icon

Chcem sa vydať a partner má dlžoby

abovebeyond
28. dec 2016

Dobry vecer maminy...chcem sa opytat
..Viete mi poradit ako je to,ked sa chcem vydat a ma jedna strana dlzoby-ci exekucie...podla novych zakonov...je to ako??Dakujem.

Strana
z2
timea7
28. dec 2016

@abovebeyond no dlžoby a exekúcie pred vstupom do manželstva sú iba toho, kto si ich narobil. To je jedna stránka mince, druhou je to, že ich splácaním bude oberať rodinu o peniaze, ktoré mohol investovať do niečoho rozumnejšieho. A úprimne, nehrnula by som sa do svadby s človekom, ktorý má dlhy a exekúcie, je totiž veľký predpoklad, že tie dlhy bude robiť znovu, no potom už budú oboch. Takže ak by prestal splácať, cvaká to manželka....Každý si zaslúži druhú šancu, ale prečo manželstvo? Veď môže dokázať najprv, že je schopný splácať a žiť bez dlhov, nie?

stardust
28. dec 2016

no do svadby s niekym, kto sa nevie financne kontrolovat a ma na krku exekutora, by som sa v ziadnom pripade nehrnula. Nic lepsie na trhu chlapov nebolo?

majkeel
28. dec 2016

@stardust Oj, padli Turci na Poniky, --- co mlade zutekalo, co starsie a horsie - nevladalo ... 😉 Trh je prazdny ...

stardust
28. dec 2016

@majkeel ked nic na trhu nie je, len zhnite ovocie, tak ho nekupim 😀

majkeel
28. dec 2016

@stardust Niekedy je tuzba vydat sa silnejsia ako zapach zhniteho ovocia. 😉
Keby bola financna (ne)zodpovednost kriteriom svadby, tak polka manzelstiev ani nikdy nevznikne. 😉

stardust
28. dec 2016

@majkeel tiez si podlahol trendu zadlzovania sa?

majkeel
28. dec 2016

@stardust Nieee, ja som davno za vodou. Musim uz len davat pozor, aby ma partnerky - ex, sucasna a buduce nepriviedli na mizinu ... 😀

timea7
28. dec 2016

@majkeel to by bolo len šťastím pre tých, ktorí si s takým partnerom v manželstve nabili hubu 😠

stardust
28. dec 2016

@majkeel tak davaj pozor 😀

majkeel
28. dec 2016

@timea7 V drvivej vacsine pripadov si nabiju hubu vzdy obe strany. 🙂
@stardust s tou mizivou vodou to bola recesia, aby to niekto nezobral vazne 😉

sissy27
28. dec 2016

@abovebeyond celkom by ma zaujímala tvoja motivácia vydať sa za chlapa s dlžobami a exekútorom za zadkom... Ten by vám mohol za svedka k tejto atrakcii, či? 🙄
Papierovo budú jeho dlhy stále len jeho, reálne ich ale bude splácať aj z tvojich peňazí...alebo aj nebude a odrbe ťa jak malé decko...
Veď keď ťa tak miluje, nech mu to je motiváciou rýchlo vyplatiť všetky dlhy a s čistým štítom môžete aj do manželstva... Ale aj potom odporúčam držať si svoje financie a majetok oddelene, neprepisovať naňho polovicu domu po babke a celkovo vynechať podobné prejavy lásky...

timea7
28. dec 2016

@majkeel len tá jedna strana nie vlastným pričinením....jej chybou je len to, že sa hrnula do manželstva s človekom nie príliš pre manželstvo vhodným

timea7
28. dec 2016

@sissy27 dokonalý príspevok, mali by ho mať ako povinné čítanie na základných a stredných školách

