Ako postupovať pri znížení náhradného výživného?
Ahojte, mám otázku. Ak poberám náhradné výživné a otec deti mi pošle nejakú sumu viem že som povinná vrátiť preddavok úradu práce. Takto som bola informovaná. Lenže mi prišlo rozhodnutie z úradu, že nakoľko otec zaplatil v tento mesiac určitú sumu, náhradné výživné sa znižuje na 0 eur od marca. To znamená že náhradné výživné už vôbec nebudem dostávať ? Mám veriť že otec bude platiť ? A ak zas nie tak odznova celý ten proces žiadosti o náhradné výživné ? Už boli preto deti pol roka bez výživného kým sa to celé vybavilo , schválilo. Po 4 rokoch je to prvý krát čo zaplatil.
Verím Vám, že to máte ťažké, ešte ak máte viac detí. Tento štát chráni otcov neplatičov a nie deti a ich matky. Držím palce. Návrh na výkon exekúcie ste riešili ohľadom výživného?
@veverkaa2 áno exekúciu som riešila. Po 4 rokoch je to prvý krát kedy mi bolo prostredníctvom exekútora zaplatené nejaké výživné. Len sa obávam, že sa stane opätovne taká situácia, že náhradné výživné v procesu schvaľovania, exekútor ani otec nic nepošle.
@veverkaa2 tiež dlh na výživnom má cca 10tis eur. Trestne stíhanie ale pozastavené nakoľko exekútor mu strháva z platu. Lenže akosi mi to ,,zabudol,, posielat. Až teraz v marci po cca 4 rokoch.
Toto je dosť choré. Nechápem, prečo to nespravia tak, že keď to preberie úrad práce vo forme náhradného výživného, od toho momentu by mal otec, ak chce niečo zaplatiť, posielať platby úradu práce. Ak by pravidelne platil rok, úrad práce by odstúpil od náhradného výživného a otec by začal platiť priamo. Je to úplne zle nastavené. Prajem vel stastia ;)
To sa môže stať. Sú to nervy a stres no čo by matka neurobila pre deti. Pevné nervy prajem
Mne prvý krát poslal po 6 rokoch, vyplatené išlo hneď úradu práce lebo však ani dali a ja som bola na 0
@bystrozraky keby otec posielal peniaze - výživné priamo úradu práce predpokladám, že matka by z toho nevidela ani euro. Možno keby úrad práce vymáhal od otca vyplatenu čiastku náhradného výživného a nie aby vracala matka, ktorá to potrebuje pre dieťa/ deti. Exekútor odráta z dlhu no peniaze má Úrad práce, nie matka

Vyplatené náhradné výživné budete musieť úradu práce vrátiť, tiež som takto kedysi mala. Náhradné mi úrad samozrejme zastavil. Vtedy ma to dosť hnevalo, ešte mi vtedy na 3 mesiace zobrali dávku v hmotnej núdzi. Syn sa narodil v roku 2011, prvé výživné som videla v polovici roka 2016, doteraz nezaplatené dlžne výživné od narodenia syna a to má už 13 rokov