Ako zvládnuť rozvod a dlhy s dvoma deťmi?
Ahojte. Zistila som ze ma manžel podvadza. Chcem sa rozviest, nedokážem mu to odpustiť. Mam toľko dlhov(vďaka nemu). Ako ste to zvládli finančne? Mám 2 deti
@tina2213 no je to veľmi ťažko aj s jedným dieťaťom a bez dlhov keď je človek sám. S dvoma deťmi dlhmi a debilom čo ani na výživné nebude mať to bude bez pomoci rodiny snáď nemožné. Aké veľké sú deti a aké veľké sú tvoje dlhy? Môžeš žiť s deťmi u rodiny?
@nin12345 som len na rodicaku. Dcéra má 12 a syn dva. Mam hypotéku a spotrebné úvery. Cca 680€ mesačne
Oj,680 je veľmi veľa keď si na rodičaku. Jedine dieta do jasiel a ty do práce.
ty si zobrala jeho dlhy na seba? lebo nerozumiem prečo by si ich mala splácať ty... však ich hádam spravil on - on si zobral pôžičky.
@nin12345 byt je len môj
@tina2213 no bude to ťažké ale tie dlhy nie sú až tak hrozne. V meste kde bývam by som mesačne skoro toľko dala na nájom za jednoizbak. Čiže asi len dieťatko do jaslí to ti pokryje rodičák, ty do práce a snažiť sa vytĺcť čo najväčšie výživné ale ak to nebudeš zvládať tak asi budeš musieť dať byt do prenájmu a ty s deťmi k rodine kým sa nevyhrabeš z najhoršieho
Dlhy počas manželstva predpokladám. Pekne ich priložiť do BSM. Mohlo by ti to klesnúť. Ale budeš to mat sakra ťažké aj tak.
Ja som takto odchádzala s mínusom a dvomi deťmi. Pan mi daroval aj dve igelitky vecí, čo si smiem zobrať. Ale pre mňa bol plus, že decká boli v skole/škôlke a ja som celkom slušne zarábala.
Apropo, na dedine mi vzali chlapca do škôlky, nemal ešte ani 2a pol roka. Vedel sa najesť, snažil sa prezliecť a pýtal sa na WC. A škôlka šťastná, že mali ďalšie decko
Hypotéku máš na byt v ktorom bývaš a ktorý je tvoj? Lebo pozor na to, aby si ho po rozvode v rámci vysporiadania nemusela ešte vyplácať zo splátok zaplatených za trvania manželstva. Neviem presne ako to je. A ostatné pôžičky prečo platíš ty keď tvrdíš že sú jeho?
Hypotéku máš na byt v ktorom bývaš a ktorý je tvoj? Lebo pozor na to, aby si ho po rozvode v rámci vysporiadania nemusela ešte vyplácať zo splátok zaplatených za trvania manželstva. Neviem presne ako to je. A ostatné pôžičky prečo platíš ty keď tvrdíš že sú jeho?
@vikiki29 byt je len môj. Kúpený pred manželstvom ale neskôr sme refinancovali tak tam už musel aj on ísť ako spoludlznik.co sa týka úverov tak to som bola sprostá a zobrala som ich na seba keď potreboval

@tina2213 tazko
ale ked ti nevadilo zadlzit sa kvoli nemu, to ti az tak velmi prekaza nerjaka jedna-dve-tri...bokovky ?
pre mna by tie dlzoby boli vacsi dovod na rozvod