icon

Bol niekto na predvolaní po odmietnutí očkovania?

siriana
30. aug 2011

Po očkovaní TBC a 2x hexa plus pneumokoky sme odmietli ďalšie očkovanie, samozrejme doktorka nás hneď (musela) ohlásiť na hygienu.
Bolo nám doručené predvolanie na pojednávanie v Dunajskej Strede.
Zaujímalo by ma, či tam niekoho poznáte, príp. či tam už niekto na pojdnávaní bol.

mpravda
Odpoveď bola odstránená
mpravda
Odpoveď bola odstránená
tatiana7
12. apr 2012

@hajanka Ahoj, no predpokladam, ze ked ta nahlasia iba ako statisticke cislo, bez mena, tak ti predsa pokutu vyrubit nemozu.
Ja uz moje deti zaockovat nedam proti nicomu !

ibajeho
30. apr 2012

Kks no ja som uz pocula aj take veci ze si pojdem posediet alebo mi dieta odvedie socialka ked ho nedam zaockovat lebo ohrozujem mu vedome zdravie a je to nieco ako ublizenie na zdravi za co sa moze ist aj sediet. My mame za sebou prve ockovanie do oboch noziciek, nic zavazne nam nebolo akurat ze je tomu asi tyzden a maly ma nabeh na zapal priedusiek, na co mi dr povedala ze bez atb to maly nezvladne. Som na nu kukla ci je kompletna ze ja mu teda tb davat nebudem lebo je na to moc malicky. Tak povedala dobre, dala jedny cipky do zadku a dva sirupy na kasel a po troch dnoch malemu neni nic. Takze vazne zvazujem ze odmietnem ockovanie, hoci to jedno hexa malo byt rozdelene a dostal len jedno tak ked odmietnem tie pokracujuce nic mu v organizme neporusim, ci? Ma s tym niekto skusenost???

jazmina83
9. okt 2012

Ahojte,neboli ste dnes niekto v DS na predvolani na RUVZ v Dunajskej Strede? My sme sa odtial nedavno vratili,no krasa poviem vam 🙄 dostali sme odklad na 1 rok,kedze sme vyhlasili,ze neodmietame ockovanie,len ziadame odklad. Tymto sme samozrejme ziskali cas...Ale tie ich argumenty 😀 😀 😀 nemam slov naozaj 😀

chelonka
27. okt 2012

@jazmina83 aké mali argumenty??

nefertiti7
30. okt 2012

čítam tu množstvo zaujímavých viet a vie mi niekto napríklad bez predsudkov napísať, keďže ja mám zaočkované dieťa aj proti kiahniam, všetky očkovania zvladal dobre a nemal a nemá žiadne následky, že kvôli čomu vlastne nedávate očkovať dieťa, zaujíma ma to teraz.....okrem nejakých náboženských a morálnych dôvodov...

siriana
autor
18. feb 2013

@nefertiti7 - ak si už dieťa nechala zaočkovať, a tým súhlasila so všetkými rizikami súvisiacimi s jeho zdravím alebo ohrozením života a čítala si túto tému a iné info o očkovani.... tak celkom nerozumiem tvojej otázke...

siriana
autor
18. feb 2013

Pre menej znalých i znalých témy doporučujem krátke video:

https://www.youtube.com/watch?v=pmlTZd_6BHM

-

sulky
22. mar 2013

Prosim vas, je tu niekto kto bol v blizkej minulosti na pojednavani v RUVZ Trnava?

januska.p
22. okt 2013

Ahojte, najde sa tu niekto kto bol predvolany do Povazskej Bystrice?

nika1987
29. nov 2013

Ahojte maminy. Akurat dnes mi dorucili predvolanie na UVZ v Kosiciach. Dobry pocit z toho samozrejme nemam. Citam ze ste tu niektora dala odklad ockovania. Daju mi tam nieco podpisovat? Ako budu dalej postupovat ked poviem ze ockovanie nadalej odmietam kedze syncek je mierne atopicky a nechcem aby sa mu stav zhorsil. Bude to pre nich argument? Ma vobec zmysel ohanat sa pred nimi nejakymi argumentami? alebo budu maximalne zaujati? Dakujem velmi pekne za kazdy nazor/skusenost.

