Alimenty

mimimiruska
26. jún 2022

Ahojte ženy máte tu nekdo skúsenosti s tím že Když platím výživné na dite že mužu nekde dať podnet na soud nebo sociálku aby byli hlidany penize že opravdu pujdou na dite ? A ne na cigarety alkohol nebo pritelkyni do kabelky ?

kate211
26. jún 2022

@mimimiruska Urcite. Kazdemu platcovi alimentov prideli stat uradnu osobnu, ktorej jedina napln prace bude dohlad ako poberatel alimentov s nimi hospodari.

kubkovamama
26. jún 2022

@mimimiruska ak si myslíš,že výživné je použité na iný účel ako je určené,podnet kľudne daj.🤷Ale "strážené" tie peniaze rozhodne nebudú..Neviem ako si to predstavuješ.Reagujem aj preto,že o mne toto môj ex tvrdí už cez desaťročie,ako jeho výživné ide na réžiu môjho vyhadzovania si z kopýtka 😂 živí v podstate mňa,celú moju rodinu,platí mi tym hypo,auto,atď...z per €. Nie si to ty dokelu?

deti95060810
26. jún 2022

to tvrdil aj môj ex... bol to starý závistlivý somár, ktorý si myslel že z tých pár e chová aj mňa...
autor - s tým názorom čo máš sa len zhovadíš...radšej nikde nepíš.

elizabet173
26. jún 2022

@mimimiruska mňa by zaujímala výška výživného, ktoré platíš a vek tvojho dieťaťa. Dokážeš si spočítať, koľko to dieťa mesačne stojí? Strava v škole, škôlke aj doma, školné, pomôcky, oblečenie, obuv, drogéria, lieky, zubár, prípadne strojček, okuliare, krúžky, výlet zo školy, škola v prírode, športové potreby, mobil, treba pripočítať aj náklady na bývanie, čiže ak žije s matkou, tak jej platby za byt, energie, vodu, smeti deleno dva. Napadlo ťa, že žena ak je samoživiteľka zoberie aj menej platenú prácu, lebo nemôže robiť na zmeny? Že keď je dieťa choré, má OČR a teda aj nižší plat? Toto si treba uvedomiť (a to som nespomenula všetko), kým napíšeš takúto kravinu. Ak platíš napríklad 150 eur a ona má príjem dajme tomu 800, tak je asi úplne jedno, či ide tých tvojich 150 na jej cigarety a ona dáva na dieťa zo svojej výplaty 300 (150 za seba a 150 za ňu), alebo dáva na dieťa tých 150 eur od teba a 150 zo svojej výplaty, nie? Ak máš nejaké podozrenie, že o dieťa nie je postarané, že ex holduje alkoholu, tak daj podnet na sociálku. Ináč nerozumiem tvojej otázke. Či len treba tému na IG?

ildiko36
26. jún 2022

@mimimiruska neviem kolko platis alimenty ale môj pravnik povedal ked ma niekto okolo 1000euro plat žena kludne môže pitať aj do 250euro alimenty.
Inak vychova dieťaťa urcite nestoji okolo 100euro čo vätšina chlapov platý ale viac!!A ked ma tvoj ex peniaze na cigarety urcite nebere z tvojich alimentov

sense
27. jún 2022

A koľko platíš výživné? Ak 100 alebo aj 200 tak určite si to nedáva do kabelky, ak 1000a dieťa chodí špinavé, býva len doma, je zanedbané à jedáva len varené zemiaky alebo chleba s margarinom tak si dáva do kabelky