Bol niekto na predvolaní po odmietnutí očkovania?
Po očkovaní TBC a 2x hexa plus pneumokoky sme odmietli ďalšie očkovanie, samozrejme doktorka nás hneď (musela) ohlásiť na hygienu.
Bolo nám doručené predvolanie na pojednávanie v Dunajskej Strede.
Zaujímalo by ma, či tam niekoho poznáte, príp. či tam už niekto na pojdnávaní bol.
@hajanka , aj ja tak valím oči, odkedy som to počula, my bývame kúsok od hraníc s čr, tak doteraz sme na tomto našom "pomedzí" ticho češkám závideli, vo všetkom boli vpred, lepšie podmienky, nížšie ceny nehnuteľností, omnoho nižšie ceny tovarov v obchode, služby u lekárov (aj my sme s malým radšej chodili do zlína ako do bratislavy), ale toto im nezávidíme!...ale zas pevne verím, že to bude zmetené zo stola 😉
Čaute baby. Chcem sa Vás spýtať, v 5 roku sa očkuje okrem iných chorôb a tetanovka. Odmietate všetky očkovania? Dá sa pichnúť aj samostaná tetanovka?
@vanessm , dá, ja som sa lekárky pýtala, ale pre nás je ešte zavčasu, lebo je od istých kilogramov, opýtaj sa svojej lekárky, lebo presne si to už nepamätám... a čo je dôležité, sú viaceré na trhu, jedna dokonca obsahuje ortuť ("miláčik, čo tak spapať 2 guličky z teplomera? 😕 😠 ☹ ), tak podľa zloženia škodlivých prímesí vyber tú "najmenej škodlivú" 😉
@adriana7 - to je hrozne, bože - neviem si to predstaviť - a potom ta bezmocnosť vôbec dokázať že to bolo ako post vakcinálna reakcia - keďže MUDr.i aj keď im to zahlásite ako nežiadúci účinok - väčšinou to neposielajú na ŠUKL, resp. aj keď to tam dostanete, šance sú mizivé a vôbec aký to má zmysel, keď máte doma postihnuté dieťa... je to svinstvo
- na Čechy som zvedavá.. to už nie je ani komunizmus, to je fašizmus... sme to dopracovali
@jazmina83 - doktorku máme v BA, Zbořilovú... no takže ti asi nepomôžem, ale tá naša je LEN taká "vykonávateľka" ako sa sama nazvala, keď som jej povedala o tom aká to je nespravodlivosť, že keď dieťa nezaočkujem a ochorie chorobou, tak som zodpovedná ja, ako rodič a keď ochorie z vakcíny, tak som zase zodpovedná len ja ako rodič... A kto mi vráti zdravie dieťaťa naspať... no už mi potom veľa k tomu nemala čo dodať... 😒
V podstate nie je o čom... je to jednoduché... akú cenu má zdravie tvojho dieťaťa? Čoho sa vlastne bojíme....? pokuty? hmmm alebo tety v plášti? Nenechajme sa zastrašiť nejakými "vykonávateľmi" , kreténmi alebo profesionálnymi zastrašovateľmi... Kto sú oni, žeby sme sa ich báli?
@peti19 - my sme nedávali dopredu žiadne stanovisko doktore, ale je to určite dobrý nápad, pretože keď tam uvedieš, že nesúhlasíš so všetkými očkovaniami a aj do budúcnosti, tak prinajhoršom ťa môžu predvolať /pokutovať/ raz a nie potom za každé očkovanie zvlášť. Žiadna výhra, ale v podstate sa môžeš vyhnúť aj možno nepríjemnému predkolu pred priestupkovým jednaním /ak by malo byť/, tým že tam uvedieš, že je to vaše rozhodnutie a ďalšie presviedčanie zo strany RUVZ je zbytočné. Určite tým podľa mňa nič nepokazíš.
Aj tak všetko závisí od konkrétneho RUVZ a od ľudí s ktorými budeš jednať.
Ak si z DS, máš momentálne dobré vyhliadky 😀
Nech im to vydrží...
