Ako riešiť neplatenie výživného a dlhy?
Prosím poraďte mi. Muž mi je dlžný za október minulého roku 240€. Za február nedal nič. V máji dal namiesto 430€, iba 143€. V marci som na neho podala na polícii trestné oznámenie. Ako mám pokračovať? Nemáme už z čoho žiť. Kam sa mám obrátiť? Čo robiť? Je alkoholik. V priebehu tohoto roka vystriedal 3 zamestnania. Všade vydrží dva týždne, potom ho vyhodia. Zasa nerobí. Volala som na políciu. Policajtka mi povedala, že zatiaľ nemám ísť k exekútorovi. Že sa mu nedá dovolať. Samozrejme, že sa nedá, lebo ho odpojili, čo neplatil. Je dlžný banke aj vyše 10 000€. Nežijem s ním 10 rokov. Rozvedení niesme. Koľko mám ešte čakať a z čoho máme žiť? Ja som na invalidnom dôchodku. Koľko stojí exekútor a kde mám na neho zobrať peniaze? Ževraj exekúcia a aj súd trvá cca 2,3 mesiace. Neide mi do hlavy, že som na neho dala dokopy už 3 trestné oznámenia a stále sa nič nedeje. Prvé dve boli za to, že mi spôsobil podliatiny. Je možné, že tie prvé dve trestné oznámenia zmizli? Prečo sa stále nič nedeje? Policajtka jednoducho keď sa mu nedovolá, tak sa nič nerieši?
Prečo nie ste rozvedení??? Máš málo problémov? To si mala riešiť ako prvé.
Jeho dlhy su aj tvoje ak ste v manželstve.
Zajtra chod k najbližšiemu exekútorovi, čím skôr tým lepšie
Trestných oznámení môžeš podávať koľko chceš ale od policajtov peniaze neuvidis
Od exekútora áno, ak nič nemá, vybavis si NÁHRADNÉ VÝŽIVNÉ
Nie ste rozvedeni? Velka chyba! Velka ! Jeho dlhy sú aj tvoje dlhy, tak aby ti exekútor nezaklopal na dvere
Zajtra si ber občianky rozhodnutie súdu rodné listy deti a svihaj k exekútorovi
Ten poplatok je cca 24 e
exekutora mozete oslovit, ale ten len poda na Okresny sud Banska Bystrica navrh na vydanie poverenia ...sud exekutora prideli (t.j. exekutor, ktory poda navrh nabude vo veci konat, nebude vymahat vyzivne) ... za podanie navrhu neviem kolko si exekutor pyta, avsak podanie je oslobodene od sudneho poplatku = 0€.
Navrh sa podava elektronicky, teda, ak mate aktivovanu elektronicku schranku cez obciansky preukaz mozete si navrh podat sama za 0€ prostrednictvom e-zaloby alebo slovensko.sk.
Áno mám súdom určené výživné. Na deti aj na mňa. Deti mám súdom určené už cca 7 rokov v mojej starostlivosti. Rozvedení niesme, lebo sme zobratí v kostole.
A teraz nám napíš jeden racionálny dôvod, prečo nie ste rozvedení? Vieš, čo vás všetkých, i tvoje deti, čaká, keď vás začnú naháňať exekútori a veritelia?
Veď sa nevyhrá ste z dlhou ty ani deti do konca života. Nedostaneš nikdy žiadnu pôžičku a podobne.
To je pekne že ste zobratí v kostole, ale uvedom si, že jeho dlhy sú aj tvoje dlhy a keď ich prestane splácať, tak ich budeš splácať Ty
Vybav si aspoň náhradné výživné pre deti
A teraz nám napíš jeden racionálny dôvod, prečo nie ste rozvedení? Vieš, čo vás všetkých, i tvoje deti, čaká, keď vás začnú naháňať exekútori a veritelia?
Veď sa nevyhrá ste z dlhou ty ani deti do konca života. Nedostaneš nikdy žiadnu pôžičku a podobne.
@abbey1 pôžičku žiadnu nemám, ani by mi nikto nedal, keďže som na ID. Ak by muž zomrel, dedičstvo, čiže dlhy môžeme odmietnuť. Exekútori ma nemôžu naháňať, lebo nič nevlastním. Bývam s deťmi na ubytovni, som na invalidnom dôchodku, snáď na to mi nemôžu siahnuť. Okrem toho sa muž zadĺžil bez môjho vedomia. Nežijem s ním 10 rokov.
To je pekne že ste zobratí v kostole, ale uvedom si, že jeho dlhy sú aj tvoje dlhy a keď ich prestane splácať, tak ich budeš splácať Ty
Vybav si aspoň náhradné výživné pre deti
@pribinak no to by som si rada vybavila, len neviem ako postupovať. Asi budem musieť najskôr navštíviť exekútora. A neviem, koľko všetko trvá. Čiže kedy sa až dočkám nejakých peňazí a z čoho máme zatiaľ žiť.
