Ako oznámiť ukončenie platenia výživného?
Ahojte, je do maturít ešte ďaleko, ale nechcem sa s exom stretnúť, ani syn. Vždy s tým boli nepríjemnosti. Dá sa písomne upozorniť, že platenie skončilo? Isto s tým máte niekto skúsenosť. Ďakujem
Nemalo by to ist cez sud?
@viestta prečo...ak sa vedia dohodnúť tak netreba...
my sme cez súd nemali a OK...
@deti95060810 sudom urcene vyzivne musi prejst spavnym procesom. Ci?
Ak bola vyživovacia povinnosť určená súdom, musí byť súdom aj zrušená. Inak ten, kto má platiť výživné sa vystavuje riziku.
Dakujem za všetky odpovede.
Pripnem sa
Ked su 2ja normalny da sa aj bez sudu. Inak sudne musi byt poziadane o ukoncenie.
Nie je potrebné to ukončiť cez súd. Mne jeden z rodičov platil výživné, ktoré bolo určené súdom a keď som vysokú školu skončila, tak sme sa len dohodli a hneď ako som sa zamestnala tak sme to ukončili.
@natalis1998 malo by sa to ukončiť cez súd aby to po právnej stránke bolo v poriadku .
K autorke , nemáš žiadnu povinnosť ho upozorňovať.
@natalis1998 je lepšie a bezpečnejšie to ukončiť súdom, to, že vy ste si to spravili inak, neznamená, že taký je správny postup 😉
Prosím, je povinné osobne sa dostaviť na súd, či stačí len napísať? Ďakujem.
Poslala by som otcovi iba ine cislo uctu v sms. Ved nech dietatu peniaze posiela dalej, moze aj dobrovolne. Dieta je povinne rodic vylučovať kym nie je schopné samo sa zivit.

áno , môžeš....
my sme po skončení VŠ ani to nespravili a prestal platiť sám od seba - situáciu mal ex pod kontrolou aj bez toho aby sme sa stretávali...