sa to naťahovalo a nedávala malú. Potom sa ten vzťah budoval veľmi ťažko.
@pribinak Kedze som z praxe, tak ani dravy pravnik to dieta nasilu od matky nevytrhne... Potom sa to da este cez psychologicke posudky tahat, ale v konecnom dosledku skus hadat kto na tom bude najviac potrestany..Ja by som si dala na mieste otca novy navrh, zmenila miesto odkial by si otec dieta vyzdvihoval a odovzdaval- bez matkinej pritomnosti.
@gabrielka94 Hm, nevidím to tak ako ty
Len asi nerozumiem v com by mala trpela keby ste podali novy navrh? Ak chodi do skolky, tak nech ju muz vyzdvihuje tam a tam ju aj odovzdava, nechapem preco by to malo byt horsie ako je to teraz. Niekedy je lepsie, ked sa ti dvaja rodicia pri odovzdavani ani nestretnu.
@gabrielka94 Hm, nevidím to tak ako ty
@pribinak To je v poriadku, ja len hovorim ako je to v praxi u nas🙂, inde to moze fungovat inak.
@pribinak To je v poriadku, ja len hovorim ako je to v praxi u nas🙂, inde to moze fungovat inak.
@gabrielka94 aj funguje
Len asi nerozumiem v com by mala trpela keby ste podali novy navrh? Ak chodi do skolky, tak nech ju muz vyzdvihuje tam a tam ju aj odovzdava, nechapem preco by to malo byt horsie ako je to teraz. Niekedy je lepsie, ked sa ti dvaja rodicia pri odovzdavani ani nestretnu.
@gabrielka94 no mal také že im kolízna povedala po sedení u nej aby skusili že si ju bude sám vyzdvihovať v škôlke a matka ju v ten deň kedy ju mal mať nedala do škôlky s tým že je malá chorá… urobila to asi 3x a muž sa potom na to vykašlal a chodil rovno ku nej domov ..
A pytal si muz potvrdenie od lekara, ze v ten den bola chora a lekarka neodporuca navstevu MŠ? a dcera bude chodit o chvilu do skoly, to uz kazdy piatok chora nebude🙂
A pytal si muz potvrdenie od lekara, ze v ten den bola chora a lekarka neodporuca navstevu MŠ? a dcera bude chodit o chvilu do skoly, to uz kazdy piatok chora nebude🙂
@gabrielka94 len do vtedy jej matka narozprava aký zlý je otec, ako ju nechce. A áno pred súdom vždy mala papier od doktorky že malá mala soplík a kašel a preto nemohla ísť do škôlky alebo mierne zvýšenú teplotu. Doktorka je ich rodinná známa.
Tak neviem uz🫶
Chceli by sme iba vedieť či nám môže niečo matka ak malú nevráti načas napríklad hodinu bude meškať ale matka to bude mať v smske že malá nechce ešte ísť že príde s ňou neskôr dá jej tam aj čas
Tak ju predbehnite a dajte novy navrh, lebo takto to nefunguje.Coho sa on boji?keď chce dcéru tak musí bojovať.Ako píšu ostatné ideálne je vybrať ju zo škôlky, ak má soplik to nie je dôvod prečo ju nemať.Nema angínu a ATB.Naco provokovať, že mala ešte nechce ísť dokladovať sms a pod...má určený čas ten má dodržiavať.Kolko x mesačne mu bráni v styku?Normálne by som jej napísala list, že, ak neprestane robiť prieťahy bude to riešiť s právnikom.Mozno ten psychológ by bol najrozumnejšia vec neviem čoho sa tak obavate
Predsa stretávanie je určené tak nemôže mať vtedy krúžok.
@luccija tak rodicia asi dopredu ťažko vedia kedy bude mat dieťa krúžok.. a keď daný učiteľ v iný deň nemôže tak hold smola...
@luccija tak rodicia asi dopredu ťažko vedia kedy bude mat dieťa krúžok.. a keď daný učiteľ v iný deň nemôže tak hold smola...
@arasidka123 asi sa to nestalo len raz.Tak, keď je vtedy krúžol vymením to za iný deň všetko je o ochote a dohode rodičov.Tu nie je vôľa

@pribinak A kuratela ma pravo zakazat matke kruzok?
@gabrielka94 trosku logiky ….ked súd určil napr styk otca v stredu od 15.30 do 18.00 hod tak tak matka nemá čo dávať krúžok … je povinná rešpektovať rozhodnutie súdu
Ak nie, musí očakávať problemy
Nechápem čomu nerozumieš