Ako riešiť úpravu styku pri rozvode?
Prosim Vás, dnes som bola spísať u advokáta návrh na rozvod. Neskôr som si uvedomila, že sme vôbec neriešili styk s deťmi ani zverenie. To sa tam neudáva? To budeme riešiť až na tom informatívnom stretnutí? Zajtra mu radšej ešte zavolám. Ale tak teda zaujíma ma to. Či sa to rieši až potom alebo co
My sme pri podavani navrhu riesili 1.starostlivost do rozvodu 2.rozvod 3.starostlivost po rozvode.
3navrhy sme riesili, prve stretnutie sme mali na prebehnutie zivota co treba co ideme riesit, cca sme dohodli aj upravu styku. Ked to bolo pripravene tak sme mali druhe stretnutie kde uz doplnila len terminy a podavala na sud
@nikaeli Ja som na súde bol upozornený , na fakt , že vzájomná sms komunikácia ohľadom dieťaťa je prípustná ( iba ohľadom dieťaťa , sudca nás oboch upozornil , že na naše " sračky " nie je zvedavý ) , samotný video ( audio ) záznam nie. Takže nejaké SMS s milencami - nie - audio video záznam detto. Dokonca ani keď sa to týkalo dieťaťa , napríklad hysterické kriky pri predávaní a i - NIE. Hovorím za seba za moj prípad , moj okres , našich 3 sudcov ktorý riešia rodinné právo. Možno iný kraj iný mrav.......
Ja som ti tým chcel len povedať , že ani pracovná vyťaženosť nebola problémom striedavej výchovy , ani odmietanie dieťaťa , delegovanie povinnosti na babku , predávanie dieťaťa výhradne babke a dokonca ani iné " pikošky ". Preto hlboko pochybujem že jeho ryby , respektíve chuť k alkoholu , či porušovanie dopravných predpisov alebo arogatného správania k tebe - bude problémom aby si dieťa ktoré má nad 3 roky brával v piatok a vrátil ho až v nedelu. A druhá vec - systém 2 + 2 by som neprial ani najvačšiemu nepriateľovi - ak už má byť striedavá výchova - tak jednoznačne čo najdlhšie u jedného rodiča a čo najdhšie u druhého.
@damian85 @nikaeli dôkazy ako sms správy sa v tomto prípade netýkajú deti. Tam bola jediná konverzácia ohľadne dieťaťa, kedy vlastne som ho vyzvala, aby s dietatom nesadol do auta v stave ako bol, že si pre neho prídem. Neriešili sme tam naše “sracky”.
Zvyšné konverzácie sú s jeho kolegom, ako sa dohadovali niekoľkokrát k prostitútkam. Tie si vyžiadal advokat
@damian85 každopádne ďakujem za zdieľanie. Jasne, keď človek veľmi chce tak nič nemusí byt problém. Ja len verím, že do extrémov by nešiel. Vie ako sú deti na mňa naviazané. Ale holt, jeden nikdy nevie. A tým že nekomunikuje, absolútne netuším čo mu ide hlavou a čo mám od neho cakat. Takže to bude hop alebo trop, bohužiaľ .len jasne, na net sa toho popise a realita je nakoniec úplne ina. To mi povedal aj advokát, nech nič nečítam, nezisťujem, keď niečo mám sa pytat rovno jeho.
