Ako skĺbiť starostlivosť o syna a prácu?
Môj bývalý partner je po operácii. Aneurzyma aorty, následne 8-hodinová operácia. Rekonvalenscencia bude vraj dlhá. Máme tichú striedavku - to znamená, že si beriem syna ako sa dá. Vychádza mi to tak 10 pracovných dní v mesiaci. Ostatné dní je syn u starých rodičov (jeho). Momentálne som si zobrala neplatené voľno a som so synom, len žiaľ nebudem môcť takto fungovať dlho.
Bývalý partner má slušný príjem - cca 2000 eur v čistom, ja zarobím 600 v čistom, bývalý nechce prispievať, ale zvládam to aj bez neho. Teraz v tejto situácii keď je otec v nemocnici tak jeho rodičia tlačia na mňa, aby som bola so synom viac. Len neviem to skĺbiť s prácou. Fakt neviem ako to zvládnuť.
Rodicia tvojho ex partnera na teba musia tlačiť, aby si sa viac starala o svoje dieťa a aby si s ním trávila viac času? Na jednu matku musí niekto tlačiť, aby bola viac ako 10 dní v mesiaci so svojím dieťaťom? Dúfam, ze toto je vymyslená téma a ze reálne takéto matky po svete nechodia. Rodicia tvojho ex si svoje dieťa (deti) vychovali, nemajú povinnosť starať sa o vnúčatá, to je povinnosť rodičov. Ty si prestaň hľadať absurdné výhovorky a začni byt zodpovedná za dieťa, ktoré si na svet priviedla. Máš povolanie, ktoré sa dá vykonávať z domu a pri samostatnom školopovinnom dieťati to je úplne bez problémov. Úprimne sa čudujem tvojmu ex, ze s takym stretávanim súhlasil, to nie je ani striedavka, ved ak toľko cestuješ, ty s tým dieťaťom si reálne 6 plných dní v mesiaci. Ja byť tvojim ex, keďže javis o syna minimálny záujem, osklbem ta na vyzivnom aj o gate.
Autorka teda určite nedostane cenu za matku roka.
To je ti práca a druhé dieťa fakt prednejsie ako tvoj syn? Malému sa ani nečudujem,že nechcel byť s tebou.V podstate si sa ho dobrovoľne vzdala
Krkavcia matka si. Normalna matka by urobila aj nemozne, aby bola so svojim dietatom. A ty napises, ze stari rodicia do teba tlacia, aby si so svojim dietatom bola viac ako 10 dni v mesiaci, a tebe sa to nezda 🤮🤮🤮.
Tu sa ani nemusíš s nikým radiť predsa.. Je to tvoje dieťa! Fajn žilo s otcom..neriesim..zrejme to vyhovovalo aj tebe, ale teraz je situácia taká, že otec je po operácii a nebude sa mu dat starať sa o chlapca, tak logicky prichádzas ty, vezmeš si svojho syna, a budeš sa teraz on starať ty. Co tu vytahujes dôvody, že sa ti nedá a nevieš.
To nie je sestrin syn, či dobrej susedy.
Je to tvoje dueta, ty ani nemáš čakať ze svokrovci budú tlačiť..
Dcéra je mladšia? Ex nie je jej otec? Alebo sú jeho obidve a ste si ich podelili..
Ved tu sú mamky co majú tri a viac detí chlap v zahraničí.. A ty tu fnukas ako máš zvládnuť svoje druhé dieťa..
😂 No nabudúce budeš vedieť , že si na MK po radu nechoď 😂 Pretože ak je niečo mimo predstáv iných spustí sa na teba spŕška nadávok. Ako sa hovorí, obuj si moje topánky a prejdi moju cestu. 👍
@damian85 Nie všetky sme tu takto reagovali. Ale hej, poväčšine je to tak. Ja si myslím, že autorka slabo objasnila okolnosti, aby jej niekto mohol dať relevantnú radu. Ak tak dodatočne urobí (čo si nemyslím po niektorých príspevkoch), tak by možno aj našla pochopenie u niektorých diskutujúcich.
