icon

Ako získať súhlas od ex na dovolenku?

25. apr 2025

Baby prosím čo robiť ? Moji rodičia chcú zobrať moje deti na dovolenku k moru do Talianska . Avšak som rozvedená a potrebujem súhlas aj od ex a nechce mi ho dat . po iné roky mi ho v pohode dal takže teraz som myslela ze to bude vybavené, dovolenka zaplatená a teraz mi to nechce podpísať. Ako mám ďalej postupovať? Ďakujem

Strana
z2
biba_18
25. apr 2025

ako, neviem ako dlho to trvá, ale už len súdne… 🤷‍♀️

biba_18
25. apr 2025

ak by si cestovala ty, nie vždy treba lajstro od ex…

autor
25. apr 2025
@biba_18

ako, neviem ako dlho to trvá, ale už len súdne… 🤷‍♀️

@biba_18 idú až v auguste ale písala som mu v inej veci a som mu spomenula rovno aj tu dovolenku a on toto 🤦‍♀️

alickapusinka
25. apr 2025

Ked opomeniem fakt že chce robiť tebe zle ale deťom pokaziť radosť nechápem.A ak by chel ísť ON s deťmi bola by som ticho nech zaplati dovolenku a tesne pred odchodom by som mu pekne povedala že nepodpíšem TI a hotovo môže sa aj zblazniť.A na tu dovolenku ideš aj TY či len starý rodičia s vnúčatami.

autor
25. apr 2025
@biba_18

ak by si cestovala ty, nie vždy treba lajstro od ex…

@biba_18 ved toto ,ze ja nejdem s nimi 🤦‍♀️

biba_18
25. apr 2025

a povedal že prečo nechce podpísať? čo ho k tomu vedie?

autor
25. apr 2025
@alickapusinka

Ked opomeniem fakt že chce robiť tebe zle ale deťom pokaziť radosť nechápem.A ak by chel ísť ON s deťmi bola by som ticho nech zaplati dovolenku a tesne pred odchodom by som mu pekne povedala že nepodpíšem TI a hotovo môže sa aj zblazniť.A na tu dovolenku ideš aj TY či len starý rodičia s vnúčatami.

@alickapusinka on sa s nimi nestretava ako je rok dlhý od Vianoc ich nevidel . A aj to som mu napísala, ze človek chce spraviť deťom radosť, nech majú nejaké zážitky a on nič. Ze on zo seba k*k*ta robiť nebude . Jedno,že nič mi nepodpíše a hotovo. Ako normálne som šoku z toho lebo neviem co ďalej. Nie len starí rodičia idú

autor
25. apr 2025
@biba_18

a povedal že prečo nechce podpísať? čo ho k tomu vedie?

@biba_18 to mi robí napriek . Vo februári sme mali súd o zvýšenie výživného a jeho návrh neprešiel a zvýšili mu tak ja si myslím, ze to bude tým ze sa mi tým chce pomstiť

biba_18
25. apr 2025

tak už len súd. asap

biba_18
25. apr 2025

alebo ísť s nimi…

autor
25. apr 2025
@biba_18

tak už len súd. asap

@biba_18 a neviete ako sa taký návrh na súd podáva? Ci ísť len za právnikom nech to spíše a podá? Len ci to stihnem pri rýchlosti nášho súdnictva 🤦‍♀️

biba_18
25. apr 2025
@anonym_autor

@biba_18 a neviete ako sa taký návrh na súd podáva? Ci ísť len za právnikom nech to spíše a podá? Len ci to stihnem pri rýchlosti nášho súdnictva 🤦‍♀️

možno nejaké predbežko, neviem, @draik nám neporadí?

laila22
25. apr 2025

Daj splnomocnenie svojim rodičom Ty. Sú zverené do tvojej starostlivosti. S ním by som to viac neriešila.

slnecnica82
25. apr 2025

Nepotrebuješ jeho suhlas, sestra je rozvedená ak jej deti bral nas brat na dofcu tak žiaden jeho súhlas nežiadala

biba_18
25. apr 2025
@slnecnica82

Nepotrebuješ jeho suhlas, sestra je rozvedená ak jej deti bral nas brat na dofcu tak žiaden jeho súhlas nežiadala

@slnecnica82 to nezáleží od sestry ale od štátu kam cestujú…
autorka: takže možno ešte zistiť na ambasade krajiny kam chcú vycestovať…

autor
25. apr 2025
@laila22

Daj splnomocnenie svojim rodičom Ty. Sú zverené do tvojej starostlivosti. S ním by som to viac neriešila.

@laila22 len na stránke ministerstva je napísané že potrebujú súhlas obidvoch rodičov 🤦‍♀️

autor
25. apr 2025
@biba_18

@slnecnica82 to nezáleží od sestry ale od štátu kam cestujú…
autorka: takže možno ešte zistiť na ambasade krajiny kam chcú vycestovať…

@biba_18 skúsim ešte napísať na tu ambasádu

mane01
25. apr 2025

Ja by som to asi vobec neriesila. Ked vycestuju bez jeho suhlasu, tak co on akoze urobi? Da ich hladat policiou? Ak by aj, tak pridu za tebou a ty im povies o co ide. Tam to skonci, lebo je vela takychto rodicov roka, policajti uz videli tiez vselico.

biba_18
25. apr 2025
@mane01

Ja by som to asi vobec neriesila. Ked vycestuju bez jeho suhlasu, tak co on akoze urobi? Da ich hladat policiou? Ak by aj, tak pridu za tebou a ty im povies o co ide. Tam to skonci, lebo je vela takychto rodicov roka, policajti uz videli tiez vselico.

