Ako postupovať pri súdnom rozhodnutí?
Dnes sme mali súdne pojednávanie ohľadom výživného. Súd vôbec nebral do úvahy výdavky na byt, kde teraz žijem s deťmi. Priznali mi sumu, z ktorej nezaplatil ani nájom. Máme skončiť na ulici?
A druhá vec - naozaj som povinná dávať deti otcovi aj keď sú choré? Aký má zmysel, že ja ich liečim, dávam do stavu aby mohli ísť do škôlky a potom keď zahlási otec, tak mu ich musím odovzdať? Styk nám nespravili lebo pracuje v zahraničí a nechodí domov pravidelne. Zaujíma ma len, aké mám možnosti odmietnuť, aby som mu nebránila, ale zároveň, aby choré deti boli s matkou. On sa o nich postarať nevie, nedodržuje liečebný režim, neuznáva antibiotiká. Dcéra nebola od 1.12. v škôlke, stále ju niečo bolelo a keď už bola v poriadku a šla k nemu, vrátila sa opäť chorá.
Moja známa, keď jej dcéra ochorie, napíše ex sms, že je dcéra chorá a presúvajú víkend. Mne dnes vraveli, že sa to považuje za bránenie a môžu mi vziať príspevky.
Aké mám možnosti?
Kde sú všetky tie,čo radia,okamžite odísť od muža,nenechať sa týrať alebo tie,čo kvakaju,daj výživné aj na seba. Zrazu nič, zaujímavé. Zrazu je to fifty fifty. Zrazu budú dve malé deti zázračné zdravé,žiadne ocr,žena to dá s prehľadom sama. 🤣Inak MK je nádherný materiál pre psychológov,psychiatrov,sociálnych pracovníkov. Úplná nádhera.
@anonym_8b4330 tak ti poviem môj ex švagor by chcel byť toľko s deťmi ale ona nedovolí. Nemá problém si ich vziať nad rámec . Chcel vziať deti na výlet nedovolila . Dieťa šlo na operáciu radšej druhe strčila na opatrovanie . Pritom pýtal on že sa postará . Takže nie vždy nieje záujem od otca len matky si myslia že môžu riadiť všetko ako oni chcú
@moonlight1210 prečo by jej chlap mal zaplatiť nájomné ?
@parvinka0001 nie najomne cele, ale cast ano.
Lebo on da na cast jedla, cast kozmetiky, cast oblecenia, atd. toho dietata. Potialto ok.
A to dieta ale este nemalo strechu nad hlavou, nemalo svoju teplu postel, namelo kupelnu, kde sa umyt, zachod, kam ist…
Takze - kolko sa on vlastne stara o to dieta a kolko toho dava matka? Aj ked by sme pozreli iba na financie?
@parvinka0001 nie najomne cele, ale cast ano.
Lebo on da na cast jedla, cast kozmetiky, cast oblecenia, atd. toho dietata. Potialto ok.
A to dieta ale este nemalo strechu nad hlavou, nemalo svoju teplu postel, namelo kupelnu, kde sa umyt, zachod, kam ist…
Takze - kolko sa on vlastne stara o to dieta a kolko toho dava matka? Aj ked by sme pozreli iba na financie?
@moonlight1210 napísala rovno že stej sumy ani nezaplatí nájom . Takže ?
Ženy,len si chcete kopnúť? Vyhodil ich z bytu, narýchlo zohnala bývanie. Ceny podnájmu vieme aké sú... výživné máš fajn, skus sa dočasne uskromniť a keď sa bude dat, dieťatko do jasiel/skolky a ty do práce, hoc aj skrátený úväzok plus máš rodičovský ešte. A opýtala by som sa na mestskom úrade alebo na úrade práce, či nemáš nárok na nejakú pomoc,dáky jednorazový príspevok aspoň.
@moonlight1210 prečo by jej chlap mal zaplatiť nájomné ?
@parvinka0001 nik nehovori o plateni najomneho, ale pomerna cast byvania sa zapocitava, tiez pri plnej starostlivosti to nie je 50:50, co je aj fer kedze tatinko ma podstatne viac casu, moznosti, matka si kludne moze dat do vydavkov aj babysitting
@moonlight1210 napísala rovno že stej sumy ani nezaplatí nájom . Takže ?