Tebe 600€ stojí za to aby si videla syna pár krát do mesiaca ??? Celé je to nejaké pritiahnuté za vlasy …
A syn je nejako zdravotne znevyhodneny a nechodi do skoly? Ma 8+, teda by mal byt pol dna v skole, tak ake ze nespravis pri nom ani tuk? A o dceru sa zvladas starat?
Prepac, mne z toho vychadza, ze so synom proste byt nechces. Ved ak sa vies postarat o jedno dieta, vedela by si sa aj o dve. Neverim, ze ekonomka sa nevie zamestnat za viac ako 600€, to aj na polovicny kazda zarobi viac. Ty si sen kazdeho zamestnavatela robit taku zodpovednu pracu za 600€, nase uctovnicky by za to ani z postele nevstali.
Stale plati, ze syna si mozes dat zverit do svojej starostlivosti a ziadat vyzivne, je to skolak, takze utierat zadok a krmit kazde dve hodiny nepotrebuje. Otazne je len to, ci chces alebo nechces…
Sudne nemate urcene nic?
@matkahelka Veru predavačka v lidli ma 1200e
To naozaj?veď si mama kto by s ním mal byť, keď mu skoro zomrel otec a ktovie či ešte raz bude robiť prácu, ktorú robil.Ako ja verím, že nie každý zamestnávateľ je rád, keď od piatku do stredy mu zamestnanec nepracuje tak možno si prikývla aj na nižšiu sumu, alebo bývaš v "hladovej" doline to je jedno...niekto píše prečo si si nekúpila byt v meste otca no asi z finančných dôvodov...ale zase aj, keď on je so synom viac máš možnosť pýtať výživné pri nepomerne platov atď....
Predstav si, že si slobodná matka, vdova...treba si syna zobrať k sebe to je samozrejmosť odpadne Ti cestovanie, môžeš pracovať každý deň a budeš normálne fungovať práca, škola domov s deťmi.
Ty máš nejakého iného partnera a nesúhlasí s tým či aký je problém?Syn je nejako znevýhodnený postihnutý, autista či prečo vynecháva školu, keď je s tebou?Treba si ho zobrať a nespekulovat
Ja to chápem....ja to neodsudzujem.....vyhovuje Vám to takto všetkým...proste rozhodnutie....
Len plat ma zarazil...my .mame výdavky len na stravu 1000 -1200 ale sme 7.
Nechce ti plati a zvladas to bez neho?a mas prijem 600€? No ked ti to takto vyhovuje ok.ale to ze nie si so synom to je uz druha vec.ekonomka predpokladam ze robis iba ranne nie?
@damian85 aky bazen? Pane boze, ja mam 1 izb byt a otec ma barak dvojgeneracny so psom a sliepkami. S autom. S aupairou. Ja cestujem za nim vlakom. Je to masaker. Kto musi cestovat vlakom chape o com pisem. Ale ziadny bazen moj syn nepotrebuje.
Ja neverím ,že takéto príspevky sú reálne. To tu musí niekto dávať aby sa ľudia žrali🤦
Ťažko radiť, verím, že sa ťa niektoré príspevky dotkli..pre ženy, matky, ťažko uverítelne, no iba ty vieš, prečo si od vl syna tak ďaleko.. Zrejme ti to aj celé vyhovuje, ex operácia ti naburala fungovanie, že zrazu musíš riešiť niečo iné..
Kto odišiel zo spoločného bývania 200km/alebo kolko/ preč? Ty, alebo byv muž?

Cestuješ za synom 3h, ste spolu pár dní.. Kde ste ten čas, niekde v penzióne?
Tak jedno dieťa doma zvládaš, dve sú moc?
8r mal keď sa ho pýtali.. Takže je už starší.. Véd pri 8 ci 9r vieš normálne pracovať aj z domu.. To nie je batoľa, že neurobíš ani tuk..