icon

Ako zvládajú deti striedavú starostlivosť?

20. okt 2024

Ahojte ty ktorý ste si prešli striedavkou ako to vaše deti zvládajú?
Sťahujeme sa s partnerom cca 300 km od pôvodného bydliska.
Bývalý ma súdom nariadené každé 2 víkendy. Lenže mi sme sa medzí sebou dohodli že 2 týždne u mňa a 2 u neho ...
Škôlka jedna tu druhá tam ??
Jeden deň mám iný názor a druhý deň zase iný názor.
Bojím sa neviem ako to bude znášať malý ma 3 a pol roka .
Otca má rád .
Myslíte si že som zato teraz zlá matka ?? Lebo už počúvam kadečo z rodiny a to ma práve to strašne zneisťuje.
Jednak ak majú dobrý vzťah nebránim v Tom . Ale na druhú stranu či mu nebudem chýbať či sa to na jeho psychike neodrazí že tu škôlka tam škôlka 2 týždne tu a 2 tam 🤦🤦🤦
Zmiešanejsie pocity som ešte nemala nikdy v živote.
Prosím kto si s tým prešiel ako to znášali ďetúrence? 😒
Ďakujem

Strana
z4
lienka.7
22. okt 2024

@autorka prepac, ale ty nie si normalna🤦‍♀️😳
Tebe by som dala chodiť do jednej prace raz tam a raz tam...
Odhliadnuc od toho, že budeš zaberať 2 miesta. To ti je tiež asi jedno.
Fakt matka storočia 👌👎

gleep1
22. okt 2024

@damian85 o dopĺňaní vravíš ty, ja som dala názorný jednoduchy priklad dopĺňania. V psychológii človeka existuje primárna vzťahova osoba a tou je v drvivej väčšine matka. Otec je sekundárna vzťahova osoba. Ja nevravim že otec je zbytočný, z môjho príkladu- 40% nemôže byt zbytočných- otec je krucialny pre dieťa, ved vieme že podľa štúdii sú dievčatka čo vyrastajú bez otca výrazne promiskuidnejsie, ľahšie zneuzivatelne, hľadajú si často neprimerane starších partnerov, majú horšie školské výsledky… to je všetko v poriadku, ja otcov nezatracujem.

damian85
22. okt 2024

@gleep1 primárne vzťahové osoby je v nepatologickom vzťahu rodičov sú matka a otec. Ak chceš isť na to psychologicky doštuduj. Vravím o normálnej nepatologickej situácii.

gleep1
22. okt 2024

@damian85 zdroj?

ibajaanikiny
22. okt 2024

Ty ozaj nie si normalna zenska! Ja by som svojho ex od zlosti niekedy pokusala,ale trestat takto dieta,to je moooooc! Akoze,za otca berie tvojho noveho partnera?hej,preto,lebo mu to mozno tak aj huckas do hlavy. Otca podla prispevku,co si pisala uz MA a zjavne otec MA zaujem s nim byt,ked ste si ho do teraz striedali a vtedy ti srdce netrhalo za dva tyzdne. A este sa vyhovaras,ako by si maly aj zvykol na dve skolky,skoly atd. Vies,niekedy sa dopady a nase zle rozhodnutia ukazu az neskor. Proste,za mna si len sebec,nic ine. Vtlacas malemu do hlavy,ze za otca ma povazovat ineho,vyhovaras sa,ze menej casu travi s malym otec,aj napriek tomu,ze prv pises,ako ste si ho striedali. Tak sa snaz,aby travili VIAC! Ale nie,ty ho rovno od otca vezmes 300km. Byt na jeho mieste,tak pekne o syna bojujem!