@nikaeli ešte k tým omáčkam, áno, na to bol alergický aj advokát. To som pochopila, upozorňoval ma na to keď písal návrh, že toto sud nezaujima. Tak hádam vie čo robí , vo fachu je nejaké to desaťročie
V poriadku , nik z nás na začiatku nebol vo veci rozvodu ostrieľaný. Tiež som mal krabicu s prepisom textov , fotiek , a iných bizardností - pretože som si myslel že mi to k niečomu bude. Nie. Súd nezaujíma či niekto ťa podvádzal s 1 alebo s 23. Či v piatok chodil do " verejného " domu alebo či porušuje zákony. Pokiaľ nemá záznam v registre trestov za násilnú trestnú činnosť je to v poriadku. Veď rozdielnosť názorov na život , vzťah , partnerstvo , výchovu Vás dostalo pred súd. To že je nejaká žena radodajka - neznamená že nemôže byť potencionálne dobrá mama. To že je nejaký muž správa k žene ako idiot - neznamená že pre svoje deti nemôže byť dobrý otec. Takto na to súd pozerá. Takto súd rozhoduje. Koniec partnerstva nie je koniec rodičovstva. Vzťah nie je väzenie ale rodičovstvo je záväzok do konca života.
@damian85 Súd to môže alebo nemusí zaujímať. Mne advokát povedal že je to dosť podstatná info, hlavne keď peniaze z rozpočtu boli používané na takéto veci … nešlo o malé čiastky. Nehovoriac o tom, že išiel za prostitútkou v čase, keď mal PNku na malého, ktorý mal teploty a ja som nebola schopná sa o neho starať kvôli sériovej zlomenine rebier.
@damian85 no mne kamoska advokatka povedala ze videla aj otcov alkoholikov, kde normalne dostali deti na vikend a ze mnohi z nich mimo casu popijali a vyvadzali, ale pokial nebol problem v pritomnosti deti (a dokazatelny) tak sud to nebral do uvahy.
A este poznamka "systém 2 + 2 by som neprial ani najvačšiemu nepriateľovi - ak už má byť striedavá výchova - tak jednoznačne čo najdlhšie u jedného rodiča a čo najdhšie u druhého." toto je vhodne pre vacsie deti. Pri malych je potrebnejsie pravidelne striedanie, aj ked pre rodica je to o drzku
Uvidíš na súde , či to podstatné je alebo nie. Záleží od sudcu , niektorý si radi vypočujú " pikošky " u nás " pikošky " nikoho nezaujímali. Súdny znalec kúsok vyzvedal , s kým kedy , ako som ex nachytal , ale odpoveďou - nevracajme sa do minulosti - pochopil. Každopádne na starostlivosť to neviem aký vplyv nemá.
@damian85 Neviem prečo to bola pre advokáta taká dôležitá informácia. Viacero veci poňal tak inak. Ale teda ak niekto vie čo robí, tak je to on. Na pojednávania vraj chodí extrémne pripravený, veľa veci si sám poprezistuje, tak bohvie. Možno aj kvôli výške výživného. Nakoľko muž v správach spomínal noc za 1600€.. uvidím, dam vedieť keď budeme mať po 😄 či to bolo na niečo dobre
@damian85 ja Ti len k tej malej doplním, že po tyzdni- dvoch by ti mohlo prísť úplne iné dieťa :/ ja som bola len v pôrodnici 4 dni a to za mnou chodil, ale totálne sa odpojil
Na samotnú starostlivosť o dieťa to nemá žiaden vplyv. Ak by áno 50% slobodných matiek by deti nemalo , pretože sa v piatok často krát správajú ako utrhnuté z reťaze. Takže či mal rómku z osady alebo niekoho za 1 600 eur , je úplne nepodstatné. V samotnom výživnom je podstatné - oprávnené náklady na dieťa. A je úplne jedno čo on robí so svojimi financiami , či ich dáva slečnám alebo na charitu. Dieťa stojí XYLZ peňazi , výživné bude XYLZ.......
