Ako prinútiť partnera k testu otcovstva?
Ahojte, známa ma taký problém, že mala nechránený sex s náhodnou hodinovou známosťou a ostala tehotná. Snažila sa toho muža kontaktovať, ale on ju odbil s tým, že ju nepozná a nech mu dá pokoj. Keď ho opakovane kontaktovala, vyhážal sa jej, že na ňu podá trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu vydierania a nebezpečného elektronického obťažovania a zablokoval ju a vymazal si profily zo sociálnych sietí. Známa nemá dôkaz, že spolu niečo mali, ani svedkov, ktorí ich spolu videli. Pozná však jeho identitu. Dieťa si chce nechať.
Otázka znie, ako môže prinútiť toho muža ísť na test otcovstva po narodení potomka, ak nemá dôkaz, že sa poznali a stretli? Môže to nariadiť súd len tak, že žena ukáže na nejakého muža prstom, ze "to je on"?
@chillibubble co isli za účelom robiť to dieťa? Tabletka po? Vedel alebo nevedel ze ci berie anti. Véd keď si povedal ze tak keď od zoznámenia mi za hodinu dala tak asi sa chráni...a ona je co sprostá? Chcieť si nechať dieťa z hodinovej známosti?
@tttbb tak si daj upravit styk s dietatom s argumentom, ze si s nim malo. nemusi byt rovno striedavka, praveze sa uz vravi ze ta pre dieta dobra nie je.
bud ho rano, vod ho par krat do tyzdna do skolky, poobede do 16:00-16:30 ponho, na ocr-ku sa pravidelne striedaj s matkou, potom chod na pn ked sa od toho dietata nakazis, ber ho k zubarovi, na preventivky, uc sa s nim, vod na kruzky a vyzdvihuj, vychovavaj ked ti 5x za den place alebo sa rozculuje...
@demodun ku striedavke sa vyjadrim uplne jednoducho, za prve som z ineho mesta ako moja byvalka takze je pre mna nerealne ziadat o striedavku kedze nezijeme v jednom meste. A za druhe mam aktualne pracu v ktorej ziskat poziciu kde som nebola zalezitost jedneho roka, takze vzhladom na to ze mam aj dieta ktore musim zivit je pre mna aktualne priorita "peniaze" ked to napisem tak sproste a aj napriek vyzivnemu mozem mat dostatocne dobry srandard ja aj moje dieta. Avsak to neznamena, ze sa "nepodielam" na vychove, ked bol maly v nemocnici par dni s chorobou bol som tam s nim ja, ked potrebuje byvalka nieco v praci riesit xy krat si beriem dovolenku a som s nim ja, ked mam volno beriem si ho k sebe vzdy ked sa da. Az som si robil statistiku a zistil som, ze su mesiace kedy je so mnou 11 dni z 30. Cize asi tolko, ale princip je nezmeneny, realne mam na neho narok kazdy druhy vikend a platit musim..A dalsi faktor je ze s byvalkou mame velmi zle vztahy a rozhodol som pre "klud v rodine" ze nebudem sa pustat do nejakych sudnych sporov a za kazdu cenu bojovat o striedavku ak je dieta spokojne a vsetko zatial tak nejak funguje aj v mojom zivote a aj v jeho. Cize preto nemam striedavku, ludia si neuvedomuju ze nie vzdy je striedavka vhodna a mozna. Nie som clovek, ktory sa musi strhavat zo sna pre kazdych 200 euro, ale moje nazory na tieto veci som uz popisal vyssie.
@leo2019 😀 to ako fakt by si doveroval pol hodinovej "znamosti"? ked nechcem dieta tak JA sa zabezpecim, aby som ho nemal. ze "tak sa chrani..." 😀 tak potom ano, tie co taketo nieco robia aby mali deti a dostavali to kralovske vyzivne maju potom raj medzi takymi sorry hlupakmi, co si myslia ze zena sa asi chrani...
@tttbb Plne chápem tvoje rozhorčenie , považujem sa za strednú triedu ale podľa tabuliek by mi vyšlo cca 600 eurové výživné na 7 ročné dieťa. Poberám ( oprávnene ) daňový bonus a prídavok na dieťa t.j 200 eur. V živote počas akéhokoľvek obdobia života našho dieťaťa ma nestálo dieťa 800 eur na mesiac. Nestálo nás to ani do kopy s mojou ex , kedže úplne všetko od A po Z mimo stravy ( krúžky , sprostosti na krúžky , stravné , poistky , smeti a i platím z môjho účtu a na konci mesiaca sa nejak vyrovnáme ). Ale zase je pravda , že každú jednu chorobu , soplík , alergologičku , zubárku , vozenie hore dole po Slovensku kvoli krúžkom je na mojich pleciach, keďže ex je " vyčerpaná pracovne a súkromne " . Ale skutočne , ak to jednoducho inak nejde požiadaj o striedavku , budeš mať ušetrené peniaze a rovnakú možnosť podielať sa na výchove dieťaťa. Síce to zase až tak jednoduché nie je , vybojovať si ju , ak už raz ma matka osobnú , ale za pokus to stojí. Aj ja som si musel prisposobiť mnoho vecí a ešte viac ich zmeniť aj na firme.
@chillibubble Kedy si naposledy spala so ženou ? Že presne vieš ako to so ženami v tej posteli je 😅
@damian85 nerozumiem otazke... akoze nechcem dieta a nijak sa proti pocatiu nechranim? a co s tym ma ta zena?
