Alimenty zo zahraničia
Mám takýto problém-s ex som sa rozviedla v roku 2018 ,kde mu bolo určené výživné na obe naše deti.Keďže ešte ten rok si prestal plniť vyživovaciu povinnosť podala som na neho trestné oznámenie.Ešte pred naším rozvodom pracoval a teda žije v Nemecku zároveň som sa obrátila aj na Cipc.
Na Slovensku nemá žiadny majetok ,ani účet.
V júli tohto roku bol na Slovensku aj bol vypovedať na Polícii,kde len podpísal papiere ,tvrdil ,že danú sumu nie je dlžný ale policajtom doteraz neodovzdal výpisy z účtu,na rozdiel od mna a znovu odcestoval do Nemecka.Tentomesiac je 25 mes.co som podala trestné a zaplatených má len 13 mesiacov.Vcera mi volali z Polícii ,že zastavujú moje podanie,nakoľko podľa ich vyjadrenia keď otec deti pracuje má záujem podieľať sa na výžive deti a keď nema tak čo už 🤷,že až nie som spokojná za 2 mes.mozem prísť znova podať Trestné oznamenie.CIPC mi tiež nič nepomohol,akurát im musim stále posielať nejaké papiere a tabuľky .To naozaj nie ježiadne riešenie v našej situácii?
Exekutorovy nemôžes dat vymahat dlžnu sumu ?
@stefi_k ,že nie,nakoľko nemajú právomoc na území Nemecka
@deti95060810
Aj to je riešenie,len skúšam najprv sama
udaj ho v Nemecku
@miruska320 neviem pomoct, ale je mi zle z takeho chlapa, co na vlastne deti nechce platit. Svina jedna, gule mu rozkopat..
@nika82 to by mal riešiť Cipc,zastupujú práva detí...teda mali by 🤢😖
@eskop no vieš má tam novú rodinu,ďalšie dieťa ...ale to ho neospravedlňuje.Ale tie gule by som mu veru veľmi rada nakopala 😉
@miruska320 je to sice stary clanok ale co to zalohove vyzivne https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/zalohova...
@miruska320 ak neplatí, náhradné výživné od štátu
Precitaj su príspevky na tuto temu v skupine Právne poradenstvo
@miruska320 veď máš nárok na náhradné výživné od štátu, CIPC Ti vydajú potvrdenie, že sa im doteraz nepodarilo nič vymôcť a stým potvrdením pôjdeš na ÚPSVaR, vypíšeš žiadosť o náhradné výživné, doložíš svoj príjem za posledných 6 mesiacov, právoplatný rozsudok, v ktorom je určené výživné na deti a môžeš si žiadať aj spätne, ale iba 3 mesiace a bude Ti platiť štát, aj moja dcéra tak poberá

dobrý právnik ktorého by neopili rožkom ani na polícii?