icon

Ako zvládnuť rozvod v mladom veku?

24. jún 2024

Ahojte, sme manzelia 2 roky. Brali sme sa ked som mala 22, on 24. Predtym sme spolu boli 2 roky. Deti nemame.
Ano, brali sme sa mladi, proste sme to vtedy tak citili… myslim si, ze nie je priestor na vycitky, v generacii pred nami, to bolo uplne bezne. Zistili sme, ze nam to proste nefunguje. Obaja sme asi az teraz dospeli a rozchadzaju sa nam nazory. Nikdy sme si neublizili, nikdy sme ani jeden tomu druhemu neurobili nic zle, no nie je nam spolu dobre a myslim, ze nie sme pre seba proste stvoreni. Nemam ziadne problemy, ktore su dovodom rozpadu dlhodobych manzelstiev ( alkohol, peniaze, nasilie, ziarlivost atd..) mame problemy, ako v beznom manzelstve, ale nie su to problemy, kvoli ktorym sa ludia bezne rozvadzaju. Ale ludia sa nerozbadzaju bezne ked maju 24 rokov, nemaju deti a maju cely zivot pred sebou….

Uz sa dokonca ani nehadame, nemame sex, proste stali sa z nas kamarati, ktori spolu byvaju. Ani jeden si nejak nechceme pripustit, ze je cas to ukoncit lebo si nevieme predstavit “rozvedeny” zivot. Co na to okolie, rodina.

Ak by sme neboli zobrati, tak si myslim, ze ideme od seba, je ale dovod “ papier” nato, aby sme to natahovali? V nasom veku? Nie sme veriaci, nemali sme svadbu v kostole, mozno aj preto sme do toho isli tak skoro lebo sme to proste brali ako “ papier” … neviem

Je tu niekto taky, co sa takto skoro rozvadzal? Alebo niekto kto sa rozvadzal a nebol problem v tych klasickych problemoch, pre ktore sa pary bezne rozvadzaju ( tie co som spomenula vyssie) ak ano, ako ste to zvladli?

Strana
z2
derdia
24. jún 2024

Ale chápem, ze to nechapete😊
Ani nemozete pretože keď nemáte vieru, ani pochopiť nemôže. Zmyslate totiž pozemský. Co je absolútne normalne vo vašom žití bez viery.

beata_k
24. jún 2024

@derdia Jaj. Som nevedela, ze ty si tu veduca od toho, ktora svadba je prava a ktora nie.

tetapetra
24. jún 2024

@derdia cize ked požiadam o cirkevný rozvod, tak to už bude ok? Hlavne keď sa rozvediem po 15rokoch a budem sa tváriť ako panenka Mária v civile? 😁

beata_k
24. jún 2024

@tetapetra Pozri jej profil. To nie je veriaca. Ona je fanaticka.

zmrzlinka2021
24. jún 2024

@laurita285 Ja ti tvoj nazor neberiem. Avsak ak raz spojim s niekym svoj zivot a rozhodnem sa dat mu slub, ze ho budem milvoat, starat sa o neho, budem mu verna, bez ohladu na emocie, okolnosti atd, tak si fakt dokladne vyberam a zvazujem, velmi zvazujem. A radsej ostat single ako "znasilnovat zivot".

matkahelka
24. jún 2024

@walentina7 2 roky chodenia je malo? mozno v 16-tich.
Mala som spoluziacky na VS, co mali vztahy 5 rokov pocas VS, po VS si kupili byty s frajermi a zili spolu 2-3 roky, potom mali svadbu. A kazda, kazda z tych spoluziacok je davno rozvedena. Rozvadzali sa po 3-6 rokoch manzelstva.
Ja som so svojim muzom bola rok, prakticky sme spolu ani nebyvali a som, dovolim si tvrdit, stastne vydata 16 rokov. Nasi susedia sa brali po ani nie polroku vztahu a su spolu vyse 20 rokov. A keby som sa trochu zamyslela, vo svojom okoli by som takych parov nasla viac.

bluka2
24. jún 2024

Nemat sex v 24tke? Nekazte si najlepsie roky, prekonaj ten strach a rozved sa

medda_beda
24. jún 2024

@walentina7 Boli sme s manželom spolu 3 roky keď sme sa vzali.Lenže môj manžel nemal sladkých 24 takže už vedel čo chce a ja tiež.

tykat
24. jún 2024

Sestra do dvoch rokov bola rozvedena, bezdetna. Teraz uz roky zije stastny zivot s priatelom a dietatkom. Nema zmysel zostavat s niekym len preto ze
- co na to ludia
- ako to bude vyzerat ze som rozvedena
- ludia sa nezvyknu tak skoro taki mladi rozvadzat...
Nemate deti o to lahsie povedat si cau a bez konfliktov a vycitiek ist kazdy svojou cestou.

medda_beda
24. jún 2024

@derdia Keby si bola skutočne veriaca tak by si vedela, že každý je Božie dieťa a Boha si nosíš v srdci.
Nie v biblii napísanej človekom nie v pozlátenom kostole.