@damian85 no tak môj návrh bude asi len vyjadrením, nakoľko dnes mi prišli rozvodové od muža. A teda ten styk aj to čo navrhuje je úplne smiešne. Udal čas od 16-20:00 utorok a štvrtok pričom v tom čase jednak deti ešte zvyknú spať a aj keby im skrátim spánok do 16tej alebo 16:30 nestihnem ich nachystat. A on o 15:30 ešte len konci v praci a cesta mu trvá tak 2,5 hodiny. To akože môže splnomocnít jeho matku aby chodila pre deti a budú zatiaľ u nej dve hodiny? Som fakt nasrata
A to je presne to, čo sme sa ti snažili vysvetliť. Nie je to len o tebe a o tvojich predstavách, že všetko bude podľa teba. Rozvod je špinavá hra. Až teraz sa ukážete vo svojej celej kráse. Obaja. Vaše povahy, spôsob komunikácie, schopnosť vytvárať kompromisy,.... Rozvodom sa rola rodičov a starých rodičov nekončí. Mne dcéru bežne nosil domov dedko (svokor) a ex si bežne vyzdvihoval dcéru u mojich rodičov. Všetko je o dohode.
@nikaeli áno, ale tak keď napíše že si chce zachovať vzťah s deťmi na úkor ich spánku a režimu pričom v tom čase ešte len cestuje domov z roboty, tak neviem akú to ma výpovednú hodnotu. Ukáže súd.
Ale ty musíš pozerať aj do budúcnosti - budú v takom čase spávať o rok, dva? potom budú v škôlke, v škole, na krúžku,.... nebudete predsa každý rok riešiť úpravu styku.. aký čas mal podľa teba navrhnúť? od 17ej, aby už boli zobudené, napapané, oblečené? do kedy? do 21ej? to by si už zase nesúhlasila, že ich treba chystať na noc. Musíš nájsť kompromis a ukázať súdu, že si ochotná sa dohodnúť. Z tvojich reakcií je veľmi cítiť, že mu ich nechceš dať vôbec.
@nikaeli veď ja som chcela kompromis. Spavaju do 16:30 až 17:00.. tak ich zobudím skôr a nachystam na 17:00. To je môj kompromis od 17tej do 19tej. S tým že ak by vstali skôr, tak nech si pre nich príde aj skôr. O pól ôsmej ich už chystám na spánok. Ďalšia vec že on od apríla nastupuje na nove miesto. Ma mať rovnakú pracovnú dobu, o pól roka na to ma sľúbenú oveľa vyššiu pozíciu, kde už sa bude ťažšie prispôsobovať. Chapes on 15:30 konci v robote a cesta mu trvá 2,5hodiny aj to nikdy nevieš ake budú cesty. Ako si môže dať styk od 16-20tej. Pričom vie že o 20tej už majú byt v posteli. Mne potom malý vystrája a zaspi až o pól desiatej. Rano potom nechce vstávať.
@nikaeli no keď budú v škole tak sa hádam budú učiť . Či sa ma spoliehať na to, že sa bude on s nimi učiť? No tu treba rátať s tým že sa to bude upravovať postupne nakoľko ide naozaj o malé deti. Starší nastúpi do školy až o dva roky. Mladšiemu sa toez mení spánok aj sa bude. Tam v prvom rade je záujem dieťaťa. Potrebujú stály režim aby sa cítili bezpecne. A jasne že môj muž chce aby pre nich zrejme chodila jeho matka. Ale to nieje najlepší záujem dieťaťa. Ja s tým nesúhlasím. Aj právnik mi písal, že deti si musí prevziať on. Jedine že by som ja súhlasila s inou osobou, ale ja s tým nesúhlasím.
@cookie29 no súd mame o 3 týždne, takže tam sa asi moc nezmení. Mne malý stále nechce spávať v škôlke. Mame to takto nastavené. Plus mladší tiež bude prechádzať na jeden spánok a neviem kedy prejde ani ako mu to bude vychádzať. Takže ja som si tie časy určila tak aby sa čo najdlhšie nemuseli meniť. A jasne že on asi chce nech chodí pre deti matka. Právnik mi jasne napísal, že dieťa si musí prevziať rodič. S advokátom budem až v pondelok. Ale ten mi už do telefónu povedal, že to čo zida manzel pri tak malých deťoch je nepriechodne
Kým som Ti išla napísať už si doplnila ďalšie info o tom čo chce muž.Podobne to mala kamarátka a na súde jej povedali, že o 16 budú deti pripravené, aby mohli byť s otcom a je to jej vec ako stihne prísť domov, zobudiť, nakŕmit..že ich má uložiť skôr a tiež mala výborného právnika, ale su veci, ktoré musela prekusnut.Deti budú rásť áno, aj sa s nimi bude učiť ako to chces inak spraviť?keď dobre rozumiem on chce 2 dní v týždni plus každý druhý víkend?
