icon

Bol niekto na predvolaní po odmietnutí očkovania?

siriana
30. aug 2011

Po očkovaní TBC a 2x hexa plus pneumokoky sme odmietli ďalšie očkovanie, samozrejme doktorka nás hneď (musela) ohlásiť na hygienu.
Bolo nám doručené predvolanie na pojednávanie v Dunajskej Strede.
Zaujímalo by ma, či tam niekoho poznáte, príp. či tam už niekto na pojdnávaní bol.

hajanka
10. okt 2011

@adriana7 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

adriana7
10. okt 2011

@hajanka , aj ja tak valím oči, odkedy som to počula, my bývame kúsok od hraníc s čr, tak doteraz sme na tomto našom "pomedzí" ticho češkám závideli, vo všetkom boli vpred, lepšie podmienky, nížšie ceny nehnuteľností, omnoho nižšie ceny tovarov v obchode, služby u lekárov (aj my sme s malým radšej chodili do zlína ako do bratislavy), ale toto im nezávidíme!...ale zas pevne verím, že to bude zmetené zo stola 😉

hajanka
10. okt 2011

@adriana7 verim aj ja, taketo nieco nemoze byt mozne ani vo sne, nie to v realnom zivote!

vanessm
10. okt 2011

Čaute baby. Chcem sa Vás spýtať, v 5 roku sa očkuje okrem iných chorôb a tetanovka. Odmietate všetky očkovania? Dá sa pichnúť aj samostaná tetanovka?

adriana7
10. okt 2011

@vanessm , dá, ja som sa lekárky pýtala, ale pre nás je ešte zavčasu, lebo je od istých kilogramov, opýtaj sa svojej lekárky, lebo presne si to už nepamätám... a čo je dôležité, sú viaceré na trhu, jedna dokonca obsahuje ortuť ("miláčik, čo tak spapať 2 guličky z teplomera? 😕 😠 ☹ ), tak podľa zloženia škodlivých prímesí vyber tú "najmenej škodlivú" 😉

peti19
10. okt 2011

@siriana ty si aj písala nejaké stanovisko na RÚVZ predtým ako vás tam pozvali? Lebo nám kázala pediatrička aby sme napísali naše stanovisko a poslali to na RÚVZ a jednu kópiu jej, keď nám oznámila, že nás nahlási.

siriana
autor
10. okt 2011

@adriana7 - to je hrozne, bože - neviem si to predstaviť - a potom ta bezmocnosť vôbec dokázať že to bolo ako post vakcinálna reakcia - keďže MUDr.i aj keď im to zahlásite ako nežiadúci účinok - väčšinou to neposielajú na ŠUKL, resp. aj keď to tam dostanete, šance sú mizivé a vôbec aký to má zmysel, keď máte doma postihnuté dieťa... je to svinstvo
- na Čechy som zvedavá.. to už nie je ani komunizmus, to je fašizmus... sme to dopracovali

@jazmina83 - doktorku máme v BA, Zbořilovú... no takže ti asi nepomôžem, ale tá naša je LEN taká "vykonávateľka" ako sa sama nazvala, keď som jej povedala o tom aká to je nespravodlivosť, že keď dieťa nezaočkujem a ochorie chorobou, tak som zodpovedná ja, ako rodič a keď ochorie z vakcíny, tak som zase zodpovedná len ja ako rodič... A kto mi vráti zdravie dieťaťa naspať... no už mi potom veľa k tomu nemala čo dodať... 😒

V podstate nie je o čom... je to jednoduché... akú cenu má zdravie tvojho dieťaťa? Čoho sa vlastne bojíme....? pokuty? hmmm alebo tety v plášti? Nenechajme sa zastrašiť nejakými "vykonávateľmi" , kreténmi alebo profesionálnymi zastrašovateľmi... Kto sú oni, žeby sme sa ich báli?

