icon

Ako riešiť rozvod a starostlivosť o dieťa so vzdorujúcim partnerom?

nikka455
13. apr 2025

Ahojte. Ako ste zvladli ukoncit manzelstvo ked ten druhy nechce? Resp. hovori ze odide ale aj s dietatom. A to ja nedovolim. Podla neho sa mam prekonat a fungovat aj ked v tom uz nevidim vyznam (rozdielne nazory, ignoracia, nezaujem, sebectvo… vela vela toho) Dohoda je z jeho strany nerealna. Dieta ho ma rado, maju dobry vztah. Ja mu nechcem branit v stretavani, starostlivosti..o tom vie. Bojim sa len ze bude huckat dieta prosti mne.

zabka79
13. apr 2025

@nikka455 napad ze sa mas prekonat a zvysok zivota uz mat zatate zuby je cestou do pekla a este pred tym k vaznej chorobe. Nemusi suhlasit podaj. Je to iba zastrasovanie, viem funguje dobre. Ak nesuhlasi bude to na dlho, treba sa obrnit a byt silna. A ano huckat bude ale svojou laskou k dietatu mas vysoku sancu ho nestratit. Bud odvazna a postav sa za seba !

luccija
13. apr 2025

@nikka455 to hovorí každý, že matke zoberie dieťa kam by odchádzal?iba ta zastrašuje.Kolkp má dieťa rokov?to, že ho bude huckať je bežné a, keď je primitiv tak sa tomu nevyhnes.Ked do rozhodnutá neváhaj

lenkakravcova
13. apr 2025

@nikka455 však sa dohodnite na striedavej starostlivosti. Aký je v tom problém?

tenerifka
13. apr 2025

@nikka455 no Pan vsemocny si spocital 2+2 a vyjde ho dost nevyhodne, ked pride o full servis a este sa bude musiet kazdy 2.vikend obetovat pre dieta a platit vyzivne. Ze odide len s dietatom? 😂😂😂..... To je taka typicka vyhrazka slovnskeho geroja. Neboj, nic take on nechce, on len chce, aby si sa bala.....dobra pravnicka a sudkyña ho rychle vyvedu z omylu

kavasmliekom
13. apr 2025

@nikka455 huckat bude, ale netreba sa báť, ak sa rozviesť chceš. Je to len jeho taktika, že ti dieťa nedá, lebo pozná tvoje slabé miesto.

krasneleto
13. apr 2025

@nikka455 ono je to väčšinou tak ,že ten jeden nechce. Malokedy je rozvod obojstranným rozhodnutím. Dieťa prisúdia tebe,manžel nech ma neobmedzené právo stretávať sa. S dieťaťom on len tak len preto že si myslí, odísť nemôže. Pred začatím rozvodu choď na upsvar a žiadaj predbežné opatrenie súdu do času po rozvode,kde urcia styk aj vyzivne

nikka455
autor
13. apr 2025

@zabka79
@tenerifka
@kavasmliekom tymito slovami ste ma trochu ukludnili. Ja absolutne netusim ako chova sud v pripade ze to zajde az tam. On mi hovori ze si ho zoberie a ja mozem za nim prist kedy chcem, s nim sa neda bavit o nejakej dohode, uz som bola taka zufala ze som mu navrhla striedavu starostlivost ale o to on nema zaujem. Aby ste ma chapali, dieta chodi tu kde byvame do skolky, pojde tu do skoly, vsetka starostlivost bola vzdy na mne, lekari, varenie, venovanie sa doma, prechadzky. On sa len teraz odkedy sme na tom zle snazi a aj sa s nim hra ovela castejsie, aj ho zoberie na vylet… ja mu ho nechcem zobrat, a ani nechcem aby sud rozhodoval o tom kto sa kedy bude starat, najradsej by som bola ak by sme vedeli pekne vychadzat, ale jeho mazor je ze ja ho posielam prec a este mi aj vsetko ostane, tak to nie. A o inych veciach ani nehovorim ako hranie na city, ze ostanem do konca zivota sama, ze si zoberie vsetko co kedy kupil… to uz so mnou ale ani nic nerobi, len ked sa to tyka dietata to nedokazem s chladnou hlavou rozmyslat. Preto asi potrebujem taketo slova od niekoho kto si tym uz presiel..

