Ako zvládnuť rozvod a striedavú starostlivosť?
Ahohte, prosim o radu ako postupovat pri rozvode. Byvame v spolocnom dome, mame 2 skolopovinee deti. Chcem podat ziadost o rozvod. Mam si zhanat zatial vlastne byvanie a ostat byvat zatial aj s muzom, ci odstahovat sa uz pred rozvodom? Deti so mnou nepusti. Chcem sa dohodnut na striedavej starostlivosti. Odstahovat sa a chodit po praci za detmi? Vobec neviem co a ako spravit, aby to nezneuzil proti mne, ze som odisla od deti.
A prečo by si to robila?majetkové sa rieši po rozvode bývala by som tam a nestresovala deti ešte viac
od detí neodchádzaj... môže to použiť proti tebe na rozvode...
Dakujem zienky
Niesom žena ale z vlastnej skúsenosti. V kľude môžeš odísť z domu. Deti si stále ber na týždeň do tvojho nového bývania. Sud vôbec nebude na toto prihliadať. Ved ak neviete fungovať v jednej domácnosti tak predsa nikto ta nemôže donútiť tam byť. A súdy to 100% akceptujú. Pokiaľ máte s deťmi ako rodicia dobrý vzťah tak striedavka je super (dokonca také zeny obdivujem lebo je vidno ze im záleží na deťoch)A ty ze odídeš z domu ta nediskvalifikuje a ani to nebude súd riešiť. Takže bud bez obáv. V kľude si vybav to co potrebuješ deti si ber na každý týždeň so sebou. Argumentácia ze si odišla od detí neuspeje povieš prečo si musela odísť a vec bude pre súd uzavretá a nebude to riešiť ďalej a nijaký vplyv na starostlivosť to nebude mať. Píšem ti to z osobnej skúsenosti.
Moja skúsenosť. Dva mesiace pred rozvodom som ženu poslal bývať preč z domu. Bolo to najlepšie riešenie, lebo by som to psychicky nevydržal. Dohodli sme sa, že od jej odstahovania si už budeme deti striedať 7 ni u nej a 7 u mňa aj napriek tomu, že sme ešte neboli rozvedený. Fungovalo to výborne... takže ak máš bývanie, zabezpec všetko potrebné deťom a môžete ísť do toho. Len musia chcieť obaja...
Ja by som si nasla byt a deti rovno neodkladným opatrením do striedavky. Na UPSVaR ti poradia.
@leo2019 zatial nemam kam ist.preto sa pytam na radu, ci zhanat podnajom, ci najskor riesit rozvod..je to velmi tazke.
Veď zatiaľ rieš si veci, to nemusí byť ze zajtra. Odstahujes sa o pol roka ale rozvod už môžeš riešiť.
@deti95060810
ahoj, moze to pouzit proti nej?? deje sa mi nieco podobne, odisla som od muza, ale male dieta ostalo v jeho dome, v jeho izbicke - nechcem robit dietatu soky, ked je zvyknute tam.poobede a na vecer s nim urcite budem, a chcem neskor striedavku. urobila som chybu??
@bethharmon88 sud sa casto priklana k tomu, co funguje pred rozvodom. Odporucam si dieta brat na tyzden k sebe, ak je cielom striedavka
@deti95060810
ahoj, moze to pouzit proti nej?? deje sa mi nieco podobne, odisla som od muza, ale male dieta ostalo v jeho dome, v jeho izbicke - nechcem robit dietatu soky, ked je zvyknute tam.poobede a na vecer s nim urcite budem, a chcem neskor striedavku. urobila som chybu??
@bethharmon88 ja som tiež odišla z domu a deti tam ostali. Deti neboli tak malé, 11 a 14 mali... Každé poobedie som tam chodila..... Pre deti bolo lepšie, keď som odišla, tie hádky už nedávali.... Zle to bolo pre všetkých ... Teraz sú už so mnou, postupne si zvykli bývať so mnou a mojimi rodičmi.... Pochopili, že dom nie je domovom, keď sa tam necítia dobre.....
@deti95060810
@bethharmon88 ahoj prosim uz ste rozvedeni? Funguje vam striedavka?
rozvedeni nie sme zatial, zbieram odvahu… manzel sa vyhyba…
ale som odstahovana. o maleho sa starame ako pred tym, ja vacsinu casu , muz ked ma cas

Nie, urcite z domu neodchadzaj, kym nebudes rozvedena.