icon

Ako zvládnuť rozvod a dlhy s dvoma deťmi?

tina2213
24. apr 2025

Ahojte. Zistila som ze ma manžel podvadza. Chcem sa rozviest, nedokážem mu to odpustiť. Mam toľko dlhov(vďaka nemu). Ako ste to zvládli finančne? Mám 2 deti

nyusika
24. apr 2025

@tina2213 tazko

ale ked ti nevadilo zadlzit sa kvoli nemu, to ti az tak velmi prekaza nerjaka jedna-dve-tri...bokovky ?
pre mna by tie dlzoby boli vacsi dovod na rozvod

nin12345
24. apr 2025

@tina2213 no je to veľmi ťažko aj s jedným dieťaťom a bez dlhov keď je človek sám. S dvoma deťmi dlhmi a debilom čo ani na výživné nebude mať to bude bez pomoci rodiny snáď nemožné. Aké veľké sú deti a aké veľké sú tvoje dlhy? Môžeš žiť s deťmi u rodiny?

tina2213
autor
24. apr 2025
@nin12345

@tina2213 no je to veľmi ťažko aj s jedným dieťaťom a bez dlhov keď je človek sám. S dvoma deťmi dlhmi a debilom čo ani na výživné nebude mať to bude bez pomoci rodiny snáď nemožné. Aké veľké sú deti a aké veľké sú tvoje dlhy? Môžeš žiť s deťmi u rodiny?

@nin12345 som len na rodicaku. Dcéra má 12 a syn dva. Mam hypotéku a spotrebné úvery. Cca 680€ mesačne

tina2213
autor
24. apr 2025
@nyusika

@tina2213 tazko

ale ked ti nevadilo zadlzit sa kvoli nemu, to ti az tak velmi prekaza nerjaka jedna-dve-tri...bokovky ?
pre mna by tie dlzoby boli vacsi dovod na rozvod

@nyusika myslela som ze to budeme riešiť spolu

tina2213
autor
24. apr 2025
@nin12345

@nin12345 byt je len môj

nelca0510
24. apr 2025

Oj,680 je veľmi veľa keď si na rodičaku. Jedine dieta do jasiel a ty do práce.

deti95060810
24. apr 2025

ty si zobrala jeho dlhy na seba? lebo nerozumiem prečo by si ich mala splácať ty... však ich hádam spravil on - on si zobral pôžičky.

nin12345
24. apr 2025
@tina2213

@nin12345 byt je len môj

@tina2213 no bude to ťažké ale tie dlhy nie sú až tak hrozne. V meste kde bývam by som mesačne skoro toľko dala na nájom za jednoizbak. Čiže asi len dieťatko do jaslí to ti pokryje rodičák, ty do práce a snažiť sa vytĺcť čo najväčšie výživné ale ak to nebudeš zvládať tak asi budeš musieť dať byt do prenájmu a ty s deťmi k rodine kým sa nevyhrabeš z najhoršieho

vevebono
24. apr 2025

Dlhy počas manželstva predpokladám. Pekne ich priložiť do BSM. Mohlo by ti to klesnúť. Ale budeš to mat sakra ťažké aj tak.
Ja som takto odchádzala s mínusom a dvomi deťmi. Pan mi daroval aj dve igelitky vecí, čo si smiem zobrať. Ale pre mňa bol plus, že decká boli v skole/škôlke a ja som celkom slušne zarábala.
Apropo, na dedine mi vzali chlapca do škôlky, nemal ešte ani 2a pol roka. Vedel sa najesť, snažil sa prezliecť a pýtal sa na WC. A škôlka šťastná, že mali ďalšie decko

nyusika
24. apr 2025
@tina2213

@nin12345 som len na rodicaku. Dcéra má 12 a syn dva. Mam hypotéku a spotrebné úvery. Cca 680€ mesačne

@tina2213 nastúpiť do práce, mladšie dieťa do škôlky, staršie bude pomáhať.
Bývať máš kde, s výživným od muža môžeš mať po odpočítaní nákladov nejakých 500 a viac eur - ti dáš

vikiki29
24. apr 2025

Hypotéku máš na byt v ktorom bývaš a ktorý je tvoj? Lebo pozor na to, aby si ho po rozvode v rámci vysporiadania nemusela ešte vyplácať zo splátok zaplatených za trvania manželstva. Neviem presne ako to je. A ostatné pôžičky prečo platíš ty keď tvrdíš že sú jeho?

tina2213
autor
25. apr 2025
@vikiki29

Hypotéku máš na byt v ktorom bývaš a ktorý je tvoj? Lebo pozor na to, aby si ho po rozvode v rámci vysporiadania nemusela ešte vyplácať zo splátok zaplatených za trvania manželstva. Neviem presne ako to je. A ostatné pôžičky prečo platíš ty keď tvrdíš že sú jeho?

@vikiki29 byt je len môj. Kúpený pred manželstvom ale neskôr sme refinancovali tak tam už musel aj on ísť ako spoludlznik.co sa týka úverov tak to som bola sprostá a zobrala som ich na seba keď potreboval