@parvinka0001 takze z toho vyplyva, ze onedlho nemaju ani kde byvat.
Takze otec by mal napriklad nabehnut a vziat deti k sebe. Ponuknut tuto mozmost trebars.
No zda sa, ze sa o ne extra netrha, aby prekrocil svoje pohodlie a komfortnu zonu.
Naopak, pisala, ze zacal radsej brat na ruku, aby si skusil znizit vyzivne.
Tolko k jeho straostlivosti o deti - ak teda ideme diskutovat princip prispievania rodicov na deti konkretne na tomto pripade.
@parvinka0001 nik nehovori o plateni najomneho, ale pomerna cast byvania sa zapocitava, tiez pri plnej starostlivosti to nie je 50:50, co je aj fer kedze tatinko ma podstatne viac casu, moznosti, matka si kludne moze dat do vydavkov aj babysitting
@manzanillaa čím si akože chceme kopnúť ? Že každá sme jej toto isté napísali čo ty . Že do práce ,že má slušne výživné
@chestnut veď rovno napísala že nemá na nájom ani . Viac sa nemám o čom baviť .
Takze otec by mal napriklad nabehnut a vziat deti k sebe. Ponuknut tuto mozmost trebars.
No zda sa, ze sa o ne extra netrha, aby prekrocil svoje pohodlie a komfortnu zonu.
Tolko k jeho straostlivosti o deti - ak teda ideme diskutovat princip prispievania rodicov na deti konkretne na tomto pripade.
@moonlight1210 vieš koľko otcov by chcelo deti navyše ale matky nedajú aj keď sa vedia postarať . Len aby si svoje dokázali že oni vedia všetko .
@moonlight1210 dalšie už len od nej čakám ako každá jedna tu píše .že nemá jej kto pomôcť ,nemá kamarátky ,rodičov a podobne .
@moonlight1210 dalšie už len od nej čakám ako každá jedna tu píše .že nemá jej kto pomôcť ,nemá kamarátky ,rodičov a podobne .
@parvinka0001 podla tejto logiky jej kamosky maju suplovat otca deti?
@parvinka0001 podla tejto logiky jej kamosky maju suplovat otca deti?
@moonlight1210 nie ale vždy tu píšu dookola tie isté a keď jej niekto napíše že či nema rodinu . Zrazu každá je sama bez pomoci
@manzanillaa čím si akože chceme kopnúť ? Že každá sme jej toto isté napísali čo ty . Že do práce ,že má slušne výživné
@chestnut veď rovno napísala že nemá na nájom ani . Viac sa nemám o čom baviť .
@parvinka0001 myslím to,že jej to nemá pokryť nájom a tak, že ma ísť robiť.. píše,že ma ešte malé dieta
@parvinka0001 myslím to,že jej to nemá pokryť nájom a tak, že ma ísť robiť.. píše,že ma ešte malé dieta
@manzanillaa veď sama si napísala že nech ide aspoň na skrátený úväzok .tak čo píšeš že má malé dieťa .
@moonlight1210 vieš koľko otcov by chcelo deti navyše ale matky nedajú aj keď sa vedia postarať . Len aby si svoje dokázali že oni vedia všetko .
@anonym_bd2ed5 su matky, co sa mstia cez deti (nedaju z trucu).
Su matky, co vedia, co ex je zac. A aj ked zaujem ma, je to lafo, co zanedba kadeco.
Su matky, co ich nedaju, lebo vedia, ze exo si cez ne vybija svoje frutracie.
Su matky, co sa snazia branit, lebo exo si deti chce vziat len preto, ze v buducnosti mu to prospeje pri dalsich pojednavaniach, ale zaujem nema, na deti kasle, strci ich k niektoremu oribuznemu a realne s nimi stravi par minut cestou k pribuznemu a potom spat. Pripadne si po deti uz rovno chodi ten pribuzny. Takze mu ide len o proforma naplnenie podmienok.
