icon

Ako súd vymáha účasť na test DNA?

jankasalagova
21. máj 2025

Milé žienky,chcem sa opýtať tak stručne,idem sa rozvádzať a čakám dieťa s druhým mužom.Zapretie otcovstva je isté,manžel ho bezpodmienečne zspiera ale he tam háčik.Otec dieťaťa ktoré sa zachvilu má narodiť samozrejme nechce uznať otcovstvo.Súd ho vyžiada na DNA a chce sa tomu vyhnúť a hlavne že vraj na súd vôbec nepríde.Keď odmietne výzvu na predvolanievna súd dovedú ho policajti alebo ako to funguje? Otec dieťaťa je z Česka a podľa zákona vybmal byť súd v mieste bydliska kde sa bude jeho synček nachadzat.Môžu ho nasilu doviesťvna súd? Ďakujem za všetky odpovede.

Strana
z3
janinah
21. máj 2025

A ty vies 100% kto je otec?

evcagabi
21. máj 2025

🧐

bosorkabb
21. máj 2025

No úprimne bude to dlhé a s neistým koncom.

draik
21. máj 2025

Budete to mať na dlhšie, podľa toho, ako domnelý otec sa bude chcieť zatajovať a pod. Zrejme budete časom v kontakte s CIPC.

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@janinah

A ty vies 100% kto je otec?

@janinah ano viem to presne a on si je toho vedomy ze zachvilu ma syna ale ho proste odmieta

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@draik

Budete to mať na dlhšie, podľa toho, ako domnelý otec sa bude chcieť zatajovať a pod. Zrejme budete časom v kontakte s CIPC.

@draik ako dlho moze odmietat sud? nemoze sa mu stale vyhybat? ved sebe si uskodi,ze bude musiet platit

draik
21. máj 2025
@jankasalagova

@draik ako dlho moze odmietat sud? nemoze sa mu stale vyhybat? ved sebe si uskodi,ze bude musiet platit

@jankasalagova
Nejde ani tak o odmietanie, ako iný postup. Beztak to nebude jednoduché, keďže je cudzincom, ktorý nežije na SK. Dúfam, že aspoň máte jeho osobné údaje. V každom prípade najskôr Vás čaká konanie o zapretí otcovstva súčasným manželom.

zuzana9393
21. máj 2025

Uf no poriadne si si zavarila 😮‍💨 snáď to dobre dopadne a čím skôr prehrami, nech tie deturence netrpia

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@draik

@jankasalagova
Nejde ani tak o odmietanie, ako iný postup. Beztak to nebude jednoduché, keďže je cudzincom, ktorý nežije na SK. Dúfam, že aspoň máte jeho osobné údaje. V každom prípade najskôr Vás čaká konanie o zapretí otcovstva súčasným manželom.

@draik ano totobja viem,manžel ho zaprie to sme sa už bavili,ale mňa štve určenie itcovstva ze ako dlho sa môže zatajovať,to tiež súd nebude tolerovať a chcem aby si nemyslel že všetko iba mne nechá na starosti,ja práveže chxem aby sa povinnostiam nevyhýbal,či ho raz čapnú za golier

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@draik

@jankasalagova

@draik jeho udaje viem aj adresu vsetko viem okrem RČ

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@zuzana9393

Uf no poriadne si si zavarila 😮‍💨 snáď to dobre dopadne a čím skôr prehrami, nech tie deturence netrpia

@zuzana9393 ano za mesiac cca rodim,na rozvod papiere podane,po porode zapretie otcovstva a zlatyvklinec určenie otcovstva

kavasmliekom
21. máj 2025
@jankasalagova

@draik ano totobja viem,manžel ho zaprie to sme sa už bavili,ale mňa štve určenie itcovstva ze ako dlho sa môže zatajovať,to tiež súd nebude tolerovať a chcem aby si nemyslel že všetko iba mne nechá na starosti,ja práveže chxem aby sa povinnostiam nevyhýbal,či ho raz čapnú za golier

@jankasalagova a nie je jednoduchšie neuvadzat otca? Co z neho budeš mat? Dovtedy si vybaví takú robotu, aby mal minimum, pôjde bývať k známym, akože nemá vlastne bývanie, nemá nic. Určia mu možno 50-100€ ale bude mať aj práva. Časom si zmyslí ze bude chcieť dieťa v striedavej, alebo bude chcieť aby si ho dávala na víkendy, bude chcieť vedieť o každom jeho kroku.
Ja by som si to v tomto prípade rozmyslela.

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@kavasmliekom

@jankasalagova a nie je jednoduchšie neuvadzat otca? Co z neho budeš mat? Dovtedy si vybaví takú robotu, aby mal minimum, pôjde bývať k známym, akože nemá vlastne bývanie, nemá nic. Určia mu možno 50-100€ ale bude mať aj práva. Časom si zmyslí ze bude chcieť dieťa v striedavej, alebo bude chcieť aby si ho dávala na víkendy, bude chcieť vedieť o každom jeho kroku.

