icon

Ako pripraviť vyjadrenie k odvolaniu proti zvýšeným alimentom?

emily248
11. mar 2025

Zdravím, v janúari tohto roku, súd rozhodol o zvýšení alimentov pre dcéru, otcovi zvyšena suma zrejme nevyhovuje a odvolal sa. Súd odomňa vyžaduje vyjadrenie k jeho odvolaniu.Ma s tým niekto skúsenosť? Poprípadne vie mi poradiť ako by to vyjadrenie malo vyzerať.Nemám stým skúsenosti.Dakujem

pribinak
11. mar 2025

Napíšeš že od poslednej upravy v roku …. sa To zvýšili náklady na dieťa
Napíšeš že súčasná suma je nepostačujúca
Vypises napr že koľko stojí krúžok, školské pomocky či napr lieky na alergiu.
Potom das či otec dáva dcére niečo navyše nape k narodkam či na Vianoce

Dala si malo info, napr vek dieťaťa, akw je súčasne výživné a dôvod prečo sa odvolal

emily248
autor
11. mar 2025

@pribinak Dcéra má 12 rok , a naposledy bolo bolo výživné určené v roku 2013 na sumu 70 eur , po novom mu súd zvýšil na 190 eur , dcéra má zdravotné problémy a samozrejme že vidavky sú väčšie na všetko čo potrebuje.Žial otec s dcérou není v žiadnom kontakte, nezaujíma sa oňu, za tie roky neprispel nikdy ani o cent viac alebo nejaky ten darček k sviatku alebo podobne...platil výživné len presne koľko mal nič viac

emily248
autor
11. mar 2025

@pribinak odvolal sa kvôli tomu lebo mu nevyhovuje suma ktorá sa zvýšila.Vraj není schopný toľko platiť.

pribinak
11. mar 2025

@emily248 no výborne ….tvoj hlavný argument je ze výživné je z roku 2013, to dcéra nebola ešte ani školácka a mega musíš využiť jej zdravotné problemy

Do záveru daj že ani všetky oeniaze sveta nevynahradia dcére otcov nezáujem
Ignoruje Vianoce narodeniny a meniny

Kto ti pomáha? Nový partner? Či rodičia? Nie sú povinní. Dcéra má žijúceho otca

pribinak
11. mar 2025

@emily248 ani ty nie si schopná všetko financovať sama

Detailne rozpis náklady ohľad. zdrav. stavu dcérky

emily248
autor
11. mar 2025

Práve kvôli zdrav.problemom súd určil také výživné lebo bolo všetko poskladané a výdavky sú fakt veľké.Žijem sama u rodičov ktorý mi vo veľkej miere pomáhali zo všetkým.

pribinak
11. mar 2025

@emily248 to treba napísať že rodičia ti pomáhajú hoci dcéra má otca

emily248
autor
11. mar 2025

@pribinak Ďakujem pekne za radu.Urcite ste mi pomohli

nin12345
11. mar 2025

@emily248 preboha aj to zvysene vyzivne je zalostne nizke a divim sa ze ti neodklepli viac. Ja mam o dost viac na dieta co este nechodi ani do MŠ a zdravotne problemy nema. Kolko si povodne ziadala? Drzim ti palce urcite mu to odvolanie nevyjde a je smiesne ze vobec ma tolko drzosti sa odvolat pri takto smiesnej sume

emily248
autor
11. mar 2025

@nin12345 žiadala som plnú sumu 250, súd určil 190, zrejme asi preto lebo ma už ďalšie dieťa.Dakujem vám za všetky rady , dúfam že pochodím aj na krajskom súde.

nikaeli
11. mar 2025

@emily248 ja som písala pred rokom. Reagovala som na jeho tvrdenia a zároveň potvrdila moje pôvodné vyjadrenia. Ešte raz som zdôvodnila prečo žiadam zvýšenie s dodatkom, že na mojom návrhu trvám. Následne sa vyjadril Krajský súd - u nás vrátil vec na opätovné dokazovanie, čiže bolo ďalšie pojednávanie. Na ňom sudkyňa rozhodla o ešte vyššej sume než predtým. Moja dcéra mala v tom čase 16, žiadala som 250€. Súd určil 200€ - vtedy sa odvolal. Ďalšie pojednávanie bolo po roku, to už mala dcéra 17 a súd určil sumu 240€. Chcem ešte dodať, že on mal aj právnika. Ja nie. A vyhrala som. Takže sa neboj. Vždy je šanca 🙂 držím prsty.

emily248
autor
11. mar 2025

@nikaeli No tak to ste dopadli super.Tak neviem čo k tomu mám dodať ešte viac, otec dieťaťa o ktoré sa nezaujíma od 1 roka okrem výživného nijako nepomáhal ani len neprispel , sa ešte ide odvolávať zdá sa mu to veľa.

nikaeli
11. mar 2025

@emily248 ani ten náš sa nezaujíma, nechodí za ňou, nič jej nekupuje, nerieši choroby, nič. Starám sa o ňu 24/7. Na to ďalšie pojednávanie sme mali doniesť ročné výpisy z účtu, sudkyňa si žiadala aj pracovné ponuky z Úradu práce, keďže on pracuje za min.mzdu. Pekne ho poobracali z každej strany. Myslím, že to vôbec nečakal. Bol rozhodnutím veľmi prekvapený. Naviac žiadala som zvýšenie odo dňa podania návrhu, takže musel doplácať spätne za niekoľko mesiacov..

emily248
autor
11. mar 2025

@nikaeli Pekne ste pochodili a to ste bola NATO sama bez právnickej pomoci.Tak ja len dúfam že spravodlivosť voči dieťaťu zvíťazí.

nikaeli
11. mar 2025

@emily248 nech sa tak stane 🤍

nin12345
11. mar 2025

@emily248 budem vam drzat vsetky palce sudy nemaju radi ked sa drzgrosi na dietati tak mozno mu napalia este viacej