ivka82
17. dec 2013

ahojte, je tu niekto kto asbolvoval prejednanie priestupku na RUVZ v Ružinove? dostali sme totiž predvolanie, tak chcem vedieť, či sú " ok" alebo sa máme pripraviť na najhoršie a zavolať aj právnika prípadne.A ešte jedna otázka, zaplatením pokuty je vec ohľadom očkovania uzatvorená? nemôže sa " otvoriť "v budúcnosti? nie som právnik, preto sa pýtam, či niekto náhodou nevie.dakujem 🙂

girlie81
20. dec 2013

@ivka82 Ahoj 🙂 Ja som bola na pojednavani, ohladom odmietnutia ockovania MMR na RUVZ v Ruzinove...koncom novembra. Isla som s manzelom aj dcerou...na vratnicu nas prisla vyzdvihnut mlada baba, zaviedla nas do kancelarie - zasadacky, pridala sa dalsia - zrejme hygienicka. Porozpravali nam svoju verziu, my im svoju. Podpisala som zapisnicu a bolo. Neviem ake ocko si odmietla. Povedali, ze v ramci BA maju stanovene pokuty a davaju kazdemu rovnako bez rozdielu. Nas odmietnutie MMR bude stat 49€ + 16€ (trovy konania). Do tyzdna poslali z RUVZ rozhodnutie, nebola som doma, dorucenku som si vyzdvihla na poste vcera. Dve a pol strany zvastov, z toho polovica o tom ako svojmu dietatu upieram pravo na fyzicke a dusevne zdravie. Tak to ma dost rozcertilo. Nerozmyslala som nad odvolanim, ale uz zacinam. Velmi som to nestudovala, keby hej....tak asi tu dorucenku ani teraz neprevezmem, natiahla by som trosku cas. Teraz mam od vyzdvihnutia na poste 15 dni na odvolanie, inak rozhodnutie nadobudne pravoplatnost a do 30 dni musim zaplatit pokutu. S cim som aj pocitala, ale nastvali ma s tymi zakonmi, paragrafmi a bludmi o tom ako chcem ublizit svojmu dietatu 😖
No, snad som ti nejak pomohla. Keby si chcela este nieco vediet, kludne mi napis, aj IP 🙂

tin007
20. dec 2013

@girlie81 Dusevne zdravie? Aj to napisali, ze ako presne? Mozno to mysleli tak, ze ockovanim trenujem dieta napr. na "drahu" narkomana, ze sa lahsie adaptuje, lebo uz bude mat skusenost s ihlami? A ked nebudem ockovat, tak by mohlo mat sok z ihly, ked si bude chciet pichnut davku, ci co?
Nam z RUVZ BA odpisali, ze sme nezodpovedeni rodicia, ked nedavame ockovat dceru, akurát, ze odmietnutie sa vztahovalo na syna, co uz, ani prepisat list nevedia.

girlie81
20. dec 2013

@tin007 😀 asi tak
Mozem sem par dolezitych bodov kludne prepisat 🙂

RUVZ samozrejme rohodol, ze sa ako matka uznavam vinnou zo spachania priestupku na useku verejneho zdravotnictva, pretoze som nezabezpecila ockovanie MMR svojej dcere.
Za tento priestupok mi udelili pokutu vo vyske 49€ + 16€ trovy konania (mimochodom dost draha sluzba).
Nasleduje odovodnenie, cize v podstate prepis zapisnice....datumy, meno doktorky, ze ma na pojednavani o vsetkom poucili a moje vyjadrenie preco som odmietla ockovanie.
K mojmu vyjadreniu potrebovali uviest nasledovne: (v skratke)
1. Povinnost zabezpecit ockovanie deti je ustanovena zakonom, osetrujuci lekar je povinny vykonat ockovanie, pouzivat len vakciny, ktore su registrovane na uzemi SR.
2. Ockovacie latky, ktore sa v SR pouzivaju su riadne registrovane v ramci EU, bezpecne a ucinne!
3. Na uzemi SR nebolo doposial preukazane poskodenie zdravia dietata v dosledku povinneho ockovania.

Toto je najlepsie (vypisem cely odsek)
4. Nerespektovanie povinneho ockovania moze ohrozit verejne zdravie, nakolko neockovana osoba nema protilatky a je teda vnimava voci infekciam. Predstavuje tak vhodny teren pre vznik a sirenie epidemii v populacii. Rodicia, ktori neumoznia, aby ich dieta bolo zaockovane napriek lekarskym odporucaniam a zakonnej povinnosti, ZBAVUJU DIETA JEHO PRAVA NA FYZICKE A DUSEVNE ZDRAVIE a dokonca ohrozuju rovnake pravo ostatnych clenov spolocnosti. (skoda, ze tu nemam grcajuceho smajlika)

5. A zase bla bla bla ako som sa dopustila priestupku + fyzicke osoby su povinne podrobit sa v suvislosti s predchadzanim prenosnym ochoreniam lekarskym vysetreniam a diagnostickym skuskam, ktore nie su spojene s nebezpecenstvom pre zdravie, preventivnemu podavaniu protilatok a inych pripravkov, povinnemu ockovaniu, lieceniu prenosnych ochoreni, izolacii a karantennym opatreniam.