@kavasmliekom on inu pracu? vsak zaraba cca 45000czk a este ma malo,a ma byt garsonku ktoru si plati a keby ho aj idtial vyhodili mamka ho urcite nezoberie lebo ho ma dost,za korunu si da do kolena vrtat,a k tomy ma este 12 rocneho syna ktoreho nechcel ked sa narodil asi zo dva roky a ako si nasiel cestu ku nemu,

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom a keby sa chcel aj do synom stretavat,on urcitev400 km pre nho nepojde na SK,pretoze on povie ze nema na auto a na to ma kazdy den a pre svojho syna pre ktoreho chodi kazde dva tyzdne ,pre toho obetuje 100 km tam a 100 späť,

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom a este chcem pivedat ze on si robotu s minimom nevybavi lebo ma dlhy a musi platit byt a na krmenie auta takze on ma dost dobry prijem,a ja mu to chcem urobiť len preto aby vedel ze nie je umenie robit deti ale aj pistavit sa ku tomu ako chlap a nie ked pride na lamanie chleba sa dietata zriect a dat ho na adopciu

rozculena
21. máj 2025
@jankasalagova

@kavasmliekom a keby sa chcel aj do synom stretavat,on urcitev400 km pre nho nepojde na SK,pretoze on povie ze nema na auto a na to ma kazdy den a pre svojho syna pre ktoreho chodi kazde dva tyzdne ,pre toho obetuje 100 km tam a 100 späť,

@jankasalagova to kde si takýto poklad našla.........🙈

beata_k
21. máj 2025
@jankasalagova

@kavasmliekom a este chcem pivedat ze on si robotu s minimom nevybavi lebo ma dlhy a musi platit byt a na krmenie auta takze on ma dost dobry prijem,a ja mu to chcem urobiť len preto aby vedel ze nie je umenie robit deti ale aj pistavit sa ku tomu ako chlap a nie ked pride na lamanie chleba sa dietata zriect a dat ho na adopciu

@jankasalagova A ty chces aby ho tvoje dieta vobec poznalo? Ja by som sa hanbila ho tam uviest a nie to este sa s nim po sudoch tahat pre 50€.

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@rozculena

@jankasalagova to kde si takýto poklad našla.........🙈

@rozculena on taky nebol vsetko to robi jeho 12rocny syn lebo nemoze zniest ze jeho otec budevmat syna a on nevlastneho brata a nemoze mat otca pre seba,tam je pes zakopany,ziarli

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@beata_k

@jankasalagova A ty chces aby ho tvoje dieta vobec poznalo? Ja by som sa hanbila ho tam uviest a nie to este sa s nim po sudoch tahat pre 50€.

@beata_k ja chcem aby platil na syna,nech pyka za to ze spravil dieta a nechce ho,nech si nemysli ze budem ja na to sama

lenkasarka
21. máj 2025
@jankasalagova

@rozculena on taky nebol vsetko to robi jeho 12rocny syn lebo nemoze zniest ze jeho otec budevmat syna a on nevlastneho brata a nemoze mat otca pre seba,tam je pes zakopany,ziarli

@jankasalagova sama neveríš tomu čo píšeš. Keby chcel vaše spoločne dieťa tak 12 ročný chlapec (ktorého tiež nechcel) by sa mohol postaviť aj na hlavu.no sama na to dieťa budeš on bude mat jedinú povinnosť a to platiť výživné. 🤷‍♀️

beata_k
21. máj 2025
@jankasalagova

@beata_k ja chcem aby platil na syna,nech pyka za to ze spravil dieta a nechce ho,nech si nemysli ze budem ja na to sama

@jankasalagova Ved to stoji peniaze, tahat sa po sudoch. V strate bude jedine ty. A on bude mat prava. Ak by ti chcel faaakt ublizit, tak cez dieta to ma istotu. Trochu uvazuj.

sisa_s
21. máj 2025

Ja sa necudujem, ze sa snazis vytrieskat peniaze od neho...ved budes rozvedena zena s 3detmi, rodicak a vyzivne, nic moc...ale chodit po sudoch s novorodencom kvoli takemu chudakovi

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@sisa_s

Ja sa necudujem, ze sa snazis vytrieskat peniaze od neho...ved budes rozvedena zena s 3detmi, rodicak a vyzivne, nic moc...ale chodit po sudoch s novorodencom kvoli takemu chudakovi

@sisa_s tam ani o peniaze nejde ide o princip a charakter moj manzel mi napriklad na deti neprispueva a dobrych par mesiacov som mu tolerovala,stale je bez prace detom nic neprispieva a konecne musim zakrocit,taham vsetko ja a prakticky som sama na deti,aj preto chcem s nim ukoncit vztah pretoze taky chlap je na hovno

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@lenkasarka

@jankasalagova sama neveríš tomu čo píšeš. Keby chcel vaše spoločne dieťa tak 12 ročný chlapec (ktorého tiež nechcel) by sa mohol postaviť aj na hlavu.no sama na to dieťa budeš on bude mat jedinú povinnosť a to platiť výživné. 🤷‍♀️

@lenkasarka tak nech plati, ked mu to bude radsej vyhovovat ako byt spolu aj s dietatom

zuzana9393
21. máj 2025

Prepáč,ale aj ty by si mala dostať rozum a nerobiť si deti s kadekym.

petulda333
21. máj 2025

Boze moj. Lutujem tvoje deti

jankasalagova
autor
21. máj 2025
@zuzana9393

Prepáč,ale aj ty by si mala dostať rozum a nerobiť si deti s kadekym.

@zuzana9393 ide o to ze on dieta so mnou moc chcel ale ked som ostala tehotna sa zacal vztah kazit.Asi tak to je na dlho.

kvietok1992
22. máj 2025

Preboha, to čo príspevok to dalsia perla 🤦‍♀️ jedného blbca sa ide zbaviť a ďalšieho nájde…

alex49
22. máj 2025

Chudence deti, daj si pokoj s chlapmi a venuj sa deťom a sebe. Ani starého ani nového otecka neprinutis aby ti dával peniaze. A zahraničného pána otca veľmi ťažko nazenies na súd.

lienka.7
22. máj 2025
@jankasalagova

@zuzana9393 ide o to ze on dieta so mnou moc chcel ale ked som ostala tehotna sa zacal vztah kazit.Asi tak to je na dlho.

@jankasalagova prepáč, ale to si radšej do 💩 mohla stupit... kks, ty si matka?

Strana
z3