@mane01 veď ale to nejde o to kto ich bude hľadať - ale že colníci budú žiadať povolenie…

autor
25. apr 2025
@mane01

@mane01 o to nejde . Len náhodou ich zastavia policajti alebo colnici a co potom ?otočia sa naspäť? Nechcem to riskovať. Ale bohužiaľ stále si ide svoje ze žiadny súhlas nedostanem takže asi sa budem musieť naozaj obrátiť na ten súd

maranco
25. apr 2025

§ 35 Rozhodovanie súdu pri nezhode rodičov
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

maranco
25. apr 2025
@slnecnica82

@slnecnica82 Ak do Talianska necestujú v sprievode rodičov, alebo cestujú len s jedným rodičom, musia mať aj úradný dokument (úradne potvrdený) svojej domovskej krajiny, podpísaný rodičmi alebo opatrovníkmi, alebo druhým (necestujúcim) rodičom, v ktorom sa uvádza, že tento/títo dáva/jú súhlas spolucestujúcim na sprevádzanie svojho dieťaťa počas cesty a pobytu v Taliansku.

deti95060810
25. apr 2025

choď aj ty s nimi a vtedy nepotrebuješ žiadny podpis od otecka ... na dovolenku a na krátky pobyt v zahraničí nepotrebuješ povolenie od druhého rodiča.

maranco
25. apr 2025
@deti95060810

choď aj ty s nimi a vtedy nepotrebuješ žiadny podpis od otecka ... na dovolenku a na krátky pobyt v zahraničí nepotrebuješ povolenie od druhého rodiča.

@deti95060810 to je chybná informácia, to platí iba len pre vycestovanie zo Slovenska na vstup do cudzej krajiny musíš dodržiavať platné podmienky danej krajiny a niektoré krajiny vyžadujú písomný súhlas druhého rodiča

deti95060810
25. apr 2025
@maranco

@deti95060810 to je chybná informácia, to platí iba len pre vycestovanie zo Slovenska na vstup do cudzej krajiny musíš dodržiavať platné podmienky danej krajiny a niektoré krajiny vyžadujú písomný súhlas druhého rodiča

@maranco mám to od právnika...
asi pred týždňom tu bola podobná téma a autorke sme viaceré radili že nepotrebuje žiaden súhlas...

maranco
25. apr 2025
@deti95060810

@maranco mám to od právnika...
asi pred týždňom tu bola podobná téma a autorke sme viaceré radili že nepotrebuje žiaden súhlas...

@deti95060810 a na akú krajinu si to zisťovala?

btus
25. apr 2025
@biba_18

@mane01 veď ale to nejde o to kto ich bude hľadať - ale že colníci budú žiadať povolenie…

@biba_18 naša chodí pravidelne do Chorvátska so starkými, u notára dám podpísať papier a zatiaľ sa nestalo, žeby to niekde na hraniciach kontrolovali. Je v slovenčine a aj v angličtine. Musí byť uradne potvrdený. https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra... Je to toto potvrdenie. Píše tam len jeden rodič. Tak to napíš ty. My síce nie sme rozvedení, ale potvrdenie je stále len jedno. 🙂

maranco
25. apr 2025
@btus

@biba_18 naša chodí pravidelne do Chorvátska so starkými, u notára dám podpísať papier a zatiaľ sa nestalo, žeby to niekde na hraniciach kontrolovali. Je v slovenčine a aj v angličtine. Musí byť uradne potvrdený. https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra... Je to toto potvrdenie. Píše tam len jeden rodič. Tak to napíš ty. My síce nie sme rozvedení, ale potvrdenie je stále len jedno. 🙂

@btus ona chce ísť do Talianska, tam neplatia chorvátske zákony ani slovenské zákony

rovnako ako u nás nemôže nemec jazdiť po diaľnici 200, keď doma vo svojej krajine takou rýchlosťou jazdí, ani keď mu to dovolí nemecký právnik

betulinka1
25. apr 2025
@maranco

@deti95060810 a na akú krajinu si to zisťovala?

@deti95060810 suhlas potrebuje vzdy aj na dovolenku. https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina... Tu to aj pisu. Aj na dovolenku nie len na dlhodobý pobyt
@maranco ma pravdu. Potom je tu druha otazka, ze co spravi otec. Bol by schopný volat na policiu? Ak da matka písomný suhlas, policia v IT nebude riesit nic viac . Nech maju suhlas v AnJ, podpis u notara a daj im pas. Keby nieco, tak za nimi vybehnes za par hodin si tam. Moj otec cestuje s vnukom kade tade v EU a este ani raz nepýtali doklady od maleho ani len na letisku. Dokonca maly letel aj so známymi Albánsko, Cyprus, Sardínia a dedo ho cakal na letisku v mieste príletu. Plnu moc som davala vsetkym ale tiez nepýtali ani raz, na žiadnom letisku. Keby ho niekto realne unášal, nikto by neriesil 😉.

btus
25. apr 2025
@maranco

@btus ona chce ísť do Talianska, tam neplatia chorvátske zákony ani slovenské zákony

rovnako ako u nás nemôže nemec jazdiť po diaľnici 200, keď doma vo svojej krajine takou rýchlosťou jazdí, ani keď mu to dovolí nemecký právnik

@maranco to potvrdenie je na cestu do zahraničia. Tam sa nepíše aká krajina. https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...

Strana
z2