Ako realizovať styk otca s dieťaťom, ktoré sa s matkou odsťahovalo na druhý koniec republiky?
Ahojte
Muzova ex vzala decko a odsťahovala sa s nim na druhy koniec republiky. Len tak. Otazka zo zivota a reálnych skúsenosti. Ako v takom pripade prebiehal styk? Doteraz je v rozhodnutí kazdy druhy vikend co v pripade 500 km nie je mozne.
@deti95060810 samozrejme pravidelne
ja by som sa obrátila na súd, alebo na dobrého právnika...ale ty chceš skúsenosti - viem.
@deti95060810 ja viem ze tadial cesta vedie, len ani neviem ako by sa ten styk mal v takom pripade upraviť. Je to strašná dialka. A skolsky rok. Tak nijak to nevieme vyhodnotiť preto by som rada nejaký pripad reálny. Striedavka nehrozi. Teraz tu mal byt tyzden na prázdniny a dnes zahlasila ze sa odsťahovali
@deti95060810 ono to aj pôjde cez súd lebo verim tomu ze bude žiadať vyššie výživné kedze sa im zmenili pomery
@lonely66 toto nechceme. Striedava starostlivosť podla nas nie je cesta. Pendlovat medzi dvomi domovmi, skolami...
Stahovat sa nad urcity pocet km (zisti u pravnika) bez suhlasu otca nesmie. Takze pekne nazad,lebo je to zabranovanie styku otca s dietatom a vytrhnutie ho z prostredia,na ktore je zvyknute.. Toto jej neprejde...
musela pytat povolenie .. kedze sa tak nestalo treba na sud a ten moze matke nariadit vozit deti k otcovi .. pripadne niekde sa na pol ceste stretnut ...v piatok po ne v nedelu nazad -co vas casom omrzi a hlavne pre deti dlho alebo si vziat aspon prazdniny .. kazdopadne sud musi zhodnotit ake su tam moznosti
@anjelicek26
Píšete úplné hlúposti.
@syslik81
Žiadne povolenie na sťahovanie nepotrebovala.
No keď to jej nevadí, že bude dieťa nosiť 500km k vám a potom si pre neho aj pride, keďže ona sa odsťahovala tak ďaleko.
Zase neviem, ako súdy, či to tiež tak vnímajú. 🙈
Áno baby, na sťahovanie po Slovensku nemusela mať matka žiadny súhlas. Súhlas druhého rodiča potrebuje druhý rodič iba vtedy, ak by sa jednalo o sťahovanie do zahraničia.
Baby ale vezmite si to aj z tej strany, ak sa vychodnarka zamiluje do blavaka, vezmú sa, majú deti, nefunguje to a oni sa rozvedu, kam má ta matka akože ísť? Platiť si dráhy nájom v meste kde nikoho nemá?treba sa trochu zamyslieť aj nad tym. Samozrejme je iné, keď sa len tak háj buj sťahuje, kvôli aktuálnemu chlapovi. Čo teda nevieme ako je v tomto prípade. Každopádne v rozsudku máš napísané kde si ma otec dieťa vyzdvihnúť. Väčšinou asi býva v trvalom pobyte. Takže.treba zistiť, kde ho syn má a toho sa držať. Matka je povinná ho tam priniest
@anjelicek26 možno tak v Nemecku a majú to preto, lebo je to veľká krajina
No nevieme pohľad druhej strany. Prečo sa sťahuje matka? Ide napísať za rodičmi, nakoľko nemá kde byť a nemá pomoc? Alebo napríklad práve odchádza z východu na západ nakoľko na východe si nejaká prácu a neutiahne všetko? ... Kazda minca ma dve strany a bez kontextu ťažko súdiť a robiť názor...
nuž v takomto prípade môže žiadať zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti otec alebo žiadať aby mu matka dieťa vozila, čiže cestu hradila ona....ale tam treba dobrého právnika na súde....rovnako rozdeliť prázdniny , sviatky ....najskôr to otec môže žiadať cez mediátora alebo teda potom súdne upraviť podmienky styku s dieťaťom....môže žiadať inak termíny stretávania(podľa seba) a samozrejme aby sa na nákladoch ktoré vznikli presťahovaním podieľaľa aj matka....
@alissa1222 súhlas síce nepotrebuje ale ak sa presťahuje na druhý koniec Slovenska , otec môže žiadať aby sa na nákladoch na cestovanie za dieťaťom podielala aj ona -teda buď ho jednu cestu za otcom vozila ona alebo inak prispievala na zvýšené naklad yna cestovanie dieťaťa....napr.pri staršom dieťati platila cestovné.....či už s dieťaťom bude cestovať ona alebo dieťa posadí do busu a otec si ho niekde vyzdvihne....lebo takto zabránila ona styku otca s dieťaťom....je jasné že žiadny otec nebude cestovať každý druhý víkend 500km za dieťaťom, lebo to je 500km tam a 500späť a to by mal absolvovať v piatok a aj v nedeľu.....aj u mamičky sa to môže vyhodnotiť ako účelové aby zabránila styku otca s dieťaťom, logicky by mala niesť minimálne časť nákladov spojené za cestovaním dieťaťa ona a styk by mal byť určený inak, teda u otca by malo byť dieťa menej často ale dlhšie....
@mogaa to máš pravdu,ja som narážala len na ten súhlas 😊

otázočka...manžel aj využíval a brával si die´ta ešte aj pred odsťahovaním?