Moji rodiči mali sobáš v kostole a nemôžu sa ani cítiť tak očom to svedčí.
O ničom.Keď sa zoberieš v kostole tak manželstvo bude úžasné? Zobuď sa.

Úrady nezaujíma kde si mala svadbu.To v čo veríš je len tvoja osobná vec.Podľa úradov sú manželia aj tí čo sa brali na úrade.Bodka.

derdia
24. jún 2024

@laurita285 vdaka😁ale mňa sa nedotkne, ked ma cudzia osoba posiela kam len chce, len preto, ze nechce počuť pravdu a zatvára si pred ňou oči. Mne to nevadi😊

derdia
24. jún 2024

@beata_k vedúca nie som. Pred Bohom, je práva svadba v kostole. A pre štát aj ta štátna.

derdia
24. jún 2024

@medda_beda inak veľmi zaujímavé, komu odpovedás?
Sama sebe si si vysvetlila svoje dôvody.
Mne vysvetľovať nemusíš. To ze ma niekto svadbu v kostole, a nie je veriaci, nema s vierou skutočnou nič. Len ze pred Bohom prisahal, ze je to ten jediný človek, a je to až do jeho smrti jeho manzel a manželka. Ja neviem na co potom prisahať pred Bohom, ked su to vlastne len klamstvá.

derdia
24. jún 2024

@medda_beda každý pokrstený je Bozie dieta. Kazdy kto vyzná, ze Ježiš Kristus je spasiteľ sveta a jeho duše je Bozie dieta.
Ti ostatni sa nimi najskôr musia štát. Nemôžeš dedit Bozie kráľovstvo, ked nepoznáš Boha ako Otca... A nezaujíma sa o neho.
To je len klam toho sveta, ktorym si ľudia zakrývajú hriechy a myslia si, ze Boh nevie ako zamýšľajú v srdci. A ci napise to alebo ja, ja nikoho ani neurazam anineponizujem. Pisem len pravdu ako to je. Ci veríš je opäť len na tebe. A na každom inom.

kittykat22
24. jún 2024

to, ze spolu partneri dlhodobo zostavaju vo vztahu neznamena, ze sa maju dobre. Poznam vela vztahov kde sa ludia trpia na ukor deti, majetkov alebo toho, co by si mysleli ostatni. Na otazku okolia daj jednoduchu odpoved: jednoducho to nevyslo. A viac to nerozoberaj. Odist zo vztahu v spravnom case je umenie - a z toho co si napisala, to robis dobre. S ex zostante v dobrom vztahu bez nenavisti a ohovarania. Date si sancu na lepsiu buducnost.
Nevidim dovod aby vas niekto odcudzoval.

medda_beda
24. jún 2024

@derdia Veď práve preto nemám svadbu v kostole aby som nemusela klamať o niektorých veciach ktoré tak necítim a neriadila by som sa nimi.
To, že milujem svojho manžela a, že som jeho manželkou mi však nevezme žiadna cirkev.
Ja v niečo verím, ale oháňať sa Bohom ktorý možno ani neexistuje mi príde fakt smiešne.Každý môže v niečo veriť, ale hlásať to ako fakt a realitu keď deťom sa rozpráva, že niektoré veci neexistujú a pritom dospelí ľudia veria v Boha.
Akože fakt nonsens.

medda_beda
24. jún 2024

@derdia Som pokrstená a je mi srdečne jedno čo cirkev hlási, neriadim sa ničím.Nikto sa ma nepýtal v čo verím.
Ak nejaký Boh existuje tak vie prečo som v živote konala tak ako som konala aj prečo som nemala svadbu v kostole atď.
Nebudem si však nahovárať, že moje manželstvo je menejcenné oproti nejakému falošnému z kostola.

derdia
24. jún 2024

@medda_beda kludne, presne pre to mame slobodnu volu😊

mantilka
28. jún 2024

Vyskúšali ste manželskú poradňu? Tu nejde o rozvod a čo povedia iní, ale o váš ďalší život. Si si istá že v ďalšom vzťahu budeš spokojnejšia? Na vzťahu treba pracovať a niekedy aj zabojovať. Nemáte deti je to výhoda, ale čo budeš robiť v ďalšom vzťahu keď tie deti tam už budú? Kvôli tomu sa nerozvedies už? Vieš, najväčšia kríza prichádza s deťmi...rôzne názory na výchovu, miešajú sa do toho aj babky a dedkovia, vyčerpanosť.... Začni bojovať. Až keď skúsite vsetko môžeš zložiť zbrane.

tajnahostka
30. mar 2025

@deti95060810 ako ste to zvladla ?

Strana
z2