erikababula
28. dec 2016

Ja som sa vydala za chlapa ktory mal dlhy najprv som o tom nevedela ked som sa dozvedelela boli sme manzelia ale nelutujem to mame krasneho syna spolu a cakame druhe babo zaraba slusne a popri praci ma aj dalsiu pracu svoje dlhy si plati zo svojho a este mi prispieva aj na domacnost ja poberam matersku a som zamestnana takze mam staly prijem.Samozrejme keby on nesplacal ako prva by som bola na rade ja ktorej by chodili papiere.Ale netrapia ma tieto veci vydavala som sa z lasky nie kvôli peniazom nic nam nechyba nemenila by som ako manzel a otec v nicom nezlyhal.sme spolu 4roky

timea7
28. dec 2016

@erikababula no zrejme by si tu písala niečo iné, keby tie dlhy splácať ozaj prestal, alebo narobil ďalšie. Máš obrovskú odvahu po zlej skúsenosti s prvým partnerom, ísť do dvoch detí s partnerom takýmto. Ja ti želám, aby tvojho manžela už nikdy nenapadlo robiť dlhy, aby si bola šťastná, lebo štyri roky je nič, po dvadsiatich štyroch môžeš písať. Láskou šeky nezaplatíš.

erikababula
28. dec 2016

@timea7 Vedela som ze budu ktomu pripomienky len ja viem ake mame dlzoby a ci by som bola schopna splacat popri tom ze platim najom.nie som lemra moj syn mal 3mes ked som zacala chodit do prace financne aj ja aj manzel vieme zabezpecit rodinu verte tomu keby tak nebolo nie som hlupa mohla som dat spravit BSM.-ko.keby bolo nieco uver som schopna splacat aj ja.

timea7
28. dec 2016

@erikababula nikdy by som si nedovolila nazvať ťa lemrou, alebo si to o tebe myslieť. Len ide o to, že by si splácala dlhy, ktoré si nenarobila a to už nie je o láske, ale o vypočítavosti.

erikababula
28. dec 2016

@timea7 Ano vtom mate pravdu ze by som splacala dlhy sktorym nic nemam ale stali sme sa rodinou mame spolu deti aj popri tom malom co mame mi vela dal. Neviem mozno som este zaslepena laskou ale vobec mi to nevadi ze by som to splacala moj manzel a deti su premna vsetkym a spravila by som prenich vsetko.Rodinu uz nemam oni su vsetko co mam na svete

morningcoffee1
28. dec 2016

Ta strana co ma dlzoby je buduci manzel alebo Ty? Ako tu uz bolo spominane,dlhy vzniknute pred manzelstvom su Iba toho, kto ich Narobil.
Otazka je ako dlho ich bude splacat. Ak kvoli tomu, nebude mat dost penazi na ine potrebne veci dolezite pre rodinu, problem bude mat aj druha strana.

timea7
28. dec 2016

@erikababula no najmä mu to nedávaj veľmi najavo, muž si nikdy nesmie byť ženou celkom istý, nikdy nesmie mať pocit, že by za neho dýchala, lebo to každý druhý skôr či neskôr zneužije. Maj ho rada, ale maj rada aj seba. To, že spláca jeho dlhy a že na ne berie z rodinného rozpočtu, je jeho veľkým mínusom pre vaše manželstvo, tak by sa mal snažiť ako besný on. Držím palce, nech vám to vyjde.

erikababula
28. dec 2016

@timea7 Dakujem velmi pekne dufam ze dozijeme spolu este aj tych 24rokov a mozem napisat ze este stale je vsetko ok😊

timea7
28. dec 2016

@erikababula dúfam aj ja 🙂

sissy27
28. dec 2016

@erikababula nie, on nespláca zo svojich peňazí, on spláca z vašich peňazí... lebo to, čo dáva na splátky, ste mohli minúť inak - mohli ste ísť na dovolenku, mohla si variť v novej kuchyni, mohli ste mať pre syna našetrené na štúdiá, no milión iných vecí ste mohli mať... a nehovor, že toto všetko máte, že si občas nepovzdychneš, že by si rada mala toto alebo tamto ale nevychádza... jasné, materiálno nie je to najdôležitejšie v živote, ale určite sa viem viac tešiť z nových náušníc ako z toho, že išli peniaze na jeho blbosť a splátku ničoho... a že ti prispieva na domácnosť? to je akože niečo nadštandardné? niekedy sa čudujem, aké dokáže byť ženy až extrémne nenáročné... alebo len ja príliš náročná? 😨

