icon

Ako postupovať pri BSM dohode po rozvode?

ljarabek
7. feb 2024

Ahojte moja otázka znie BSM dohodou treba dat podpísať pred notárom?a overiť podpis?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucylaw
7. feb 2024

@ljarabek Úplne stačí spísať dohodu o vyporiadaní BSM a obaja ju podpísať pred notárom,netreba na súde vôbec nič riešiť,keď sa viete dohodnúť..My sme to tak s ex urobili a nebol žiadny problém,ja som s tou dohodou v ruke na seba prepísala byt,on auto,načo zbytočne riešiť súd..

isis234
7. feb 2024

Pozri si v archíve Dámsky klub, neviem presne či včera, 6.2. alebo 5.2. hovorila o tom odborníčka
@lucylaw presne o tom hovorili v Dámskom klube na rtvs 1

ljarabek
autor
8. feb 2024

@lucylaw takže ak chápem dobre pôjdem s zmluvami k notárovi podpíšeme to a s tou overenou dohodou pôjdem na kataster prepísať nehnuteľnosť...

draik
9. feb 2024

@ljarabek
Presne tak. Dohoda o vyporiadaní BSM, čo sa týka nehnuteľnosti, je pre kataster ako prakticky každá iná zmluva. Podpisy oboch strán musia byť osvedčené. Popíšte dostatočný počet vyhotovení.

@lonely66
Súdy neschvaľujú tieto dohody, ak medzi exmanželmi nebol spor.

katika901
9. feb 2024

@draik
Tak bude stačiť, ak spišeme dohodu u notára a s touto dohodou pôjdem riešiť v banke vylúčenie ex z hypotéky a na katastri prepis nehnuteľnosti na mňa?

Ďakujem

draik
9. feb 2024

@katika901
Podpisy overiť u notára resp. na matrike.
Komunikujte s bankou, len na základe uvedenej dohody nevyjme jedného zo spoludlžníkov.

katika901
9. feb 2024

@draik ďakujem