procrastique
13. apr 2025

Najhoršie, čo sa ti môže stať je striedavá starostlivosť o ktorú ale vo finále pánko čuráčko nebude chcieť :D
Kdeže by sa on zapodieval s deckom, on len skúša na teba, že či mu náhodou po týchto vyhrážkach nebudeš ďalej prať osraté trenky a variť teplú večeru :D

tairyx
13. apr 2025

Nenechaj so sebou manipulovať ani sa nenechaj vydierať či zastrašovať. Chlapi majú v tomto smere veľakrát iba plnú hubu rečí a vedia veľmi dobre, čo tým sledujú. Keď dôjde k lámaniu chleba, všetko môže byť a aj vo väčšine prípadov je inak. Ty sa sústreď v hlave hlavne na to, čo mieniš robiť ďalej, ako si predstavuješ život po rozvode ďalej, kam pôjdeš bývať, kam bude chodiť dieťa do školy, ako budete fungovať, či chceš striedavú, alebo len výlučne svoju starostlivosť, mysli na praktické veci, neobmedzený kontakt alebo celkovo dohodu bez súdu neodporúčam... to sa dá iba pri uvedomelých rodičoch, ktorí nepoužívajú dieťa ako zbraň.

prasiatko30
13. apr 2025

Kolko ma dieta rokov? Ak som spravne videla tak mu ide na 7?8? V tom pripade ak ma otec zaujem a maju dobry vztah tak vam mozu odklepnut striedavku - to dieta uz nie je take male aby nemohlo zit bez matky dva tyzdne. Takze sa treba pripravit aj na takuto alternativu a ako dosiahnut aby ste to zvladli v zdravi a v pohode. Zakladna otazka je koho je byt/dom, v ktorom byvate, kto by mal odist zo spolocneho? Mas robotu kde si schopna tahat vsetky vydavky? Tvoja pracovna doba ti dovoluje starat sa o syna? Ono to nie je az take jednoznacne ze dieta ti daju do starostlivosti len tebe a muz bude chodit len kazdy druhy vikend a platit vyzivne

nikka455
autor
13. apr 2025

@prasiatko30 bude mat 7. Zo spolocneho odide on, byvame u mna. Ja sa nebranim aby dieta bolo aj unho, len skola je tu, ina alternativa neprichadza do uvahy, to vie aj on. Sam bol za to aby chodil do skoly sem ked som navrhovala inu, v meste. Aspon to tak bolo ked este cakal ze sa podla jeho slov unormalnim a prestanem byt urazena..
Robotu mam, dovoluje mi ho rano zaviezt do teraz este skolky, poobede vyzdvihnut. Dokonca robim aj z domu. Stiham vsetko co sa tyka starostlivosti, domacnosti, aj zvladnem platit ucty. Toho sa neobavam. Jedine co ma desi je ze ho zacne huckat, uz boli take reci ze mama ma vyhadzuje.. 🫣 myslim ze to ma ostat medzi nami taketo reci a dietatu to vysvetlit tak aby to pochopil. Ze ho mame stale obidvaja velmi radi ale spolu uz nevieme dungovat.. Chapem ze manzel sa boji aby si dieta nemyslelo ze ho opustil. Preto stale dokola navrhujem a prosim ho aby sme si sadli a vysvetlili si to my a potom jemu. Len ked s nim nie je ziadna rec co sa tohto tyka..