@vanessm - ak myslíš, že tetanovka obsahuje viac účinných látok ako ostané vakcíny a menej škodlivých mňamiek? tak kľudne očkuj 😉
@siriana ahoj,dakujem ti za odpoved,nie nie nebojim sa pokuty,zdravie mojho dietata ma vacsiu hodnotu..ani tety v plasti..prefackam ju a bude 😀 😀 😀 ja sa bojim toho,co sa stane ak dieta nezaockujem a ono mi na tu chorobu ochorie...co potom,ja uz mam tiez prestudovane stranky o ockovani pre a proti ale tak isto ako ti neda nikto zaruku ze z vakcin nebude mat nasledky,nedaju ti ju ani zastancovia neockovania 😖 a teraz si vybrat..a darmo pocuvam svoj materinsky instinkt,akosi mi zlyhava pri tomto rozhodnuti ☹
@jazmina83 - túto dilemu som na začiatku mala aj ja... čo je horšie... ¿? nezaočkovať a riskovať alebo zaočkovať a riskovať...???
až kým som sa nedozvedela, že vakcíny sú v skutočnosti neúčinné, teda do tela dieťaťa putuje LEN sajrajt ako ortuť, hliník, formaldehyd a podobné chuťovky... Potom už som dilemu nemala...
Určite si videla štatistiky nedávnych epidémii, napr. v Švajčiarsku, kde 80 az 100 percent zaočkovaných detí chytilo mumps a tých epidémií je oveľa viac - v USA, Europe a po celom svete a štatistiky sú podobné...
Neviem, či si čítala štúdiu jednej / z mála/ uvedomelých MUDr., ktorá vypracovala okrem iného štúdiu o očkovaní z iného pohľadu, už len kôli názoru sa to oplatí čítať : http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovani-po...
No - naozaj človek nemusí byť géniom, keď si prečíta tie "správne" stránky, aby sa správne rozhodol...
@peti19 - zatiaľ jediný pozitívny prvok, po presťahovaní sa do okresu DS 😀
baby co je to ockovanie MMR? my s manzelom sme od zaciatku nechceli dat maleho zaockovat, ale doktorka nas tak nejak odstrasila s tymi ozameniami na urady a podobne,tak som rada, ze som si precitala vasu temu. maly ma teraz 6mesicov, mame samozrejme tetanovku, dve hexa a caka nas tretia a teda uz nemam strach odmietnut ockovanie. po tetanovke ma maly stale zahnisane pliecko, po hexa hrce v nozickach a v telicku ani nechcem vediet... dakujem povzbudili ste nas🙂))
@mimave MMR je ockovanie v 15.mes. proti mumpsu, ruzienke a osypkam......popravde tetanovka je uz obsiahnuta v hexe, takze to pliecko ma vase dieta zahnisane asi po ockvoani proti TBC....a okrem hexy dostalo asi aj proti pnemokokom,kedze pises o nozickach a nie o nozicke....popravde, asi by si si trosku mala nacitat, co, kedy a kde pichaju do tvojho dietatka,....treba o tom co to vediet, skor nez sa rozhodnes, ci uz ockovat alebo nie.....odporucam zacat pribalovymi letakmi a najlepsie sa opytat Dr., ona by ti amla teda povedat proti comu ockuje a ake su nez. ucinky a na vyziadanie nech ti da npar. pribalovy letak.....
@sorciera24 no akurat som sa zacitala poriadne a nie len tak zbezne ako doteraz. ockovanie bolo vzdy proste samozrejme a nejak viec o nom rozmyslat ma ani nenapadlo. hlupe ale bohuzial je to tak. teraz len nestacim otvarat oci a ked citam co to vsetko vakciny obsahuju za bordel a humus a ake su rizika a ze vlastne ockovat vobec netreba tak len ziram. mam to tu akurat pootvarane tak idem citat dalej. inak v prvom rade ma hlavne ani vo sne nenapadlo ze si mozem dovolit odmietnut ockovanie. nikto nikdy v mojom okoli neodmitol ockovat svoje dieta. jednoducho sa ockuje a hotovo. tak to vzdy bolo. myslim ze je nacase to zmenit..
no tak my sme odmietli MMR a nasa p.Dr, privelmi angazovana ohlasenim toto stihla aj s dnesnym predvolanim o ustne pojednavanie na RUVZ BA za neskutocnych 12 dni! neviem, ci budu tak "zhovievavi" ako v DS, ale kazdopadne by som uvitala aj ja nejaku tu skusenost s jednanim na urade tohoto typu. za kazde info budem vdacna.
