Ako zabrániť deťom v kontakte s alkoholikom?
Prosím poraďte mi, čo mám robiť? Už som bezradná. Mám muža alkoholika. Nežijem s ním 10 rokov. Žijem sama s deťmi. Nedoplatil mi výživné za september. Za február mi nedal žiadne. Ale čo je horšie, že za posledného pol roka mi doniesol staršieho syna pod vplyvom alkoholu. Už ozaj neviem, čo robiť. Syn potom doma vystrája. Volala som dnes na sociálku, povedali, že oni to nemajú v kompetencii riešiť. Že či som volala políciu. Ja, že nie. Bola som dnes aj na polícii sa na to informovať. Povedali mi, že ak by som ich volala, predvolajú si môjho muža, budú kontaktovať sociálku, aj školu, kde syn chodí a to ja nechcem, aby si tam urobil hambu. Ako mám skoro dospelému synovi zabrániť, takisto aj mladšiemu, aby sa s mužom stýkali? Ďakujem za odpovede.
No keď to nechceš riešiť tak nijak.
Tak ohladom mladsieho by sa to asi dalo sudom, s dospelym sa uz neda asi nic :( Je to hrozne, moj svokor bol alkoholik a stalo sa, ze aj vyhodil manzelovi na oci, ze deti jeho kamosov alkoholikov piju s nimi a ze on mu stale nieco vycita. Mam pocit, ze si prial, aby chodili spolu pit a ze si to praju mnohi alkoholici. Netusim, co s tym, ak syna neodradilo, co chlast robi s jeho otcom. Uz len dufat, ze sa vcas stopne. Pripadne ak mas nahodou nejake fotky a videa muza v zlom stave, mozes synovi ukazat, ak by sa to zacalo hrotit. Moj muz ma natocene aj delirium aj ine veci, tocil to kvoli svokrovi, ktory tvrdil, ze nema ziadny problem. Inak mi to pripomenulo mamu jednej kamosky, ktora tiez pije a zacala do krcmy bravat aj vnucku, ked ju mala na prazdniny. Je to fakt pliaga ten alkoholizmus a tazko sa aj alkoholika zbavit, dostat ho po kontrolu sa tiez neda, moj svokor ked sa s nim aj frajerka rozisla tak chodil hulakat v noci pod jej panelakom, takze riadna hanba pre priatelku.
Obratit sa na sud, ale to co budu deti robit za tvojim chrbtom neovplyvniš, a zaraža ma nazor zo socialky, ze oni to nemaju v kompetencii ufff

Zabrániť? No nijak …..