erikababula
28. dec 2016

@sissy27 to len vy viete ci ste narocna ani mne ani detom nic nechyba peniaze nie su vsetko ked zomriem do hrobu si ich zoberiem?mojim detom som otvorila sporiace ucty kde maju kazdy mesiac pravidelne davane peniaze

sissy27
28. dec 2016

@erikababula v porovnaní s tebou som náročná - dozvedieť sa po svadbe o zatajených dlhoch, tak je z neho obratom exmanžel... nie kvôli peniazom, ale kvôli klamstvu. A nie, peniaze si nikto do hrobu nevezme, ale určite sa dajú minúť zmysluplnejšie ako splácať niekoho dlžoby... Iné je splácať spoločný byt, iné je splácať niekoho klamstvo. Aspoň pre mňa.

erikababula
28. dec 2016

@sissy27 ja som si svami nepotykala a pokial nepotrebujem 130e nausnice tak splatka 130e ma nezabije ked chcem nieco viem si nato zarobit nemusim cakat nato kym mi to kupi moj manzel popri splatkach a plateni najmu som si mohla dovolit kupit auto nie som natom zle.

sissy27
28. dec 2016

@erikababula no hlboko sa ospravedlňujem, ono je to tu už tak zaužívané, že si všetci navzájom tykáme a nikto z toho nerobí drámu, ale samozrejme rešpektujem...
Ja nehovorím, že treba súrne náušnice za 130€, ale je to vždy lepšia investícia, ako spláchnuť 130€ do kanála... máte dve detičky, tretie na ceste, manžel by sa mal o vás kompletne starať, nie len prispievať na domácnosť... ja si tiež na seba zarobím, nikdy som nebola, nie som a dúfam ani nebudem závislá na chlapovi, ale aj to je jeden z dôvodov, prečo by som klamstvo v žiadnom prípade netolerovala a už vôbec ho nepodporovala. Ale tak každá sme nastavená inak, dôležité je, že ste spokojná a šťastná s tým, ako to máte.

sardinka336
28. dec 2016

@erikababula pozri...nikoho nepresvedčíš, ze splacat nejaky dlh je ,,eňo ňuňo,, ....nech je to aj 130 eur...plus tvoj muz ma dve roboty čize aj čas, ktory musi venovat inej praci aby ste to utiahli. Teraz ta ta splatka nezabije...ale uz zase sa budu dvihat ceny, nastupuje inflacia, tu poplatky...tu hypoteka, tam dlzoba, tam učty, tam poistky ....a potom jasne ze musis ist od 3 mesačneho dietata do roboty.
Jasne ze peniaze nie su všetko, ale ked nie su alebo ich je malo na take to normalne prezitie tak čo si budeme hovorit, treba ich. Samozrejme kazdy moze pochybyť. a dostat sa do dlhov a super ze tvoj muz sa k tomu postavil zodpovedne a nezatvara pred tým oči a splacate ..často ludia neplatia zdravotku, sociálku...hlavne taký ,,kvázi podnikatelia,, a potom sa dlzoby kopia, pripadne rozne pozičky, aspon teda ludia z mojho okolia...
jááj...a tykam...fúha...no nejdem to uz prepisovat...

erikababula
29. dec 2016

Netrha mi to zili ze ste si napisali svoj nazor ja viem najlepsie co je pre nas dobre a ci sme stastny.Nie niekto kto ma v zivote nevidel a vypisuje tu litanie o ničom 🙈

sardinka336
29. dec 2016

@erikababula ale sak jasne ze si šťastna, konečne sa netlačiš v garsodiere s tým idiotom, ktoremu sa robit nechcelo...kto by nebol štastny? Pa pa

Strana
z2