icon

Cirkevný súd - rozvod

dajanasugi
10. jan 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať či ste si niekto prešiel cirkevným súdom ( rozvod)? Môj bývali požiadal o anuláciu manželstva napísal svoje dôvody a ja som samozrejme súhlasila s tým aby naše manželstvo bolo anulovane ale musela som sa aj ja vyjadriť. Chcem sa spýtať či nás budú aj spoločne vypočúvat a či sa musím toho zúčastniť. Súhlasím s tým aby nás anulovali ale nemám čas behať hore dole a samozrejme nechcem toho človeka už vidieť.

aaliyah2
10. jan 2022

@alimdul5 Ja som to myslela v zmysle, že nemusí súhlasiť ani riešiť anulaciu, pokiaľ je nepraktizujuca vo svojej viere, nemusí riešiť ci ich anuluju alebo nie, nakoľko sa necíti vo zväzku pred Bohom... tak som to myslela.

lienka.7
10. jan 2022

@dajanasugi ja ano. Nemusis sa vobec toho zúčastniť, nie je to povinne.

tajik
10. jan 2022

@alimdul5 prosím ťa koľko stojí také anulovanie?

lienka.7
10. jan 2022

@dajanasugi a nie je to sud ako civilny. Ak chceš napis SS, poviem viac 😊

dajanasugi
autor
10. jan 2022

@aaliyah2 on na tom trval a mne to bolo jedno.

aaliyah2
10. jan 2022

@dajanasugi Hlavne sa tým netráp a nerob si starosti 🙂 Ak cítiš potrebu to anulovat, urob tak, držím palce 🙂

dajanasugi
autor
10. jan 2022

@aaliyah2 on podal o anuláciu a napísal hlúposti, ja som na to reagovala napísala som svoj názor a súhlasila som. Dnes mi prišiel papier znovu o vyjadrenie. Len teda určite nechcem cestovať cez celé Slovensko koli výsluchu a nechcem ho ani vidieť.

oktoberka
10. jan 2022

@dajanasugi ty sa výsluchu nemusíš zúčastniť,dokonca ani nemusíš s anulaciou súhlasiť. Dá sa to aj bez teba,hoci je to náročnejšie. A pokiaľ nechceš vypovedať s ním,myslím,že nijaký problém nebude. No a o iných veciach sa skús porozprávať s kontaktnou osobou,kto.toto celé rieši.

mell27
10. jan 2022

@dajanasugi ja si práve prechádzam anulaciou, pričom som ja podala žiadosť, ak nechceš, nemusíš nikde chodiť a nikomu nič dokazovať,súd prebehne aj bez tvojej účasti, ak samozrejme budú dôvody na skúmanie platnosti manželstva. Ak sa jeden z manželov nezúčastní procesu, je dokazovanie náročnejšie. Musia byť dostatočné dôkazy a dôvody na zneplatnenie. Celý proces väčšinou trvá do jedného roka...

lienka.7
10. jan 2022

@oktoberka nevypoveda sa spolu, ani sa nestretnu nie je tam konfrontácia ako na klasickom sude. To aj pre ostatné. 😁
@mell27 u mňa sa to ťahá už 2 rok. Asi podla toho kde ziadas

mell27
10. jan 2022

@lienka.7 ☹️ určite to závisí aj od dôvodu anulacie a dôkazov... Ja ich mám dosť veľa a sú jednoznačné, ale desím sa toho, že sa to bude ťahať.... Žiadosť som poslala koncom novembra a už prišiel exmanželovi výzva na vyjadrenie sa k žiadosť a tento týždeň už aj dôvody anulacie, ktoré sa budú skúmať,akých sudcov budeme mať pridelených, a teda, že sa otvára dôkazová fáza procesu...

lienka.7
10. jan 2022

@mell27 pozerám ze si z BA ako ja. Cize pôjdeš na Spiralsku? Pokojne napíš SS ak chceš 👌

mandarinka555
10. jan 2022

@dajanasugi Nechceš ho ani vidieť, nechceš už mať s ním nikdy nič spoločné...takže ti môže byť jedno, či to anulujú, alebo nie...nemusíš sa k tomu ani vyjadrovať, ani nikam cestovať, ani vypovedať, ale ignorovať celý ten teátr okolo toho.

