icon

Ako riešiť rozvod s deťmi a hypotékou?

30. máj 2024

Baby prosím vás keď sa chcem rozviesť a máme dve malé deti a spoločnú hypotéku čo treba odovzdať na súd? Návrh na rozvod, kópiu sobasneho a rodných listov deti posiela sa všetko toto v troch vyhotoveniach? Treba to overiť na úrade? A ešte samozrejme ten kolok 66 eurový a to je všetko? Bude toto stačiť? Ako to riešiť keď chcem aby odišiel z domu a on nechce dom nie je písaný ani na jedného s nás ale máme naň spoločnú hypotéku predávať ho určite nebudeme

Strana
z2
autor
30. máj 2024

@matullienka ako to sformulovať on má voľné dva víkendy po sebe a zahrnut tam aj sviatky? Že Vianoce u mňa a čo ja viem druhý sviatok vianočný u neho alebo ako to

matullienka
30. máj 2024

Áno tak a nezabudnúť na prázdniny.

autor
30. máj 2024

@matullienka fúha no to je problém keďže obaja pracujeme a on na smeny rôzne a to sa takto nedá 🤔

matullienka
30. máj 2024

Má predsa dovolenku, takže ziadaj aj prázdniny lebo potom bude celé ich vykrytie na tvojich pleciach

adaam
30. máj 2024

napíš to tak, ako to vyhovuje tebe - ak to jemu nebude vyhovovať, tak nech on potom požiada o zmenu v úprave styku,

koniarova
30. máj 2024

Riad sa sebou. Ako tebe vyhovuje.

deedol
30. máj 2024

chapem, ze nemas peniaze na pravnika, ale rozvod je zasadna vec a za akekolvek chyby sa plati, hlavne ak je muz taky, ze ti bude chciet robit problemy. naozaj by som zvazila pravnu pomoc.

pandorra
30. máj 2024

Obratte sa na Centrum pravnej pomoci a urcite to rieste s pravnikom. Manzela, ak nie je majitelom nehnutelnosti vystahujte a dohodnite sa na vysporiadani hypoteky.

damian85
30. máj 2024

Nezabúdaj na jednu dôležitú vec , všetko čo napíšeš je len návrh - na súde stoja dve strany , takže sa priprav na to , že nemusí všetko byť tak ako si želáš. Predstavu o výživnom musíš napísať ty , ty predsa vieš že Váš príjem je cca 1 700 až 2 000 eur spoločne , takže deti môžu mať standart iba ako vy dvaja dokážete vyskakovať. 700 eur a 1 000 eur sú podpriemerné platy - tomu treba prispôsobiť aj veci okolo. Aj keď neviem kto z Vás poberá daňový bonus , ale 700 eur je dnes na TPP nemožné zarábať pri 2 maloletých deťoch. Aj pri minimálnej mzde je čistá mzda pri 2 deťoch do 18 rokov 790 eur.

annavi
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2