Ako riešiť rozvod s deťmi a hypotékou?
Baby prosím vás keď sa chcem rozviesť a máme dve malé deti a spoločnú hypotéku čo treba odovzdať na súd? Návrh na rozvod, kópiu sobasneho a rodných listov deti posiela sa všetko toto v troch vyhotoveniach? Treba to overiť na úrade? A ešte samozrejme ten kolok 66 eurový a to je všetko? Bude toto stačiť? Ako to riešiť keď chcem aby odišiel z domu a on nechce dom nie je písaný ani na jedného s nás ale máme naň spoločnú hypotéku predávať ho určite nebudeme
Áno tak a nezabudnúť na prázdniny.
@matullienka fúha no to je problém keďže obaja pracujeme a on na smeny rôzne a to sa takto nedá 🤔
Má predsa dovolenku, takže ziadaj aj prázdniny lebo potom bude celé ich vykrytie na tvojich pleciach
napíš to tak, ako to vyhovuje tebe - ak to jemu nebude vyhovovať, tak nech on potom požiada o zmenu v úprave styku,
Riad sa sebou. Ako tebe vyhovuje.
chapem, ze nemas peniaze na pravnika, ale rozvod je zasadna vec a za akekolvek chyby sa plati, hlavne ak je muz taky, ze ti bude chciet robit problemy. naozaj by som zvazila pravnu pomoc.
Obratte sa na Centrum pravnej pomoci a urcite to rieste s pravnikom. Manzela, ak nie je majitelom nehnutelnosti vystahujte a dohodnite sa na vysporiadani hypoteky.
Nezabúdaj na jednu dôležitú vec , všetko čo napíšeš je len návrh - na súde stoja dve strany , takže sa priprav na to , že nemusí všetko byť tak ako si želáš. Predstavu o výživnom musíš napísať ty , ty predsa vieš že Váš príjem je cca 1 700 až 2 000 eur spoločne , takže deti môžu mať standart iba ako vy dvaja dokážete vyskakovať. 700 eur a 1 000 eur sú podpriemerné platy - tomu treba prispôsobiť aj veci okolo. Aj keď neviem kto z Vás poberá daňový bonus , ale 700 eur je dnes na TPP nemožné zarábať pri 2 maloletých deťoch. Aj pri minimálnej mzde je čistá mzda pri 2 deťoch do 18 rokov 790 eur.

@matullienka ako to sformulovať on má voľné dva víkendy po sebe a zahrnut tam aj sviatky? Že Vianoce u mňa a čo ja viem druhý sviatok vianočný u neho alebo ako to