oktoberka
10. jan 2022

@lienka.7 viem,že sa nevypovedá spolu.
Rýchlosť záleží od skutočne vážnych dôvodov.
Nie od toho,kde ziadas o anulaciu.

pipistrel13
11. jan 2022

@dajanasugi
cirkevna anulacia nejde cez Vatikan,ale cez prislusnu diecezu,vypocuvani ste nielen vy dvaja,ale aj svedkovia a rozhoduje cirkevny sud pozostavajuci z troch ludi.
Vo Vatikane je moznost rozviazania nesviatostneho manzelstva v prospech viery (ja mam tento proces za sebou) a je mozny len v pripade jedneho neveriaceho (u mna exmanzel),ktory porusil dany slub,ze veriacu stranu nebude nutit konat proti viere (u nas "nutenie na IVF)
Anulacia je zlozitejsi proces,lebo nesuvisi s tym,co sa stalo pocas manzelstva,ale s umyslom,s ktorym sa do manzelstva vstupovalo (a to sa dokazuje tazsie)

kamatopo
11. jan 2022

@dajanasugi každý vypovedá zvlášť. My sme zrovna na konci tohto kolotoča a čakáme na verdikt . Takže držím palce nech to aj tebe dobre dopadne

kamatopo
11. jan 2022

@tajik môj ex platil základný poplatok 100€ a teraz sme mali vypočúvanie pred súdnym znalcom psychológie a to už neviem ale predpokladám že do 300€ určite.

lienka.7
11. jan 2022

@kamatopo smiem vedieť načo znalec?

mariska1989
11. jan 2022

Kedysi som tu na MK čítala že to není len tak že to trvá dlho aj zo 3 roky .. ja viem som zvedavá a není slušne sa pýtať ale zvedavosť je silnejšia .prečo tak trvá na anulovani poprípade čo tam na teba pohádzal?

kamatopo
12. jan 2022

@lienka.7 ex mal svoju verziu a ja svoju. Tak nám cirkevný sudca navrhol kompletnú analýzu našich osobnosti aby si vedeli podľa tohto vyšetrenia dať dokopy kto je aký a kto klame. No bolo to zaujímavé.

matkaleskova
12. jan 2022

@kamatopo hmm to si neviem ani nejak predstavit, ako to museli skumat, aby k niecomu smerodajnemu aj dosli. No taketo nieco by som veru zazit teda nikdy nechcela, musi to byt extremne narocne

tajik
12. jan 2022

@kamatopo noo dosť,,dakujem

kamatopo
12. jan 2022

@matkaleskova taká klasika IQ test potom niečo na pamäť a pravdaže otázky k násej kauze. A pravdaže pán doktor bude podľa výpovedí,návrhov a našich analýz robiť svoj posudok k nášmu procesu. Chcem anulovanie tak som ochotná urobiť všetko takže toto som nebrala ako niečo náročné ale ako niečo nevyhnutné aby som napravila chybu ktorú som v minulosti urobila.

orchidulka
13. jan 2022

@kamatopo držím palčeky 😀

kamatopo
13. jan 2022

@orchidulka No už čakáme rozhodnutie tak ďakujem za podporu

lienka.7
13. jan 2022

@kamatopo a kvoli tomu vam dali psychológa???

snowflake07
13. jan 2022

@dajanasugi Nečítala som celé ale,máte deti?Ak nie,tak je najlepšie napísať,že ten druhý sa rozhodol deti nemať.Oni to berú ako najvetsiu prekážku,aby manželia zostali spolu.Ono aj pre teba je anulovanie dobre.Nikdy nevieš na koho natrafis a môžeš sa opäť vydať v kostole aj keď asi teraz hovoríš ,že nikdy 🤗

kamatopo
13. jan 2022

@lienka.7 áno ,skrz rozdielne verzie. Vraj to je ich postup pri takýchto prípadoch.

alik1986
14. jan 2022

@dajanasugi nemusite tam chodit.Ja som bol kamosovi ako svedok a jeho byvala tam voebec nemusela chodit.Len sa potom vyjadrila k nasim vypovediam to bolo vse.Ked suhlasila tak ich manzelstvo anulovali.

kamatopo
26. sep 2022

Dnes mi volali z cirkevného súdu. Po tri a pol roka uznali naše manželstvo za neplatné a anulovali nám ho.