icon

Ako vybaviť súdny zákaz priblíženia?

simonkaaa2017
25. máj 2025

Dobrý deň potrebujem radu som uz zúfalá moja sestra sa už roky trápi a neviem jej pomôcť jej manžel je agresívny a riadi ako babku keď už niečo nieje podľa jeho predstáv tak ju východu na ulicu aj s deťmi a potom druhy deň ju zavolá sped vinucuje si sex detí pošle spať k príbuzným aby snou mohlo robiť čo chce a keď mu povie ze teraz nechce tak potom ze je kurva ze koho má a udre ju a podobne jeho rodina je tiež taka sú boli viac krát trestný lenže ona nemám kam ísť mama biva vedľa jeho rodičov a aj oni sú schopní čohokoľvek už sa stále ze sestra sa rozhodla ísť k mame a skončilo to tak ze sa vrátila pretože rozbili okno celi ich ísť do domu a napadnúť ich a keď sa privolala polícia tak sa tvárili ako keby nič a policajti len mavli rukou že to je len rodine prípady prosím vaz poraďte čokoľvek co bi pomohlo sme s Rožňavy ďakujem

pribinak
25. máj 2025

Sestra by mala ost do krízového centra. Tam jej pomôžu s právnymi vecami a dostane aj psychologickú pomoc

ika02
25. máj 2025

Si Rómka? Mne je to jedno, ale je to normálne správanie sa v osadách. Výchova a IQ ovplyvňuje celý život týchto ľudí.

simonkaaa2017
autor
25. máj 2025
@ika02

Si Rómka? Mne je to jedno, ale je to normálne správanie sa v osadách. Výchova a IQ ovplyvňuje celý život týchto ľudí.

@ika02 ja nie ale áno jej manžel je a nemá žiadne východisko keby sme mala rodina keď sme sa ocitli na tejto dedine tak otec sa zrútil a zabil sa a nechcem abi pokračovala v tom sestra pretože to naozaj nieje človek ani neviem ako ho mám nazvať mi sme mieru milovni ľudia ale oni ani nevedia co to znamená

simonkaaa2017
autor
25. máj 2025
@simonkaaa2017

@ika02 ja nie ale áno jej manžel je a nemá žiadne východisko keby sme mala rodina keď sme sa ocitli na tejto dedine tak otec sa zrútil a zabil sa a nechcem abi pokračovala v tom sestra pretože to naozaj nieje človek ani neviem ako ho mám nazvať mi sme mieru milovni ľudia ale oni ani nevedia co to znamená

@simonkaaa2017 práveže on si osebe myslí že je ten najmúdrejší človek na svete a ze jemu nemôže nikto nič a ego ma vysoké až do neba

simonkaaa2017
autor
25. máj 2025
@pribinak

Sestra by mala ost do krízového centra. Tam jej pomôžu s právnymi vecami a dostane aj psychologickú pomoc

@pribinak skúsime pozrieť kde je najbližšie pretože tu v Rožňave také neni ale viete ona sa strašne boji na moju mamu pretože sa jej vyhrážajú že ju zabijú a ona preto stále cuvne a račej sa trápi v tom pekle a oni sú naozaj schopní všetkého

maranco
25. máj 2025
@simonkaaa2017

@pribinak skúsime pozrieť kde je najbližšie pretože tu v Rožňave také neni ale viete ona sa strašne boji na moju mamu pretože sa jej vyhrážajú že ju zabijú a ona preto stále cuvne a račej sa trápi v tom pekle a oni sú naozaj schopní všetkého

@simonkaaa2017 treba si zbierať dôkazy, to že sa jej vyhrážajú že ju zabijú si tajne nahrať

ika02
25. máj 2025

Sestra nech sa čo najskôr rozvedie, ale musí najprv odísť z domu. Skús jej nájsť nejaké krízové centrum, možno budú vedieť poskytnúť dočasné ubytovanie a keď jej muž ubližuje, zakaždým volať políciu, nech spíšu záznam. Nemôže ísť k tebe?

simonkaaa2017
autor
25. máj 2025
@maranco

@simonkaaa2017 treba si zbierať dôkazy, to že sa jej vyhrážajú že ju zabijú si tajne nahrať

@maranco mám v telefóne správy ktoré jej písal zajtra ide podať rozvodové papiere

simonkaaa2017
autor
25. máj 2025
@ika02

Sestra nech sa čo najskôr rozvedie, ale musí najprv odísť z domu. Skús jej nájsť nejaké krízové centrum, možno budú vedieť poskytnúť dočasné ubytovanie a keď jej muž ubližuje, zakaždým volať políciu, nech spíšu záznam. Nemôže ísť k tebe?