siriana
autor
10. okt 2011

@peti19 - my sme nedávali dopredu žiadne stanovisko doktore, ale je to určite dobrý nápad, pretože keď tam uvedieš, že nesúhlasíš so všetkými očkovaniami a aj do budúcnosti, tak prinajhoršom ťa môžu predvolať /pokutovať/ raz a nie potom za každé očkovanie zvlášť. Žiadna výhra, ale v podstate sa môžeš vyhnúť aj možno nepríjemnému predkolu pred priestupkovým jednaním /ak by malo byť/, tým že tam uvedieš, že je to vaše rozhodnutie a ďalšie presviedčanie zo strany RUVZ je zbytočné. Určite tým podľa mňa nič nepokazíš.
Aj tak všetko závisí od konkrétneho RUVZ a od ľudí s ktorými budeš jednať.
Ak si z DS, máš momentálne dobré vyhliadky 😀
Nech im to vydrží...

@vanessm - ak myslíš, že tetanovka obsahuje viac účinných látok ako ostané vakcíny a menej škodlivých mňamiek? tak kľudne očkuj 😉

jazmina83
11. okt 2011

@siriana ahoj,dakujem ti za odpoved,nie nie nebojim sa pokuty,zdravie mojho dietata ma vacsiu hodnotu..ani tety v plasti..prefackam ju a bude 😀 😀 😀 ja sa bojim toho,co sa stane ak dieta nezaockujem a ono mi na tu chorobu ochorie...co potom,ja uz mam tiez prestudovane stranky o ockovani pre a proti ale tak isto ako ti neda nikto zaruku ze z vakcin nebude mat nasledky,nedaju ti ju ani zastancovia neockovania 😖 a teraz si vybrat..a darmo pocuvam svoj materinsky instinkt,akosi mi zlyhava pri tomto rozhodnuti ☹

peti19
11. okt 2011

@siriana ďakujem za radu, nie som z DS, ale asi si tam prehlásim trvalý pobyt 😀 ,

vanessm
11. okt 2011

@siriana Nechcem dať žiadne očkovanie, ale všade čítam, že tá tetanovka je na pováženie či dať alebo nie. Ale prikláňam sa skôr k nedať, neviem, ale strach mi nedá ju zaočkovať.

siriana
autor
11. okt 2011

@jazmina83 - túto dilemu som na začiatku mala aj ja... čo je horšie... ¿? nezaočkovať a riskovať alebo zaočkovať a riskovať...???
až kým som sa nedozvedela, že vakcíny sú v skutočnosti neúčinné, teda do tela dieťaťa putuje LEN sajrajt ako ortuť, hliník, formaldehyd a podobné chuťovky... Potom už som dilemu nemala...

Určite si videla štatistiky nedávnych epidémii, napr. v Švajčiarsku, kde 80 az 100 percent zaočkovaných detí chytilo mumps a tých epidémií je oveľa viac - v USA, Europe a po celom svete a štatistiky sú podobné...
Neviem, či si čítala štúdiu jednej / z mála/ uvedomelých MUDr., ktorá vypracovala okrem iného štúdiu o očkovaní z iného pohľadu, už len kôli názoru sa to oplatí čítať : http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovani-po...
No - naozaj človek nemusí byť géniom, keď si prečíta tie "správne" stránky, aby sa správne rozhodol...

@peti19 - zatiaľ jediný pozitívny prvok, po presťahovaní sa do okresu DS 😀

peti19
13. okt 2011

@siriana tak aspoň niečo pozitívne 🙂

mimave
16. okt 2011

baby co je to ockovanie MMR? my s manzelom sme od zaciatku nechceli dat maleho zaockovat, ale doktorka nas tak nejak odstrasila s tymi ozameniami na urady a podobne,tak som rada, ze som si precitala vasu temu. maly ma teraz 6mesicov, mame samozrejme tetanovku, dve hexa a caka nas tretia a teda uz nemam strach odmietnut ockovanie. po tetanovke ma maly stale zahnisane pliecko, po hexa hrce v nozickach a v telicku ani nechcem vediet... dakujem povzbudili ste nas🙂))