Atd.
Ale bolo by fajn, keby sme si ty a ja ujasnili, ci sa ideme bavit vseobecne, alebo iba o tomto konkretnom pripade.
Lebo ak sa budeme bavit ciastocne vseobecne o vsrtkych otcoch a ciastocne iba o tomto pripade, absolutne nedojdeme k ziadnemu zaveru.
Ex deti chce, ale neberie ohľad na náš program. A on ich supne k rodičom, veď oni sa postarajú. To je o čom? Jeho mama neuznáva lekárov, ATB, nerešpektuje moje názory. Celé leto deti ťahala po výletoch, aby mi robila naprieky. Lebo vedela že ja si to dovoliť nemôžem. A to som ešte bývala s exom. A mňa nechávali doma, oddychovať, upratovať. Moje deti majú mať zážitky s rodičmi, nie všetko s babkou a dedom.
A písala som že do práce ísť nemôžem, dcéra bude mať dva roky, kde ju mám dať?
A písala som že do práce ísť nemôžem, dcéra bude mať dva roky, kde ju mám dať?
@anonym_autor do jaslí
Ex deti chce, ale neberie ohľad na náš program. A on ich supne k rodičom, veď oni sa postarajú. To je o čom? Jeho mama neuznáva lekárov, ATB, nerešpektuje moje názory. Celé leto deti ťahala po výletoch, aby mi robila naprieky. Lebo vedela že ja si to dovoliť nemôžem. A to som ešte bývala s exom. A mňa nechávali doma, oddychovať, upratovať. Moje deti majú mať zážitky s rodičmi, nie všetko s babkou a dedom.
@anonym_autor prepáč ale už je smiešne že zrazu celá rodina neuznáva lekárov a lieky . Nevedela si skym si robíš druhé dieťa ?
A už len taká info očakávaj asi aj od starých rodičov že sa budú domáhať vnucat . Podľa toho ako o nich píšeš
@moonlight1210 nie ale vždy tu píšu dookola tie isté a keď jej niekto napíše že či nema rodinu . Zrazu každá je sama bez pomoci
@parvinka0001 nerozumiem, kam vlastne teraz mieris.
Ze kazda ma nejaku rodinu, kamosky, atd., tak je to vlastne v poriadku? Uz je kryta, a teda, co vlastne este chce?
Alebo neviem. Skus to rozviest.
@anonym_autor prepáč ale už je smiešne že zrazu celá rodina neuznáva lekárov a lieky . Nevedela si skym si robíš druhé dieťa ?
A už len taká info očakávaj asi aj od starých rodičov že sa budú domáhať vnucat . Podľa toho ako o nich píšeš
@parvinka0001 samozrejme že vedela, ale kým som tam žila, korigovala som si to sama. Takto nemám žiadny vplyv či dcéram lieky dajú alebo nie
Koľko majú deti rokov keď pije v noci sunar? Mohla si žiadať aj na manželku.
Výživné nemá pokryť tvoj nájom, a do výdavkov sa berie len podiel výdavkov na bývanie.
Dieťa do jaslí a ty do práce, náklady na jasle pokryje rodičak. Obzvlášť ak si mala ten vyssi
@sense toto nebude manželka. Tu by nemohol z bytu vyhodiť
@anonym_autor
Sorry, ale mylis sa. Stari rodicia su druhi najdolezitejsi po rodicoch a ty nikdy ich nemozes nahradit.
Evidetne podla toho co pises, chyba bola aj na tvojej strane. Treba si uvedomit jednu vec - deti maju aj druheho rodica. On ti tiez nehovori, co mas robit, preto ty by si ho mala respektovat ako rodica.
A nechapem ako ta mohol vyhodit na ulicu - ako svoju zenu ta nesmie vyhodit, kym nie ste rozvedeny.
@manzanillaa veď sama si napísala že nech ide aspoň na skrátený úväzok .tak čo píšeš že má malé dieťa .
@parvinka0001 ja som napísala,keď sa jej bude dat,nie hneď, keď vraví,že jej dieťa do jasli/skolky nezoberú ešte.. mier..
