icon

Ako nájsť odvahu ukončiť nefunkčné manželstvo?

24. okt 2025

Ahojte, nechcem tu popisovať naše 10 ročne manželstvo, viem posúdiť že je nefunkčné ale že úplne, u mna to už prepuklo k nenávisti, odporu, nemôžem ho ani vidieť a jeho pach nemôžem ani cítiť, mame dve malé deti, mame teraz postavený dom, deti sa sťahovať nechcú, no dom by sa musel predať. Nemám odvahu to ukončiť pritom viem že by som si konečne vydýchla aj keby som to mala veľmi ťažké nakoľko tu nemám žiadnu rodinu. Keď nie je doma cítim sa ako znovuzrodena, on doma nepohne ani prstom vkuse spi, leží, pozerá telu je na mobile, okolo deti môžem s úplne čistým svedomím napísať že nepohne ani prstom a vyčíta mi že je bordel a že on nevidí žiadnu svoju vec iba naše veci sú všade. Neviem a nedokážem urobiť rázny krok a dať bodku, tie ktoré ste to urobili čo bolo to čo vás to konečne presvedčilo ukončiť ?

pribinak
24. okt 2025

A praktické veci? Máš kam ísť? Nebude chcieť deti do striedavky? Budú sa decka reálne chcieť odsťahovať?

autor
24. okt 2025
@pribinak

A praktické veci? Máš kam ísť? Nebude chcieť deti do striedavky? Budú sa decka reálne chcieť odsťahovať?

@pribinak predá sa dom a za to by som si kúpila byt sťahovala by som vo vzdialenosti max 3 km v blízkosti skoly, či sa budú chcieť odsťahovať bude im veľmi ľúto lebo majú na ulici kamarátov, on je príliš egocentricky na to aby chcel striedavku a ak by chcel tak len preto aby mi urobil zle ale deti nech si berie kedy chce skôr oni k nemu by veľmi nechceli ísť

pribinak
24. okt 2025
@anonym_autor

@pribinak predá sa dom a za to by som si kúpila byt sťahovala by som vo vzdialenosti max 3 km v blízkosti skoly, či sa budú chcieť odsťahovať bude im veľmi ľúto lebo majú na ulici kamarátov, on je príliš egocentricky na to aby chcel striedavku a ak by chcel tak len preto aby mi urobil zle ale deti nech si berie kedy chce skôr oni k nemu by veľmi nechceli ísť

@anonym_autor vieš ako dlho môže trvať predaj domu? Toto bez urážky je slabý plán

minenkaa
24. okt 2025

No a co tak si ho prestať všímať a žiť si svoj zivot ,pytaj vyzivne na deti a žite si ďalej
Dom myslím,že skôr ako za rok dva nepredáte a to ešte bude musieť aj on chcieť,inak kľudne môžeš aj iba svoju časť predať ,napr Romom

anonym_282bf1
24. okt 2025

@anonym_autor Keď si ma prestal vážiť, začal sa správať ku mne hnusne, mne vyčítal pár maličkostí z domácností, pritom on bol doma viac ako ja (pracoval 3dni v týždni), bol len na mobile, to bol u mňa koniec.
Teraz som 1,5 r. po rozvode po 12rocnom manželstve a fakt po rozvode som si vydýchla, ten nádych slobody po tom všetkom bol neuveriteľný. Žijeme si s dieťaťom život už podľa seba, smejeme sa spolu,, chodíme na výlety, tešíme sa z drobností...

anonym_6cd1cd
24. okt 2025

@anonym_autor že nechcem viesť taký život ďalších neviem koľko rokov. Potom prišla úľava a síce to nebolo vždy ľahké ale za ten pocit slobody to stalo. Teraz mám pri sebe muža ktorý ma miluje a dáva mi to najavo nielen slovami ale aj skutkami a neľúbi len mňa ale aj moje dieťa aj keď sme zatiaľ spolu (žijeme)len pár rokov

spongebob1
24. okt 2025
@minenkaa

No a co tak si ho prestať všímať a žiť si svoj zivot ,pytaj vyzivne na deti a žite si ďalej
Dom myslím,že skôr ako za rok dva nepredáte a to ešte bude musieť aj on chcieť,inak kľudne môžeš aj iba svoju časť predať ,napr Romom

@minenkaa 1.) Po vysporiadani BSM musi ponuknut polovicu nehnutelnosti exmanzelovi.
2.) Tvoj muz nech preda Romom a ty si tam posielaj deti. Nechapem to tupe zmyslanie.

minenkaa
24. okt 2025
@spongebob1

@minenkaa 1.) Po vysporiadani BSM musi ponuknut polovicu nehnutelnosti exmanzelovi.
2.) Tvoj muz nech preda Romom a ty si tam posielaj deti. Nechapem to tupe zmyslanie.

@spongebob1 čo presne je na tom tupé

1andrea111
24. okt 2025
@minenkaa

@minenkaa prečo by musel on chcieť? Súd predsa môže nariadiť predanie domu ak jeden nebude chcieť vyplatiť druhého. A nie predať iba polovicu domu.

minenkaa
24. okt 2025
@1andrea111

@minenkaa prečo by musel on chcieť? Súd predsa môže nariadiť predanie domu ak jeden nebude chcieť vyplatiť druhého. A nie predať iba polovicu domu.

@1andrea111 ano súd to nariadi a ako dlho to bude trvať

beata_k
24. okt 2025
@1andrea111

@1andrea111 Toto sa moze tahat aj roky.

anonym_74dbe8
25. okt 2025

@anonym_autor najdôležitejšie je podať návrh na rozvod, potom dôjdu papiere a tvoj muž bude vidieť, že to myslíš vážne, aj ty sa budeš musieť pohnúť. Potom si sadnete s právnikmi a navrhnete postup, ohľadom detí a majetku. Potom zadáte realitke, to sa bude ťahať. Potom pride kupec. A ty budeš už mať byt vyhliadnuty? Aj muž? Keby si nemala novy byt, pôjdeš do podnájmu? Musíš si asi aj hypo vybaviť. A muž? Keď pridu nový majitelia, musíte byt vypratať. Kde date veci? Najlepšie je ísť ku rodičom. Na čas pokiaľ sa starý byť predaj a nový kúpi plus hypotéka. Máte rodičov nablízku. Alebo ísť do podnájmu.