Prepáč, ale ty a tvoje deti chcete na ubytovni dožiť? Tu nejde o dedenie. Ale jeho dlhý sú vaše spoločné dlhy a milión ďalších problémov, ktoré vám môže svojim spôsobom života spôsobiť. Prepáč, ale je extrémne hlúpe a nezodpovedné odmietať rozvod.
Prepáč, ale ty a tvoje deti chcete na ubytovni dožiť? Tu nejde o dedenie. Ale jeho dlhý sú vaše spoločné dlhy a milión ďalších problémov, ktoré vám môže svojim spôsobom života spôsobiť. Prepáč, ale je extrémne hlúpe a nezodpovedné odmietať rozvod.
@abbey1 ako môžu byť naše spoločné dlhy, keď spolu 10 rokov nežijeme? Ja som nikde nič nepodpisovala, keď si on požičiaval z banky.
Vy ste stále manželia.
V dobrom ti radím, rieš rozvod. Beh i u vás v meste na mestský úrad na sociálne oddelenie. Ženy ti poradia, vybavia pripadne termín v právnej poradni.
Nikoho nezaujíma, či spolu žijete či nie. Právne ste stále manželia.
Toto je iný level. Lebo sme zobraty v kostole. A teraz vás pan boh nevidí? Alebo čieho kkta. Ja nechápem ľudskú hlúposť. Ste manželia, všetky dlhy mate spoločné! Bez ohľadu na to, či spolu žijete alebo nie.
Včera som ti napísala ako postupovať: takze v pondelok pôjdeš k exekútorovi, povieš ze otec deti si neplní vyživovaciu povinnosť
Predložíš svoj občiansky, rozhodnutie súdu, rodné listy deti a spis si že ktorý mesiac ti koľko dlhuje
Poplatok je cca 24 eur
Neviem z akého si mesta, ale skús požiadať o potravinový balíček napr združenie Samaria, alwbo katolícku charitu, často majú aj drogeriu
Je to celé na tebe. Čím skôr sa rozhybes tým skôr sa veci pohnú
A ešte jedna vec, to že spolu nežijete je irelevantné
Platí to čo je na papiery, teda ste manželia. A to v dobrom aj v zlom. Čo je jeho je aj tvoje. Teda aj dlhy
Ty už si tu písala.
Dookola si tvrdila ze ste 10r od seba a jeho dlhý nie sú tvojimi lebo nežijes s nim.
Ale ano, sú.
To malo byt ako prvé, ešte deti budú splácať jeho dlhy
Ty už si tu písala.
Dookola si tvrdila ze ste 10r od seba a jeho dlhý nie sú tvojimi lebo nežijes s nim.
Ale ano, sú.
To malo byt ako prvé, ešte deti budú splácať jeho dlhy
@mk22 ale veď keď by zomrel, tak deti môžu odmietnuť dedičstvo, čiže dlhy, nie? A keď by sme sa rozviedli už nebudú musieť deti splácať dlhy?
Nerozumieš, že tie dlhý sú vaše spoločné?
On zomrie a dlhy budu vymáhať od teba. Ci chceš, alebo nechceš, zablokuju ti účet aj s tvojim ID. Ale toto asi chceš. Na čo sem potom píšeš, keď si nedáš od nikoho poradiť? Jaaaaj lepšie natrčiť ručičku, ako sa rozhýbať a začať robiť niečo pre seba a deti
dievčatá ti dobre radia, ešte raz si to prečítaj a hlavne začni rýchlo riešiť
Autorka, Ty tomu fakt nerozumieš, čo Ti všetky baby píšu a radia? Tak po lopate -ak manžel zomrie, Ty s ním vlastníš všetko na polovicu v rámci BSM, čiže polovica všetkého je výhradne Tvoja, druhá polovica -manzelova, sa bude deliť v rámci dedičstva rovnakým dielom medzi Teba a deti. To platí v prípade, ak má nejaký majetok, aj v prípade, ak má dlhy. Jednoducho počas manželstva (čiže aj dnes...) je vždy polovica dlhu Tvoja a ak by zomrel, jeho polovica sa delí, ako píšem.
A tomu, že si sa s ním nerozviedla a nechala si od neho narobiť dlhy nerozumiem... Že ste mali svadbu v kostole nie je žiadna prekážka predsa. Tiež som mala svadbu v kostole a som rozvedená a nemám ani najmenšiu výčitku, Boh predsa ten dôvod vidí...
Pardon, sobáš... Ale podstata zostáva...

exekútor( platila som cca. 22€ pred 10 rokmi), trestné oznámenie, úrad na náhradné výživné.