icon

Ako prinútiť partnera k testu otcovstva?

20. jún 2024

Ahojte, známa ma taký problém, že mala nechránený sex s náhodnou hodinovou známosťou a ostala tehotná. Snažila sa toho muža kontaktovať, ale on ju odbil s tým, že ju nepozná a nech mu dá pokoj. Keď ho opakovane kontaktovala, vyhážal sa jej, že na ňu podá trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu vydierania a nebezpečného elektronického obťažovania a zablokoval ju a vymazal si profily zo sociálnych sietí. Známa nemá dôkaz, že spolu niečo mali, ani svedkov, ktorí ich spolu videli. Pozná však jeho identitu. Dieťa si chce nechať.
Otázka znie, ako môže prinútiť toho muža ísť na test otcovstva po narodení potomka, ak nemá dôkaz, že sa poznali a stretli? Môže to nariadiť súd len tak, že žena ukáže na nejakého muža prstom, ze "to je on"?

Strana
z7
viestta
20. jún 2024

Jednoducho, po narodeni dietata ho uda ako otca dietata a sud nariadi test otcovstva

autor
20. jún 2024

@viestta A bude súdu postačovať, keď pozná len jeho meno a priezvisko a približnú adresu bydliska (podľa fotiek z Facebooku)? Nevie jeho rodné číslo, ani dátum narodenia, ani presnú adresu.

damian85
20. jún 2024

To bude v skutku zaujímavý súd , ja by som od hanby prepadol. Ale áno - po narodení dieťaťa môže podať žiadosť na súd o určenie otcovstva. Je mnoho párov ktoré neotehoteneli po 30 minútach " kávičky " a rodné číslo svojho partnera nepoznajú. V skutku nechápem pohnútky tvojej známej a dôvod naťahovania sa , ale ak má potrebu aby o jej spôsoboch vedel súd , úradníci , sociálne pracovníčky , okolie a i - tak nech si počká na pôrod a potom sa do toho s " láskou " pustí.

laurita285
20. jún 2024

@damian85 však nežijeme v stredoveku, ako si môže chlap zašukíčkovať po polhodinovej káve, tak si môže aj žena :D

laurita285
20. jún 2024

K otázke autorky
keď sa dieťa narodí, nahlási ho, začne sa súdne pojednávanie a súd vrámci dokazovania nariadi test otcovstva, ktoré následne vyjde pozitívne a chlap bude platiť. Nevadí, že vie len jeho meno-priezvisko. súd/vyšetrovateľ si ho už vypátra

damian85
20. jún 2024

@laurita285 tak zvačša to muž robí žene a žena mužovi , minimálne keď z toho vznikne tretí. Každopádne na súde bude celkom červeno v tváričkách zúčastnených.......

autor
20. jún 2024

@laurita285 OK. A teda súd fakt nepotrebuje žiaden dôkaz alebo žiadneho svedka, že sa spolu oni dvaja stretli? Stačí len slovo ženy?

laurita285
20. jún 2024

Stačí.

laurita285
20. jún 2024

@damian85 ale prosím ťa, nik ani brvov nemihne. Vytiahli ťa z jaskyne včera ? 😀

damian85
20. jún 2024

@laurita285 predvčerom ....my sme museli ukazovať fotky z aktu - pýtali sa susedov a nakoniec sa prišlo na to že sme to vykonali v Karibiku - tak sa hľadali plachty z hotela , ani tam to nebolo - tak preosiali všetok piesok.... A teraz k veci - poznám podobný prípad 3 roky súdu a otec stále na teste otcovstva nebol....a červeno na súde bolo - len matke - keďže otca zohnať nevedeli. Ale zase niekto to má možno inak

laurita285
20. jún 2024

@damian85 ty si tam bol ako svedok toho aktu či ako vieš že matke bolo červeno na súde? :D

damian85
20. jún 2024

@laurita285 tiež sme boli 30 minút na káve ale namiesto plodenia detí mi opisovala farbu pokožky na súde.....každý to má inak - každý stihne za 30 minút iné.....

viestta
20. jún 2024

@damian85 v tomto pripade na sude vobec nejde o pomyselnu hanbu matky, ale o zaujmy dietata. Takze si moralizovanie nechaj pre seba.