lujza123
22. okt 2024

Hmmm takže matke by to srdce nedalo byt 2 týždne bez dietata. Ale ze dieťa oberie o vlastného otca, ze sa zámerne odsťahuje 300 km ďaleko aby bolo akékoľvek stretávanie otca s dieťaťom nemožné (lebo dobre vie ze do 18 tky nikto nebude 2 x do mesiaca cestovať 600 km a platiť si hotel) to už sa jej veľkorysému srdiečku páči však ?
Super plán, pekne dieťa presvedčiť ze nepotrebuje otca, však mamicka mu vybrala otčima. Predpokladám ze ked pôjde o výživné tak sa biologicky otec bude hodiť, inak nech ide do pitche a dá pokoj

vikiki29
22. okt 2024

Že časom si dieťa zvykne už len na jedného otca??? Na nového partnera??? Naozaj chúďatko to dieťa, jeho otec o neho má záujem a matka roka sa odtrepe 300km preč a odstrihne ho od neho. Bodaj by sa ti to 100x vrátilo, dúfam, že otec bude o syna na súde bojovať. Keď budeš mať znova ďalšieho partnera, tak dieťa bude mať znova nového otca? A stavím sa ešte, že výživné bude stále platiť ten biologický. Celé zle, stále vravím, že niektorí ľudia by vôbec nemali ma deti…

sense
22. okt 2024

@lujza123 presne v takom prípade by mal súd nariadit matke aby to dieťa na vlastné náklady vozila otcovi, dokedy by ju to bavilo

lujza123
22. okt 2024

@sense no ale tak to najskôr aj bude, súd by im tu povinnosť voziť/navstevovat dieta pekne rozdelil nech si užijú obidvaja .

Ako na jednej strane ju aj chapem, tiez niesom na Slovensku dobrovoľne a hneď ako to pôjde odchádzam preč. Tiez by som si aj v rámci SK vedela predstaviť byvat inde, ale žijem tu. Pretože mi je momentálne ovela prednejšie moje dieťa ako JA JA a iba JA
Dcéra to ma k otcovi, k babke, k jednej aj druhej tete, bratrancom, sesternicam 10 -15 km, je to jej rodina, toľko prázdnin, sviatkov, osláv u nich prežila, toľko spomienok ma s nimy. Navyše tu bola vzdy aj ta praktická stránka, vzdy ked slo o OČR, zubára, rodicko, odvoz/dovoz do tábora moja dcéra tu ma dvoch plnohodnotných funkčných rodičov ktorý ked jeden nemôže druhý ho zastúpi

Ja mám už 14 rokov iny vztah, s mojim si mlada super rozumie, ale krv nieje voda. Otec je len jeden

nikaeli
22. okt 2024

Je jedno z akého dôvodu sa sťahuješ. V úvode si napísala, že otec má na stretávanie súdom určené víkendy a vy dvaja ste sa sami dohodli na 2-týždňovej striedavke. Pýtala si sa na názory, dostala si ich. Ja som ti napísala ten môj aj z pohľadu učiteľky v škôlke. A teraz, urazená po komentoch aké si nečakala píšeš, že otec nemá záujem o dieťa a možno si nárokuje na striedavku.

Takže: so zmenou bydliska mimo mesto musí otec súhlasiť. Ak nesúhlasí, môže o tom rozhodnúť súd - ak dokážeš, že je to v prospech dieťaťa a nie otcovi natruc. Ale keďže otec nesúhlasí, môže sa stať, že súd určí, aby si dieťa doviezla k otcovi ty alebo hradila náklady na pohonné hmoty. Kým nemáš súhlas otca, nemôžeš si len tak vziať dieťa a odsťahovať sa 300km. On môže na druhý deň prísť a vziať si ho naspäť. Je rovnaký rodič ako ty. Tebe by sa páčilo, keby ti ho napr. nevrátil po víkende? naviac opakujem, pokiaľ nemáte súdom nariadenú striedavú starostlivosť, nemôžeš žiadať dve škôlky o miesto.

Ako rozvedená matka ťa chápem. Ale ono to nefunguje tak ľahko, ako si predstavuješ (odhliadnuc od dopadu na dieťa - zvlášť, ak máte odlišný štýl výchovy). Matka a otec sú rovnocenní rodičia. Naviac - tvoje tvrdenia o otcovi nemusia byť pravdivé.....

sense
22. okt 2024

@lujza123 no ja som to napísala na margo toho ze autorks chce diaľkovú docieliť to aby dieťa na otca zabudlo a za otca považovalo priateľa autorky

Strana
z4