6. A dalsie bla bla bla ako sa dopustila priestupku + ze som odmietla moznost dat dieta dodatocne zaockovat.

No a tak ma vytocili....ze zhanam info ohladom odvolania. Ci vobec ma vyznam sa s nimi handrkovat a pustat do papierovaciek.

ivka82
27. dec 2013

@girlie81 dakujem velmi pekne za info, my tiez sme len MMR odmietli, chcela som len vediet ako o prebieha a podobne. ci neboli moc natlakovi? netlačili moc na vas? prosim ako dlho to trvalo cele ? viac ako hodinu? ja sa tam nechcem vela zdrzovat nemam cas na ich "zvasty":D

girlie81
28. dec 2013

@ivka82 Boli to dve tetusky....jedna zapisovala, druha vysvetlovala. Boli mile, ale na vsetko co som povedala ako argument proti ockovaniu, mali samozrejme svoj protiargument 🙂 My sme si tam s nimi pokecali...boli sme tam asi polhodinu. Ale ak sa s nimi nepustis do debaty, tak podla mna do par minut je to hotovo. Povedia ti tie povinne oficialne info, ty povies svoje, zapisu vsetko do zapisnice a potom ju vytlacia. Jedna je pre teba, druha ostava u nich....ci podpises je na tebe. Mas zakonne pravo nepodpisovat. Ja som to podpisala. Ale nijak zvlast na nas netlacili 😉

ivka82
30. dec 2013

@girlie81 hej? dobre vediet, že nemusim podpisat🙂 nevies mi poradit este prosim ci mozem pripadne uviestze nechcem aby aj moje dalsie dieta bolo ockovane a tym udelili teda pokutu a pripad uzatvorili? neviem ci sa to da ale napr. mm znami vraj na nesuhlase uviedol ze nesuhlasi s ocko na tomto dietati a zaroven aj na dalsich v buducnosti. dakujem este raz za info.

girlie81
30. dec 2013

@ivka82 V tomto ti poradit veru neviem, ale zda sa mi zbytocne uvadzat tieto informacie, pretoze pojednavanie sa vedie ohladom konkretneho priestupku a to odmietnutia MMR.Ci sa tam da zakomponovat aj ostatne pripadne buduce odmietnutia ockovania, skutocne netusim. Viac info najdes v skupine Nesuhlas s povinnym ockovanim tu na MK, aj ti urcite konkretne poradia.
Tam som sa aj dozvedela, ze zapisnicu podpisovat nemusis, je to tvoje pravo.

ivka82
31. dec 2013

@girlie81 dakujem za info🙂 ano viem o tej skupine,len je tam hrozne vela prispevkov a z casoveho hladiska sa mi to neda stihnut precitat. ale este raz dakujem, pomohla si mi 🙂 pekny silvester.

girlie81
1. jan 2014

@ivka82 Dakujem 🙂 Ja uz prajem stastny Novy rok 😉 V tej skupine na pravej strane najdes rozdelene prispevky...podla "temy a obsahu"...tak sa da rychlejsie najst co potrebujes 😉 Tiez to tam nestiham citat, skor len hladam info pre seba 🙂 A nie je zac...rada som pomohla. Drzim palce na pojednavani...ak nezabudnes, daj vediet ako ste dopadli 🙂

ivka82
2. jan 2014

@girlie81 jasne určite dám🙂

sasyk
17. feb 2014

ahojte, nas caka predvolanie buduci tyzden. No to, co som tu citala, ma uz teraz tak vytocilo, ze neviem ako to tam prezijem bez ujmy na zdravi... Aj ste pred nimi argumentovali koknkretnymi pripadmi? Alebo napr. odporucaniami niektorych lekarov a odbornikov? Beru to vobec do uvahy?

tiffanka
6. mar 2014

@sasyk ako vám dopadlo predvolanie?

sasyk
6. mar 2014

dali nam odklad do leta, bo v 11.mesiaci by mala byt dcera este preockovana. Ponukali nam, ze ked dame zaockovat "aspon" infanrixom, tak nam bude pokuta odpustena. A tomuto prave nerozumiem....tak su tie vsetky ockovania dolezite alebo nie??? Cele to prejednavanie si pani MUDr.a protirecila, veeeelmi vela rozpravala, same nezaujimave veci.... nepresvedcila nas....

daisy11
16. apr 2014

Ahojte. Bol niekto na predvolani aj v Ziline? Ako to prebiehalo a k akemu zaveru dospeli?

daisy11
16. apr 2014

Ahojte. Bol niekto na predvolani aj v Ziline? Ako to prebiehalo a k akemu zaveru dospeli?

lyzzy
17. apr 2014

Precitala som si celu diskusiu.
Zaujimalo by ma ako dopadli vsetky zienky,ktore boli predvolane.Neviem ci tato tema este zije.
Ako je to s tymi predvolaniami dnes.

emetka1
17. feb 2016

@girlie81 ahoj. Chcem sa ta spytat ci sa to vyplatenim pokuty aj skoncilo? My sme teraz dostali predvolanie a som z toho dost vystresovana..