damian85
20. jún 2024

@viestta z človeka čo poprie akt výroby dieťaťa bude rodič roka. Vždy pripravený pomôcť a viesť svoje dieťa správnym smerom.......tak to vždy je.....však ?

marhulka13
20. jún 2024

@damian85 nie si ty ten potencionálny otec?

damian85
20. jún 2024

@marhulka13 je to von ! Ďalší daňový bonus a prídavky na dieťa je vo vačku......

viestta
20. jún 2024

@damian85 nie, nebude z neho rodic roka. To je kazdemu jasne. Ale aspon bude platit vyzivne. Aj to je zaujem dietata. A netes sa, na danovy bonus a pridavky by si mal narok len v pripade, ze zijes v spolocnej domacnosti s dietatom.

viestta
20. jún 2024

@marhulka13 nejak je zbehly v tejto problematike... Nebude to empiria?

damian85
20. jún 2024

@viestta veď s tým rátam. Jeden prídavok a bonus už poberám teším sa na ďalší. Nech sa mi kamarátka ozve 😂.....

cookie29
20. jún 2024

Ja len rozmyslam, co si od toho "znama" slubuje...

damian85
20. jún 2024

Škôlka súhlas oboch rodičov - škola detto - vycestovanie do niektorých krajín vraj po novom tiež - presťahovanie sa - nereálne v prípade určenia styku druhého rodiča a bude to len horšie a horšie. Zachvíľku neurobíš nič bez súhlasu druhého rodiča...... Prirodzene súhlas otca sa dá nahradiť súdnym rozhodnutím - nie neodkladným opatrením takže mesiace a mesiace kým sa rozhodne v banálnej veci ako škôlka , škola , nedajbože presťahovanie sa. Dieťa v škôlke nemáš - pretože to nie je do cca 5 roku povinné - do práce nemôžeš a čakáš na rozhodnitie súdu pre 50 eur mesačne - s človekom čo zabudol že existuješ........milé........

tttbb
20. jún 2024

Pre toto sa vzdy smejem z tych co propaguju, ze sak ked si slobodny chod si uzit, to je v pohode :D V tom lepsom pripade dostanes pohlavnu chorobu, v tom horsom budes platit alimenty, ze si si za ne mohol postavit dom pocas zivota. A to vsetko za 10 minut radosti a to sa oplati :D Ja by som sa od hanby prepadol byt na mieste matky, aj otca, nie ze je to v pohode.

marhulka13
20. jún 2024

@damian85 ale no, nebuď taky hustý, chceš schrabnut bonus a prídavky, tak snáď nejakú škôlku podpises

viestta
20. jún 2024

@damian85 dufam, ze si taky husty a aj danovy bonus aj pridavky do centa posielas matke dietata

damian85
20. jún 2024

@viestta Všetko s dcérou preflámujeme. Sex , drogy a alkohol niečo stoja. Sudca s tým bol v pohode aj v sociálnej - vraj od malička nech si dieťa zvykne. Je to hrozné , ale je to tak. 😂 Chlap poberajúci nie len daňový bonus , ale dokonca aj prídavok na dieťa už 7 rokov ! A taký lakomec.
@marhulka13 podpíšem škôlku ktorú vyberiem. Hold nemala si so mnou ľahnúť do postele. Ja som vyberal školku a školu prvému dieťaťu , tak to bude aj pri druhom.

viestta
20. jún 2024

@damian85 dobre, tak si si tu pofrajeril. Mozes byt so sebou spokojny, vyrazil si nam dych (ale aj tak vieme, ze trepes piate cez deviate)

marhulka13
20. jún 2024

@viestta ujo ma svoj svet

viestta
20. jún 2024

@marhulka13 asi tak

matkahelka
20. jún 2024

kamoske odkaz, nech si to otcovstvo este premysli. ci jej nejake drobne od cudzieho chlapika stoja za pripadne komplikacie, ktore jej on ako ofiko otec moze robit. pretoze ako otec bude mat aj prava, nielen povinnosti. to znamena, ze jej moze robit naprieky ohladom stretavania sa s dietatom.
A odpoved na otazku - ako sudu stacia zakladne informacie o chlapovi, sud ma k dispozicii register obyvatelov, vsetko potrebne si zisti. urcite sud nepotrebuje rodne cislo dotycneho. ja trebars RC svojho muza neviem ani po 16 r.manzelstva.

damian85
Autor odpoveď zmazal
Strana
z7