icon

Ako vyriešiť dom po rozchode?

22. nov 2022

Ahojte,zatiaľ nad tým len uvažujem ako by sa dalo vyriešiť dom po rozchode.?Ostáva nám vyplatiť ešte 50 tisíc hypotéka.Keby sme sa s manželom rozišli,ja by som došla k veľkým peniazom(je na to šanca ináč by som to nepísala)a vyplatila by som tu ostavajucu hypotéku ja sama v banke.Mozem napísať dom len na seba,aby manžel už na nič nemal nárok?Treba ho vyplatiť už z realizovaných platieb alebo z čoho sa ráta vyplatenie.?Máme každý svoj účet,on nevie koľko mám našetrené.No rozmýšľam sa s ním rozísť.Uz naše manželstvo nefunguje.

Strana
z2
panelacikova
22. nov 2022

ešte k peniazom v ponožke..... ak je manžel naozaj debil a tyran a manželka perfektne zarobí, pričom manžel svoj plat minie na hlúposti a neprispieva (teória, v niektorých rodinách bohužiaľ aj prax), tak úplne ideálne by bolo mať ich fakt niekde v "štrimfli" 😀 čiže niekde schovanú ukladanú hotovosť. alebo potom ich dávať v hotovosti niekomu, komu maximálne dôveruješ (či už z rodiny alebo naozaj veľmi dobrá priateľka/priateľ) a ten by ich uložil na účet na svoje meno. jednoducho, aby manžel/manželka nefiguroval ako majiteľ účtu. lebo pri rozvode sa príde na všetko (alebo drvivú väčšinu, ktorá je uložená niekde v inštitúciách).
a teda na svoje meno uložiť až po rozvode, po právoplatnosti rozsudku....

Strana
z2