Ako prinútiť partnera k testu otcovstva?
Ahojte, známa ma taký problém, že mala nechránený sex s náhodnou hodinovou známosťou a ostala tehotná. Snažila sa toho muža kontaktovať, ale on ju odbil s tým, že ju nepozná a nech mu dá pokoj. Keď ho opakovane kontaktovala, vyhážal sa jej, že na ňu podá trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu vydierania a nebezpečného elektronického obťažovania a zablokoval ju a vymazal si profily zo sociálnych sietí. Známa nemá dôkaz, že spolu niečo mali, ani svedkov, ktorí ich spolu videli. Pozná však jeho identitu. Dieťa si chce nechať.
Otázka znie, ako môže prinútiť toho muža ísť na test otcovstva po narodení potomka, ak nemá dôkaz, že sa poznali a stretli? Môže to nariadiť súd len tak, že žena ukáže na nejakého muža prstom, ze "to je on"?
fíha tak keď mu dala hneď po káve a ešte si chce dieťa nechať a chce ho uviesť do RL, tak šťastný nastávajúci otecko je buď nejaký herec alebo spevák alebo futbalista alebo hokejista, proste milionár 😂 teším sa na titulky v novom čase 😎
manželka ho určite pochváli že bez gumy kefoval bársakú fľandru 🤭
@laurita285 prosím zahoď všetky kľúče ktoré máš a potom sa pýtaj kto je hlupák. A prosím nerozvíjaj ďalšiu debatu. Ďakujem pekný deň ešte raz.
@leo2019 ja narozdiel od teba očividne žijem v 21 storočí a kľúče už dávno nepoužívame, asi tak 10 rokov :D hlupáku
co na to rodina? ked poznam svojho manzela a doverujem mu, by som neverila nejakej vysinutej zene, ktora chce kazit imidz muzovi a napokon test vyjde negativny a je to vysvetlene.
Jasne že môže na to slúži test otcovstva. Vôbec žiadne dôkazy k tomu nepotrebuje, ten test bude dostatočný dôkaz.
Ak sa ale vie o dieťa postarať sama tak nech dobre zváži či jej stojí za to sa celý život doťahovať s takýmto človekom.
Ak to výživné potrebuje a uľahčí jej to život tak nech podá návrh na súd a tam sa to celé vyrieši.
@damian85 trochu tu taras. Aj keď autorka a teda jej dieta bude mať v RL otca na základe DNA testov, ktoré nariadi vykonať súd, žiaden jeho súhlas pri zápise do skolky/školy nebude potrebovať. Samozrejme za predpokladu, že matka bude mať dieta vo vyhradnej starostlivosti, čo asi aj bude, keďže “otec” sa uz teraz od záujmu nepretrhne.
@eternity24 Tiež si myslím že v tomto prípade to bude "otec" ktorý pošle výživné a viac sa zaujímať nebude.
Aká pekná téma! Naháňať darcu spermie po republike. Lebo si s kýmsi, ani nevie poriadne s kým, kdesi vrzla. Ak toto nie je charakteristika, ehm...loga renaultu, tak už žiadna. Veď fajn, užiť si s náhodným okoloidúcim, keď mám chuť, ale tak snáď sa zabezpečím, aby z toho neboli následky. Dobre, aj chlap je somár, ale jeho to bude stáť maximálne pár supov mesačne. Ona s tým následkom bude žiť a živiť ho roky. A keď jej ten chlap bude chcieť urobiť peklo zo života, tak ho to ani nebude stáť nejakú veľkú námahu. Treba len dúfať, že známu nesvrbi príliš často a nebude každý rok obveselovat príslušný súd.
@vroni Však ale kde berieš istotu, že to nie je nejaký miestny podnikateľ a neurobila to naschval? 😀 resp.vedome? 😀
@laurita285 dobre skúsim ti to preložiť do 21 storočia lebo očividne máš problém s metaforou. Pokiaľ ti veci,byt, dokumenty, osobne údaje nestrazi záves s korálikov a šnuriek potrebujes kľúč (karta,PIN,snímok prsta,oka,tváre hoc aký iný kľúč ci už v digitálnej podobe) a zvyšok príbehu poznáš. Tak kto tu je hlupák? Ach jaj ...
@leo2019 mojenko zaspaté urazené zlupené :D tíško si buď 🙂
@leo2019 každému je jasné že takýto neschopní muži sa len ťažko zmierujú s tým, že ženy sú im rovnocenné a môžu si robiť čo chcú :D a nie sú žiaden "zámok" 😀 už daj len stereotyp o chladničke a druhom poschodí. čakam
Ona nijako. Prinuti ho súd.
Neviem však, či by som to v tomto prípade riešila. Jedine, žeby bol milionár a vyzivne potom priam "astronomicke" 🤣🤣🤣
Ale vážne, zabudla by som na neho.