@bandulko vas .. teta .. ani nemusela byt tak akcna, mohlo to byt aj ..samo... totiz ja mam vedomost ze vacsinou na slovensku sa predvolava raz do roka a to vsetkych / na jesen..cca oktober... my sme odmietli v marci cakam na predvolanie kazdy den, uz to citim v kostiach 😉 .. napis ako si na na .. pohovore 😀 .. dopadla..
no vyborne, takze pojdeme hromadne ako v pripade ockovania.. raz za rok a vsetkych..si to rychlo odbiju a prask sem prask tam pokutky.. no dufam, ze to bude hlavne rychlo a bez zbytocnych emocnych natlakov a pod. dam vediet urcite..este mam cas cca 3 tyzdne, tak idem si chystat rec.
@slniecko2 MMR je ockvoanie proti mumpsu, osypkam a rubeole.....ockuje sa medzi 15.-18. mes.....netusim , co tvoja dr. myslela 3. ockovanim, ci toto,a elbo 3. davka hexavakciny......ale to by si mala vediet ty.....nevies proti comu ockujes tvoje deti? 😕 inak, ano v MMR vakcine sa nachadzaju bunky umelo potrateneho embrya...mas to aj v pribalovom letaku....a mne napr. aj toto z moralneho hladiska vadi....a to ani nemusim byt veriaca.....
@sorciera24 v MMR vakcíne sa nenachádzajú bunky umelo potrateného embrya, ale vírus je na nich vypestovaný a do vakcíny ide očistený, keď už čítate, tak čítajte všetko a poriadne 😉
@vanessm baktérie tetanu sa nachádzajú kdekoľvek, aj v pôde, pozri si videá detí keď majú kŕče z tetanu, hneď sa rozhodneš, či dať alebo nedať.....
@heln tak to rozhodne by ani tak moj moralny postoj nezmenilo......kvoli tomu sa uskutocnilo niekolko umelych potratov....! a virus ruzienky mohol byt vypestovany len vdaka nim....a to mi je teda proti srsti......tato tkanivova kultura sa stale pouziva an vyrobu vakcin a co ja viem, tak uplne ocisteny virus nie je.....stopy sa nam nasli....ale ako vravim moralne haldisko, ze stale boli vykonane umele potraty to nemeni!
@sorciera24 priznam sa ze ani neviem-verim doktorke a nikdy ma to netrapilo 😔 ... ale asi sa jej na to spytam. Inak ja som nikdy nedostala pribalovy letak od vakciny. Ked som prisla tak vakcinu doniesla sestricka z lekarne pod ordinaciou a hned ju aj pichli. Spytam sa jej na to, aj ako sa vyraba. Vdaka za info.
koľko času venujeme nákupu topánok, oblečenia a iných somarín na internete alebo v obchodoch... Myslím, že kôli našim vlastným deťom nám to stojí za to, sadnúť na zadok a preštudovať si PORIADNE skutočné riziká jedov, ktoré nám povinne nútia pichnúť do ich malých, ešte nevyvinutých telíčiek... GOOGLE snáď pozná dnes každý...
je zaujímavé, že doteraz vám každá MUDra hovorila o tom, že napr. vakcína proti TBC, ktorá sa očkuje 4 dňovým bábatkám je nutnosťou a samozrejmosťou..... zrazu už dôležitá nie je... P R E Č O ???? lebo jednoducho je to LEN rozhodnutie niektorých ľudí, ktorí takto vlastne rozhodujú o zdraví našich detí...
tak nebudme teliatka, ktoré len idú s davom a robia, čo im povedia hoci aj múdri doktori, majme vlastnú hlavu, použijme sedliacky rozum a intuíciu a verím, že naše rozhodnutia budú vždy správne...
nechcem sa vam miesat do debaty, ale... @sorciera pochybujem, ze neejaka zena ide na UPT len aby mohla byt testovana vakcina...skor si myslim, ze su na to pouzite bunky od embryi, ktore pochadzaju z UPT a ich 'matky' dali suhlas aby tie embrya mohli byt vyuzite na testovacie ucely....
@kacenqa no ved ano, su pouzite bunky z umelo potratenych embryi...konk. embry chlapcov, plucne tkanivo, 14tt....ale stale je to z umelych potratov! to na moralnom hladisku nic nemeni.... 😕 UPT je UPT....

@adriana7 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