sorciera24
16. okt 2011

@mimave MMR je ockovanie v 15.mes. proti mumpsu, ruzienke a osypkam......popravde tetanovka je uz obsiahnuta v hexe, takze to pliecko ma vase dieta zahnisane asi po ockvoani proti TBC....a okrem hexy dostalo asi aj proti pnemokokom,kedze pises o nozickach a nie o nozicke....popravde, asi by si si trosku mala nacitat, co, kedy a kde pichaju do tvojho dietatka,....treba o tom co to vediet, skor nez sa rozhodnes, ci uz ockovat alebo nie.....odporucam zacat pribalovymi letakmi a najlepsie sa opytat Dr., ona by ti amla teda povedat proti comu ockuje a ake su nez. ucinky a na vyziadanie nech ti da npar. pribalovy letak.....

mimave
16. okt 2011

@sorciera24 no akurat som sa zacitala poriadne a nie len tak zbezne ako doteraz. ockovanie bolo vzdy proste samozrejme a nejak viec o nom rozmyslat ma ani nenapadlo. hlupe ale bohuzial je to tak. teraz len nestacim otvarat oci a ked citam co to vsetko vakciny obsahuju za bordel a humus a ake su rizika a ze vlastne ockovat vobec netreba tak len ziram. mam to tu akurat pootvarane tak idem citat dalej. inak v prvom rade ma hlavne ani vo sne nenapadlo ze si mozem dovolit odmietnut ockovanie. nikto nikdy v mojom okoli neodmitol ockovat svoje dieta. jednoducho sa ockuje a hotovo. tak to vzdy bolo. myslim ze je nacase to zmenit..

bandulko
18. okt 2011

no tak my sme odmietli MMR a nasa p.Dr, privelmi angazovana ohlasenim toto stihla aj s dnesnym predvolanim o ustne pojednavanie na RUVZ BA za neskutocnych 12 dni! neviem, ci budu tak "zhovievavi" ako v DS, ale kazdopadne by som uvitala aj ja nejaku tu skusenost s jednanim na urade tohoto typu. za kazde info budem vdacna.

baby2
18. okt 2011

@bandulko vas .. teta .. ani nemusela byt tak akcna, mohlo to byt aj ..samo... totiz ja mam vedomost ze vacsinou na slovensku sa predvolava raz do roka a to vsetkych / na jesen..cca oktober... my sme odmietli v marci cakam na predvolanie kazdy den, uz to citim v kostiach 😉 .. napis ako si na na .. pohovore 😀 .. dopadla..

bandulko
18. okt 2011

no vyborne, takze pojdeme hromadne ako v pripade ockovania.. raz za rok a vsetkych..si to rychlo odbiju a prask sem prask tam pokutky.. no dufam, ze to bude hlavne rychlo a bez zbytocnych emocnych natlakov a pod. dam vediet urcite..este mam cas cca 3 tyzdne, tak idem si chystat rec.

slniecko2
27. okt 2011

@siriana ahoj- prosim ta ktore ockovanie je MMR? moje deti su zaockovane len mladsi ma mat teraz tretie ockovanie ktore sa neustale odklada pre choroby. Je to to ockovanie? pytam sa lebo som veriaca a take informacie som jakziv nepocula... mozno by som si to aj rozmyslela...

sorciera24
27. okt 2011

@slniecko2 MMR je ockvoanie proti mumpsu, osypkam a rubeole.....ockuje sa medzi 15.-18. mes.....netusim , co tvoja dr. myslela 3. ockovanim, ci toto,a elbo 3. davka hexavakciny......ale to by si mala vediet ty.....nevies proti comu ockujes tvoje deti? 😕 inak, ano v MMR vakcine sa nachadzaju bunky umelo potrateneho embrya...mas to aj v pribalovom letaku....a mne napr. aj toto z moralneho hladiska vadi....a to ani nemusim byt veriaca.....

