Ako obmedziť styk dieťaťa s otcom, ktorý je alkoholik?
Ahojte, moj uz chvalabohu ex, je nechutny prvotriedny alkoholik. Ak ho to chyti, dokaze pit mesiac vkuse. Potom sa zvacsa spamata, ale sam vytriezviet nedokaze, takze ho hospitalizuju na psychiatrii, kde urobia “zastavu” tahu. A takto dokola. Niekedy vydrzi nepit pol roka, inokedy par tyzdnov. Ja som to uz nezvladla a poslala ho z mojho bytu prec. Aj ked som sa snazila, prosila, verila mu, davala 398 druhych sanci, nikdy nevyhram nad jeho zavislostou. Nikdy sa nezmeni. Ak pije o syna zaujem nema, ak ma triezvu fazu je ukazkovy otecko. Dajme tomu.
Mame spolu 1,5 rocneho syna, rok po narodeni nepil, aj som mu uverila, ze sa zmenil kvoli synovi ale haha, bola som naivna. Uz 2x bol na psychiatrii za posledne 3mesiace. Momentalne ho prepustili pred dvoma tyzdnami a dnes si uz dava opat pivo, takze je v tom znovu. Prefotene spravy mam, ako mozno dokazovy material, aj nejake spravy od psychiatra ci danove priznania.
Chcela by som podat navrh na vyzivne, mozno aj obmedzit stretavanie so synom, kedze nema problem soferovat opity, bez vodicaku, ktory mu bol zadrzany. Je mi z toho na prd, mam zaludok na vode, ale uz nevladzem fungovat v tomto nezmyselnom “vztahu”. Uplne sa mi znechutil, ked ho vidim najradsej by som ho oplula do tvare a lutujem dna, ked som ho stretla. Samozrejme ked sme zacinali nepil, bol sarmantny, vedel rozpravat bachorky, namotal ma a ja som som si myslela, aky je uzasny muz. Som hlupana. Uz nic nenarobim, len chcem syna od tohto cloveka uchranit.
Co myslite, aku vysku mi prisudia, ak pracuje ako zivnostnik a zaraba cca 1900€ v cistom(niekedy menej, ak ma tie svoje alkostavy)? Ja mam len rodicak, platim byt 230€, plienky cca 50, oblecenie 50€+-, strava 250€, ine vydavky-lekar, lieky, hracky 50€ cca.
Da sa obmedzit styk na stretavanie len v mojej pritomnosti? Syna este dojcim. Alkoholikovi neverim a bojim sa, ze mozno nechtiac a nevedome, ale je schopny urobit nieco, co by mohol lutovat ked nahodou bude mat potom triezve obdobie.
Dakujem za pripadne rady. To ze som bola blba, mi pisat nemusite. To viem.
Čo sa týka výšky výživného, tak spis spi vserky náklady, plienky, drogeria, oblečenie, obuv, strava, lieky, nejaké hračky knižky, …
Ak má dieťa napr alergiu a musíš kúpi at lieky, či nejaký speci prášok na pranie, tak to samozrejme treba rozpísať, ideálne ak máš potvrdenie od pediatra
Detto napr okuliariky či nejaká speci obuv
Mojmu svagrovi,dlhodobo bez prace urcila sudkyna 150€ na jedno dieta
Už dávno si mala mat podany návrh na zverenie, výživné a aj styk len v tvojej prítomnosti
Všetko čo si tu popisala má dosť veľkú váhu.
@pribinak rok sekal dobrotu, vykopla som asi pred 2mesiacmi, prispeval mi sumou 250€ ale kedze opat pije, bohvie ci nezabudne, ze ma dieta🙄🙄🙄
pri živnostníkovi nie je dôležitý príjem, ale daňové priznanie....obmedziť styk teoreticky môžeš ale jedine cez súd....a môžu mu stále schváliť stretávanie dieťaťa s kolíznou opatrovníčkou bez teba.....máš s ním ročné dieťa, prečo si si ho robila ak si vedela že bol /je alkoholik?
pri živnostníkovi nie je dôležitý príjem, ale daňové priznanie....obmedziť styk teoreticky môžeš ale jedine cez súd....a môžu mu stále schváliť stretávanie dieťaťa s kolíznou opatrovníčkou bez teba.....máš s ním ročné dieťa, prečo si si ho robila ak si vedela že bol /je alkoholik?
@mogaa spoznala som ho kef nepil, abstinoval tri roky, po troch rokoch som otehotnela, ked mu zomrela mama, uplne sa spustil a az neskor som sa dozvedela, ze sa liecil na psychiatrii. Ja som si myslela, ze nepije. Nikto z rodiny, kamaratov mi nepovedali, aky ma problem. Ale to je jedno. Otazka znela inak.
Všetko čo spomínaš ti môže pomôcť, len to dokladuje a argumentuje presvedčivo. Máme dieťa styk iba v tvojej prítomnosti, buď po dohode alebo radšej presne termíny, je to lepšie
Výšku výživného - zrátajú všetky náklady na dieťa aj tvoje a v návrhu uved aj to, že aký jeho príjem ti je známy, aj to že bol schopný a ochotný prispievať 250€. Máš veľké šance, a ak by neplatil, môžeš získať náhradné výživné ale len po a podľa rozsudku

Už dávno si mala mat podany návrh na zverenie, výživné a aj styk len v tvojej prítomnosti
Všetko čo si tu popisala má dosť veľkú váhu.