@chillibubble 99 % žien odmieta pri sexe kondóm či sú chránené alebo nie . Tabuľková štatistika naprieč celým Slovenskom od nezadaných kamarátov , s tým že sa určite nič nestane. V záujme každej ženy , je chrániť sa , nemyslim len preto aby nebola u kožného a gynekológa s mikózami , vaginálnym hespesom a chlamídiami , ale keďže ona bude primárny človek ktorý bude 9 mesiacov dieťa nosiť pod srdcom 6 hodín na pôrodnom stole napichaná oxytocínom , priam to vyžadovať. Nuž ale keď sa prekrví jedno , odkrví sa pravdepodobne to druhé.
@damian85 a niekto tym chlapom drzi pistol pri hlave, ze maju sex so zenou, ktora odmieta kondom? tak s takou do postele nejdem. este raz, biologia zakladna skola. ovulacia, uvolnene vajicko, spermie preziju cca 5 dni, bum dieta. cize ak ozaj nechcem dieta a nechranim sa, tak nesexujem, vybavene... alebo sexujem tak, ze dieta vzniknut nemoze...
@chillibubble Alebo sexujem a potom na MK hľadám uplakaná odpovede , či na niečo právo mať budem alebo nie.
@damian85 ja sa bavim o chlapovi. cize alebo sexujem a potom budem platit vyzivne ak ma baba sudom donuti.
z pohladu zeny su tam moznosti aj po pocati... ale ak chlap dieta nechce, tak ma moznosti len predtym. potom uz nemusi zenu k nicomu donutit ak sa ta rozhodne dieta si nechat a vychovavat sama.
@chillibubble Iste , a potom každý mesiac na MK budem hľadať odpovede na iné otázky ako - náhradné výživné , výživné pri minimálnej mzde , nepodpísaný súhlas otca so škôlkou , dieťa plače a nechce k otcovi chodiť , musím dodržiavať rozhodnutie súdu a i.......Samé príjemné veci do života.......
Stále si myslim že ten somár čo pošle pár eur bude mať menej starostí ako tá čo tých pár eur chce.
@damian85 tak to uz je jej rozhodnutie a musi s tym pocitat. ja by som do toho nesla(samozrejme ani do toho, co spravila autorkina kamoska).
@damian85 99% zien odmieta kondom? 99% zien z kolkych, z 10? mas kamosov na pohladanie, co zjavne vyhladavaju len stetnice, takze ta tvoja statistika nema bohvieaku vypovednu hodnotu. to po prve, a po druhe, chlap, ktory netrtka 1 alebo 2 krat v zivote a pozna svoje telo, tak vie, kedy ma vytiahnut. je obrovske mnozstvo parov, dlhorocnych, ktore funguju na prerusovanom styku a deti mali planovane. to na margo toho, ze zena pochybila. mozno ju ta jej polhodinova znamost presviedcala, ako si on vie dat pozor a nic sa nestane.
@matkahelka Ahoj chrústik , no by si neverila za tých 16 rokov čo máš manžela sa toľko toho pomenilo ! A neuveríš je to priam neuveriteľné , ale ty sa dokonca nemusíš do ženy urobiť a ona môže počať......ja mam kamošov , ktorý maju pomer so ženami , nie medzi sebou , tak predsa len neviem či sú to šiši kamráti alebo ženy , alebo aj kamaráti aj ženy alebo vlastne nik ? ! ......každopádne takto to ide za tie roky čo ty máš už partnera dole vodou. Nik tu nechce čepičku , lebo vraj je to ako lízať banán cez sklo !!!!!! Aj ja som z toho rozčarovaný ale je to tak...
@damian85 tak to napíš užívateľkam MK a nie mnezja som zástanca papierov pri cestovaní a mám ešte aj 10 ročne dieťa,takže čo to viem ako to funguje aj momentálne a teda nikto nikde nič nechcel. Ani od mladších detí ,ako je môj syn. 🤷Či to stojí za to,snáď vie dotyčná sama posúdiť. Ja som za to,aby otcovia mali rovnaké práva a aj povinnosti. Úplne rovnocenne. O Tom niet pochýb.
@beatinka ona musí vedieť. Ja som mala a aj mám rozdielne priezvisko ako dcéry a nikde nebol problém. Pretože som sa 2.vydala a tretie dieťa má priezvisko po manželovi ,takže kamkoľvek sme išli ,boli dve dievčatá s jedným priezviskom a zvyšok iné. A ani cez koronu na hraniciach nebol problém,nikde. Nikomu som nikde nemusela nič vysvetľovať. A čudovala by si sa,ale mne robil ex parádne problémy,ale rozhodne by som sa nebála ist nikde na dovolenku,papiere o zverení deti a určením stretávania a hotovo. Toto by ma zaťažovalo najmenej. Veriť sa nedá vážne nikomu a ničomu. Ale keď to chce,je to jej rozhodnutie.... Neviem ako by som sa zachovala priamo ja. Záležalo by od toho človeka. Pravdepodobne. A mojej situácie. Ja len toľko,že urážať dotyčnú mi príde nemiestne. A nie,nie som radodajka diskotékova. Len ma život naučil neodsudzovat hlava-nehlava ľudí o ktorých nič nevieme. Stalo sa. Rieši. Ako? ťažko radiť. Niekedy je lepšie reálne nemať so žiadnym chlapom opletačky,to máš pravdu.

@tttbb a ku striedavke sa nevyjadríš?
Rozumiem, v niečom máš pravdu. Ale tu znovu narážame na problém, ktorý sa opakuje.
Zlý výber partnera, Ex si si vybral dobrovoľne. Na úrade ti ju nepridelili