prasiatko30
13. apr 2025

@nikka455 to vsetko hra v tvoj prospech, ale musis byt pripravena na to, ze on poziada o striedavku. Pozeraj inzeraty a snaz sa mu predostriet, ze mozno kebyze si prenajme byt niekde v blizkosti tak to by bolo vyhodnejsie

zabka79
13. apr 2025

@nikka455 ex sa staral o syna 2 mesiace okolo rozvodu isiel sa pretrhnut syn bol nadseny sam sa ma pytal preco tato taky starostlivy...po rozvode bum totalny nezaujem syn je len moja zalezitost ze ked ho mam v starostlivosti a mne plati vyzivne robil drahoty kupit synovi plavecke okuliare za 8 eur, syn ho musel prosit v obchode.
Ver mi vsetko je hra okolo rozvodu, dieta ti nevezme jedine co chce dostat ta kolien a vidiet ako trpis a pouzije na to cokolvek. Ako si si dovolila vobec premyslat nad rozvodom a toto je trest pre teba. Boze tito narcisti prisli tusim z pekla. Nedaj sa, chod svojmu stastiu a slobode oproti. Oplati sa to

nikka455
autor
13. apr 2025

@zabka79 presne si vystihla to slovo Narcista. Vyskakuju na mna rozne videa na internete o narcistoch a toto pomenovanie nahno uplne sedi. On sa o mna cele roky nezaujimal, bral ma ako samozrejmost, nikam s nami nechodil, mal svoj klud a pohodu a bol spokojny. Ked to uz prerastlo do stavu ze uz to nebudem tolerovat, uplne zo mna vymizli vsetky city k nemu, vtedy sa uz hra na chudacika ze toto si nezasluzil, ze som mu to mala povedat ako sa spraval (milion krat som plakala z toho ako sa sprava co videl, prosila ho, kricala, hnevala sa…a on povie ze mala som mu to povedat 🤣🤦🏻‍♀️) a ze sa mi uz ospravedlnil. To som sa mu asi mala hodit okolo krku a vratit do starych kolaji.. no a ked pochopil (co dufam ze uz pochopil) ze to nema vyznam tak zacal pouzivat dieta. Prehnana starostlivost, zaujem, na druhej strane to huckanie.
Potrebujem sa asi aj vyrozpravat, a dobre mi padne pocut ze sa to u inych nejako vyriesilo..

zabka79
13. apr 2025

@nikka455 presne su ako cez kopirak, ziadny zaujem, kontrola, ovladanie, manipulacia a este povie ze co vsetko pre teba urobil /neurobil nic/ a ty si nevdacna. Kde ich klonuju? Su snad vsade. za mna je naj Jan Dvorak ale Olivia Alexyova

erika4117
18. apr 2025

@nikka455 Som z rozvedenej rodiny. Otec podviedol mamu a mama sa mňa aj brata snažila presvedčiť, že otec je ten zlý, že nás vymenil za inú ženu a nás už nemá rád. Snažila sa, aby sme ho nenávideli. Ale nevyšlo jej to. Huckať bude určite. Záleží od dieťaťa či sa nechá alebo nie. Ale podľa mňa sa nenechá.

som_realistka
18. apr 2025

@nikka455 pozri sa na to s nadhladom, a nedaj sa zastrasit, z vlastnej skusenosti ti poviem, ze maloktoremu chlapovi to vydrzi, do navrhu napis aj to, ze manzel pri rozhovoroch o rozvode vyjadril enormny zaujem o vychovu deti, co doterz nerobil, tak preto navrhuhes striedavu statostlivost, ale s pravnickou si sadnite a spiste velmi podrobnu rodicovsku dohodu, odovzdavanie deti, co kto plari, skolne, kruzky, skolske vylety a vyvavenie na ne, poistky deti, zdravotne a ine pomocky ak treba, alebo specialne lieky , a kopec inych veci, sviatky prazdniny atd, lebo oteckovia si myslia ze ked je striedavka tak vyzivne neplatia, ale nechcu platit ani ine naklady, obhajuju sa tym, ze dieta byva pol mesiaca u nich, a to staci.