@laurita285, istotu nemam, len vychádzam z toho, že nevie presnú adresu a on si bez problémov zmaže sociálne siete... To mi nejako premyslene a cieľavedomo podnikateľsky neznie. Aj keď zase, od takého voľného lietajúceho vtáka by zase nemala telefónne číslo. Asi. Budem sa musieť dovzdelat v tejto oblasti. 🤣🤣🤣
@eternity24 Najskôr si to doštuduj ako to už nejaký ten čas je. Prečítaj nespočetné množstvo tém na MK a na internete. Realita je taká ako som písal.
@breznica Keď myslíš nech tak je . Riaditeľka konala protiprávne a keby bol tento rok prvák , tak by to až tak ľahké nebolo. Na prihláške musia byť podpísaný obaja ( v prípade úmrtia resp.iných okolnosti treba pridať k žiadosti tie ). Spôsob starostlivosti školu nezaujíma , iba rozhodnutie súdu v dotyčnej veci ( nahradenie súhlasu druhého rodiča ) . Tento rok to riešili hádam vačšina rozvedených aj ja som musel naháňať ex hore dole , buď pre podpísané vyhlásenie ktoré nám škola dodala , alebo fyzicky prítomný obaja rodičia - alebo rozhodnutie súdu ako nahradenie súhlasu matky.
@laurita285 Musíš mať veľký komplex ak sa snažíš silou mocou urážať. Jasné že žijeme v 21 storočí a každá žena a aj muž si môže robiť čo len chce. Nuž a potom otvoríš MK a čítaš ako chcela a teraz zháňa otca svojho dieťaťa po celej republike a vlastne ani nevie kde býva. Čo chcela - to mala. Ale mohla....
@damian85 súhlasy oboch rodičov sú potrebné v prípade deti v striedavke. Ak je dieťa zverené jednému rodičovi, súhlas druhého rodiča nahrádza rozhodnutie súdu o zverení. Moja sestra je rozvedena, syna má vo výlučnej starostlivosti a súhlas otca nepotrebuje na nič, len ak by sa chcela so synom odsťahovať do zahraničia, s tým by otec súhlasiť musel. Moja kamarátka je rozvedena k deti majú s exom v striedavke a súhlasy potrebujú obaja na každý úkon ohľadne deti, doslova na každé prdnutie.na zmenu skoly, na 3dnovy wellnes v Miskolci, dokonca keď dieťa po traume potrebovalo sedenia u psychológa, bol nutný súhlas oboch rodičov. To čo ty popisuje s je v slovenských podmienkach absolútne nerealizovateľné, keďže mnohé matky s exami v kontakte nie sú roky, nevedia, ani kde žijú. Silné drvivá väčšina deti na Slovensku je zverená matkám. To by slovenské súdnictvo išlo do kolapsu, pretože by sudy neriešili nič iné, len potrebné súhlasy otcov, čo musíš uznať, že je absurdum pri dnešnej migrácii za prácou, častým sťahovaním a zmenou škôlok a škôl deti, či bežných dovolenkách pri mori. Tieto informácie sú bežne dostupné aj v online poradniach na webe.
No a teraz keby si kazdy kto si chce uzit zobral z tohto aspon ponaucenie.
@princeznazvychodu Nie nehovoríš pravdu treba si to doštudovať. Zákon hovorí jednoznačne a kto ho nedodržiava , tak ho jednoducho porušuje. Je úplne jedno kto ma dieťa v starostlivosti , je potrebné mať podpis oboch rodičov až na výnimky. Bolo to tak u nás , bolo to dokonca u rodičov ktorý nie sú rozvedený , ale museli vypísať tlačivo a podpísať druhým rodičom. Tento rok to mali napríklad školy u nás PO kraj prvý krát a bez výnimky. Jednoducho tak to je. Druhá vec čo rozprávaš je znova hlúposť. Žiaden zákon nenariaduje rodičovi žiadať súhlas na pobyt v Miškolci , to nie je ani v rozhodnutí súdu. Pokiaľ je dieťa v starostlivosti jedného z rodičov , má len informačnú povinnosť. Tak isto zákroky u dr.akým su psychológ , nie je nevyhnutný súhlas dokonca ani pri rodičovi ktorý dieťa nemá v starostlivosti . Mýliš si dojem a pojem. Absolvujem roky dovolenky bez súhlasu mojej ex a to niekoľko krát ročne. Jednoducho sa v piatok rozhodneme na obed a večer sme napriklad v tom Miskolci - Tapolc a ex o tom ani nevie , respektíve sa dozvie ked v nedelu jej volá.....Poznám ľudí ktorý absolvujú dovolenky a dieťa nemajú v starostlivosti a znovu žiadne potvrdenie. Zákon to totižto nikde nevyžaduje , ale podpis rodiča do škôlky / školy áno.

@leo2019 však metaforicky sa pýtam, či ste takí hlupáci alebo sa len tvárite.