@ika02 ja som v najme v bite tak ze to je ťažké pretože sme to už skúšali a išla nasped pretože vivadzal pred bitom ja si nemôžem dovoliť abi ma skadiaľ vyhodili mama bi mohla sem prísť keby už ona bola v dajakom azile

simonkaaa2017
autor
25. máj 2025
@simonkaaa2017

@ika02 ja som v najme v bite tak ze to je ťažké pretože sme to už skúšali a išla nasped pretože vivadzal pred bitom ja si nemôžem dovoliť abi ma skadiaľ vyhodili mama bi mohla sem prísť keby už ona bola v dajakom azile

@simonkaaa2017 a ma 2 dcéry 14 a 11 ročnú ktoré sa ho tiež boja

pribinak
25. máj 2025
@simonkaaa2017

@simonkaaa2017 určite nie v Rožňave. Ona sa potrebuje odsťahovať preč. Z jeho dosahu…..ak toto nechápe tak potom komu niet rady tomu niet pomocí

Vaša mama je spokojná so situáciou? Prečo musí zostať bývať v Rožňave? Však nech preda dom a ide preč…

hradnapani
25. máj 2025

v pripade domaceho nasilia a pod mozes kontaktovat tieto centra, poradia, co a ako dalej:
Kde môžete hľadať pomoc?

Národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie: 0800 212 212
Nonstop krízová linka Aliancie žien Slovenska, ktorá poskytuje poradenstvo a pomoc obetiam násilia: 0903 519 550, alianciazien@alianciazien.sk
Poradenské centrum Alej (Bratislavský kraj): 0911 417 778, alejporadenskecentrum@gmail.com
Poradenské centrum Nádej (Bratislava): 0905 463 425, office@centrumnadej.sk
Centrum Slniečko (Nitra): 0917 545 808, poradna@centrumslniecko.sk
Bezpečný ženský dom Dúha: 0915 166 663 a 0918 824 247, bzd@domovduha.sk
Bezpečný ženský dom Brána do života: 0915 439 245, pomoc@branadozivota.sk
Poradenské centrum Náruč Žilina: 0918 185 576, poradnazilina@naruc.sk
Poradenské centrum Náruč Čadca: 0907 840 552, poradnacadca@naruc.sk
Bezpečný ženský dom Luna v Trenčíne, krízová linka non-stop: 0918 312 908, poradnaluna@gmail.com

simonkaaa2017
autor
25. máj 2025
@hradnapani

v pripade domaceho nasilia a pod mozes kontaktovat tieto centra, poradia, co a ako dalej:
Kde môžete hľadať pomoc?

Národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie: 0800 212 212
Nonstop krízová linka Aliancie žien Slovenska, ktorá poskytuje poradenstvo a pomoc obetiam násilia: 0903 519 550, alianciazien@alianciazien.sk
Poradenské centrum Alej (Bratislavský kraj): 0911 417 778, alejporadenskecentrum@gmail.com
Poradenské centrum Nádej (Bratislava): 0905 463 425, office@centrumnadej.sk
Centrum Slniečko (Nitra): 0917 545 808, poradna@centrumslniecko.sk
Bezpečný ženský dom Dúha: 0915 166 663 a 0918 824 247, bzd@domovduha.sk
Bezpečný ženský dom Brána do života: 0915 439 245, pomoc@branadozivota.sk
Poradenské centrum Náruč Žilina: 0918 185 576, poradnazilina@naruc.sk
Poradenské centrum Náruč Čadca: 0907 840 552, poradnacadca@naruc.sk
Bezpečný ženský dom Luna v Trenčíne, krízová linka non-stop: 0918 312 908, poradnaluna@gmail.com

@hradnapani zajtra určite skúsim zavolať aspoň nejaká nádej

hradnapani
25. máj 2025
@simonkaaa2017

@hradnapani zajtra určite skúsim zavolať aspoň nejaká nádej

@simonkaaa2017 krizove stredisko je aj v roznave https://www.dominika-no.sk/ ale urcite si zavolaj aj na tie cisla, som si ti dala vyssie, maju viac skusenosti. V roznave mozno pomozu aspon s azylom, aby sa mala kde skryt pred nim. Strasne takto zit, ani si nechcem predstavit, co prezivaju tie deti. Toto musi skoncit.

pribinak
25. máj 2025
@hradnapani

@simonkaaa2017 krizove stredisko je aj v roznave https://www.dominika-no.sk/ ale urcite si zavolaj aj na tie cisla, som si ti dala vyssie, maju viac skusenosti. V roznave mozno pomozu aspon s azylom, aby sa mala kde skryt pred nim. Strasne takto zit, ani si nechcem predstavit, co prezivaju tie deti. Toto musi skoncit.

@hradnapani ideálne by bolo aby šla mimo Rožňavu
Najmä kvôli tomu, že v tomto prípade bude platiť čím ďalej tým bezpečnejšie

hradnapani
25. máj 2025
@pribinak

@hradnapani ideálne by bolo aby šla mimo Rožňavu
Najmä kvôli tomu, že v tomto prípade bude platiť čím ďalej tým bezpečnejšie

@pribinak to je jasne, ale ako prva pomoc je to lepsie ako nic. Ved tam nemusi dlho zostat.

isis234
25. máj 2025

Ak sa vyhrážajú a máte i správy, spíšte zápis na polícii. Je na to §, je to trestné

226lenka
Autor odpoveď zmazal
simonkaaa2017
autor
26. máj 2025
@hradnapani

@hradnapani Áno mate pravdu keby mala nato aby sa odsťahovala tak bi to bolo oveľa jednoduchšie ale mama je dôchodkyňa a je prenájme není ci predať a presťahovať sa toto už pomalí trvá 15 rokov sestra sotva váži 45 kil už sa bojíme že sa jej niečo stane