@parvinka0001 veď to ...zrazu ex by deti aj chcel, takže zrejme ich nevyhodil, problém je aj že starý rodičia brali deti na výlet a jej vadilo že tieto zážitky majú mať s rodičmi ... Tiež si nemyslím že tu je najväčší chuj ex... Dvojročné môže do jaslí, na zaplatenie použije rodicak, a tiež dvojročné dieťa nepotrebuje piť v noci sunar , v podstate nepotrebuje piť vôbec žiadne mlieko v noci.
Ženy,len si chcete kopnúť? Vyhodil ich z bytu, narýchlo zohnala bývanie. Ceny podnájmu vieme aké sú... výživné máš fajn, skus sa dočasne uskromniť a keď sa bude dat, dieťatko do jasiel/skolky a ty do práce, hoc aj skrátený úväzok plus máš rodičovský ešte. A opýtala by som sa na mestskom úrade alebo na úrade práce, či nemáš nárok na nejakú pomoc,dáky jednorazový príspevok aspoň.
@manzanillaa myslím že nevyhodil, že odišla sama
@anonym_autor Nemáte upravený styk? To znamená, že to stretávanie máte podľa dohody, že? Nuž v tom prípade postupuj ako tvoja známa, oznám mu, deti sú bohužiaľ choré, náhradný termín ti dávam na tento a tento deň. Komunikuj primárne prostredníctvom SMS, tam budeš mať dôkazy aj pre súd, aj pre sociálnu kuratelu, že mu umožňuješ styk s deťmi.
Čo sa týka výživného, myslím, že máš veľmi fajn sumu, na to ako sa reálne dáva aj na školopovinné deti, kde sú výdavky podstatne vyššie. Úprimne si nemyslím, že by súd nezohľadnil bývanie, ak si to dala do svojich výdavkov. Buď musíš zmeniť nájom alebo sa fakt uskromniť. Je to na prd, ale je to tak.
@parvinka0001 veď to ...zrazu ex by deti aj chcel, takže zrejme ich nevyhodil, problém je aj že starý rodičia brali deti na výlet a jej vadilo že tieto zážitky majú mať s rodičmi ... Tiež si nemyslím že tu je najväčší chuj ex... Dvojročné môže do jaslí, na zaplatenie použije rodicak, a tiež dvojročné dieťa nepotrebuje piť v noci sunar , v podstate nepotrebuje piť vôbec žiadne mlieko v noci.
@sense presne tak . Inak neviem kde sú tie čo stále píšu že pomaly od mesiaca deti dávali do jaslí a šli do práce tak nech ide aj ona . Zrazu ticho . Ktomu mlieku sa radšej ani nevyjadrujem lebo dobre že ho nezačne opäť kojit len aby dieťa nikde neslo.
@anonym_autor sorry ale t si hlúpa žena. Ona ťahá deti po výletoch lebo ty nemôžeš? Ale no…skúsila si sa pozrieť na vec tak ze sa chce detim venovať? Niečo im ukázať?
S takýmito názormi a postojom dokazujes že asi toho v hlave veľa nemáš
Iná babka posadí deti pred tv a hotovo
Prečo nejdes k rodičom?
@sense toto nebude manželka. Tu by nemohol z bytu vyhodiť
@pribinak ja som si to aj myslela, .... Osobné si myslím že ju z deťmi ani nevyhodil keďže sama píše že jej vadilo čo povedala jeho matka, že byt je jeho a len vďaka nemu má strechu nad hlavou. Čiže si myslím že to bola len priateľka ktorá predtým nepracovala a nasťahovala sa k frajerovi, má len nižší rodicak a zrejme šla z materskej do materskej. Preto aj tie názory aké sú, vadí že deti berú má výlety starí rodičia, aj keď takéto zážitky majú mať s rodičmi. A pod

prečo si sa dala vyhodiť z bytu. Deti sú chránené, to nie je len tak vyhodiť.
Právničku vymeň. Nestojí ani za deravý groš.
@anonym_9c4b3f zrejme deti nevyhodil len ju ak vobec