Ona má 4 a 7 r a od piatku poobedia do nedele sú s mužom prvé mesiace po rozvode ich vracal večer a ráno v nedeľu išiel zase po nich.. a jeden deň v týždni ide pre nich do škôlky, školy naučí sa a na 19:30 ich berie domov.Rozvod je špinavá hra tiež musela prekusnut, že im kupuje fast food, že odflakne učenie, že zle oblečie deti a ochorejú.
Ty nemôžeš vedieť či tie dni kedy pôjde pre deti neskončí skôr v práci a pod....ako ja Ti rozumiem, že si naňho nahnevaná, sklamaná, ale také pripomienky, že deti vtedy spia, potom sa bude musieť učiť...je otec ako ty mama...budeš musieť aj ty v niečo lm ustúpiť.
@luccija jasne, ja chápem. Ale tak my mame svoj režim.. m traja sa mame prispôsobovať jemu? Pričom viem, že tie časy si dal len preto, aby boli nachystany ak by sa mu pripadne podarilo skôr. A poistil si svoj voľný čas, keď bude chodiť na ryby aby sa pripadne nestalo že ich týždeň dva neuvidí. Takto si on môže svoj voľný čas a záľuby prispôsobovať len sebe a ja budem dva krát v tyzdni od štvrtej na ihlách cakat so zobudenymi deťmi kedy pre ne príde, a či vôbec. Nehovoriac o tom, že uviedol že môžme ostať dočasne v jeho byte, keďže on sa tu neudržiava, ale že keď tu bude chciet byt s deťmi ja sa mám na ten čas odpratať . Veď to je normálne chore
@luccija aj mne kolizna vravela že na vás po rozvode my och na spánok bude voziť. Tak cca 3 mesiace bez spánku, potom obedny a potom na noc. Že postupne
Áno tak to je. Chceš mať deti pre seba, lebo režim, lebo ryby, lebo cesta, lebo bla bla. Tým pádom rátaj s tým, že ak ti to odklepnú podľa tvojich predstáv, tvoj osobný život nadobro skončí a budeš sa musieť neustále prispôsobovať jeho právu byť s deťmi. Či príde, či bude meškať, ty ich musíš pripraviť a čakať, či vôbec dôjde. Nebudeš ani prvá, ani posledná rozvedená matka, ktorá tak žije. S tým ne/chodením na čas, či náhlym zrušením stretnutia pár minút predtým mám bohaté skúsenosti. A mohla som sa aj na hlavu postaviť, že mám na večer divadlo, či masáž. Nehovorím o víkendovom wellnese, či plese. Jednoducho neprišiel, mne lístky prepadli a ako bonus som mala doma cirkus od sklamaného dieťaťa 🤷🏻♀️
Je to len jeho byt?

@nikaeli mne právnik povedal, že pokiaľ to bol notebook, ktorý bol v spoločnej domácnosti a mala som prístupové heslo tak je to v poriadku. To len na margo keď spomínali aj predtým že to nieje dôkaz. Lebo obaja mi povedali že to dôkaz je. A teda že nelegálne získané dôkazy sú keby sa k tomu dostanem cez nejaký vírus, alebo nelegálne natáčanie, odpočúvanie a podobne. No sak prinajhoršom mi to neuznajú ako dôkaz.