Ako riešiť majetkové vysporiadanie po rozvode?
Dobrý deň,
poraďte mi prosím, ako riešiť vysporiadanie po rozvode, keď manžel nechce a nič s ním nepohne. Máme na súde podanú žiadosť o rozvod, s rozvodom súhlasí, deti máme dospelé.
ALE, máme rodinný dom s tým, že 2/3 som ja zdedila po mojej mame a 1/3 vlastníme na polovicu my dvaja a túto časť máme v bsm. Chcela som manželovi jeho diel vyplatiť a dom si nechať, dospelé deti s nami ešte bývajú, sú obidve na strednej škole, ale s týmto nesúhlasí, lebo sa nechce odsťahovať. Tak som mu navrhla, aby vyplatil on mňa a to by aj chcel, ale nemá na to a hypotéku v potrebnej výške nedostane. Navrhla som aj predaj domu s tým, že mu vyplatím jeho diel, ale nie, nechce. On dom predať nechce a odsťahovať sa tiež nie.
Nemám žiadneho nového partnera, ale nechcem ani, aby sa toto ťahalo roky. Mám na manžela neskutočnú averziu, celé roky to je jeden arogantný manipulátor a s rozvodom som čakala do dospelosti detí, lebo by sa mne mstil cez ne.

@matkahelka Tento scenár je moja nočná mora 😢
@anonym_autor ma rad vase deti? ak ano a suhlasil by, vyplat ho a tu 1/6 nech daruje detom. ale obavam sa... ked sa ti uz nemoze mstit cez deti, bude sa takto.