heln
27. okt 2011

@sorciera24 v MMR vakcíne sa nenachádzajú bunky umelo potrateného embrya, ale vírus je na nich vypestovaný a do vakcíny ide očistený, keď už čítate, tak čítajte všetko a poriadne 😉

@vanessm baktérie tetanu sa nachádzajú kdekoľvek, aj v pôde, pozri si videá detí keď majú kŕče z tetanu, hneď sa rozhodneš, či dať alebo nedať.....

sorciera24
27. okt 2011

@heln tak to rozhodne by ani tak moj moralny postoj nezmenilo......kvoli tomu sa uskutocnilo niekolko umelych potratov....! a virus ruzienky mohol byt vypestovany len vdaka nim....a to mi je teda proti srsti......tato tkanivova kultura sa stale pouziva an vyrobu vakcin a co ja viem, tak uplne ocisteny virus nie je.....stopy sa nam nasli....ale ako vravim moralne haldisko, ze stale boli vykonane umele potraty to nemeni!

slniecko2
27. okt 2011

@sorciera24 priznam sa ze ani neviem-verim doktorke a nikdy ma to netrapilo 😔 ... ale asi sa jej na to spytam. Inak ja som nikdy nedostala pribalovy letak od vakciny. Ked som prisla tak vakcinu doniesla sestricka z lekarne pod ordinaciou a hned ju aj pichli. Spytam sa jej na to, aj ako sa vyraba. Vdaka za info.

vanessm
28. okt 2011

@heln Vieš ale čo je väčšia pravdepodobnosť, či dostane tetanus, alebo ochorie na iné závažné ochorenie, keď je pustíme do tela, ortuť, formaldehyd, hliník. Potom takomto sajrajte sa môžeme už len modliť čo narobí v tele.

renciik
10. nov 2011

@bandulko to ozaj ma byt hromadna akcia? aj mne doslo predvolanie... ides buduci tyzden ci si uz bola?

siriana
autor
13. nov 2011

koľko času venujeme nákupu topánok, oblečenia a iných somarín na internete alebo v obchodoch... Myslím, že kôli našim vlastným deťom nám to stojí za to, sadnúť na zadok a preštudovať si PORIADNE skutočné riziká jedov, ktoré nám povinne nútia pichnúť do ich malých, ešte nevyvinutých telíčiek... GOOGLE snáď pozná dnes každý...

je zaujímavé, že doteraz vám každá MUDra hovorila o tom, že napr. vakcína proti TBC, ktorá sa očkuje 4 dňovým bábatkám je nutnosťou a samozrejmosťou..... zrazu už dôležitá nie je... P R E Č O ???? lebo jednoducho je to LEN rozhodnutie niektorých ľudí, ktorí takto vlastne rozhodujú o zdraví našich detí...
tak nebudme teliatka, ktoré len idú s davom a robia, čo im povedia hoci aj múdri doktori, majme vlastnú hlavu, použijme sedliacky rozum a intuíciu a verím, že naše rozhodnutia budú vždy správne...

kacenqa
13. nov 2011

nechcem sa vam miesat do debaty, ale... @sorciera pochybujem, ze neejaka zena ide na UPT len aby mohla byt testovana vakcina...skor si myslim, ze su na to pouzite bunky od embryi, ktore pochadzaju z UPT a ich 'matky' dali suhlas aby tie embrya mohli byt vyuzite na testovacie ucely....

sorciera24
13. nov 2011

@kacenqa no ved ano, su pouzite bunky z umelo potratenych embryi...konk. embry chlapcov, plucne tkanivo, 14tt....ale stale je to z umelych potratov! to na moralnom hladisku nic nemeni.... 😕 UPT je UPT....

manof
13. nov 2011

@peti19
Nejde o Tvoj trvalý pobyt ale o to, kde sídli detský lekár ku ktorému chodíš. Ak je to v okrese DS, tak sa dá...