icon

Cirkevný súd - rozvod

dajanasugi
10. jan 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať či ste si niekto prešiel cirkevným súdom ( rozvod)? Môj bývali požiadal o anuláciu manželstva napísal svoje dôvody a ja som samozrejme súhlasila s tým aby naše manželstvo bolo anulovane ale musela som sa aj ja vyjadriť. Chcem sa spýtať či nás budú aj spoločne vypočúvat a či sa musím toho zúčastniť. Súhlasím s tým aby nás anulovali ale nemám čas behať hore dole a samozrejme nechcem toho človeka už vidieť.

alik1986
26. sep 2022

@kamatopo dnes teda pijete 😁

kamatopo
26. sep 2022

@alik1986 tak to teda áno. Už som ani neverila že to tak dopadne. Bolo to naozaj namáhavé hlavne na psychiku. Ale aspoň som úplne uzavrela jednu kapitolu môjho života a napravila jednu veeeelku chybu z mladosti. 👍. Za tie stresy to stalo a dúfam že to bude aj motivácia pre všetkých čo sa chcú do niečoho takého pustiť.

mell27
26. sep 2022

@kamatopo gratulujem,riadne dlho vám to trvalo. ... Ste to museli mať komplikovanejšie. Ja si tiež prechádzam anulaciou. Žiadosť som posielala koncom novembra minulého roka. Už máme za sebou posledné výpovede a sudca mi povedal, že by chcel náš prípad uzatvoriť do začiatku novembra... 😊

kamatopo
26. sep 2022

@mell27 všetko je o spolupráci. A ja s ex sme sa nevedeli dohodnúť na ničom v manželstve a tobôž nie pri anulacii. Tak preto tak dlho. A je pravda že do toho prišla aj Corona a zlý zdravotný stav mojej mami ,ktorá nakoniec ani vypovedať nemohla.

lienka.7
26. sep 2022

@kamatopo gratulujem ti 👌
Môjmu ex zase anulacia nevyšla. No smola 🤣

lienka.7
26. sep 2022

@kamatopo iba Vam volali? Neprišiel ti oficialny papier?

kamatopo
26. sep 2022

@lienka.7 volali mi že mi posielajú dekret o anulacii a dáke pokyny k tomu. Čo mám dodržať a čo ešte spraviť.

mell27
26. sep 2022

@kamatopo musela si zaplatiť ešte nejaký poplatok? Verdikt ti povedali do telefónu alebo si si ho našla v obálke?

kamatopo
26. sep 2022

@mell27 poplatky sa zaviazal platiť ex . Dekrét mi ide poštou. Volali len skrz info

mell27
26. sep 2022

@kamatopo okay, vďaka 😊

lienka.7
26. sep 2022

@kamatopo aha. Lebo mne nikto vopred nevolal. Ale nevadí 🙃
Došla mi len posta - vyjadrenie a teda pokyny.

lenka00112233
15. feb 2023

@kamatopo môžem sa prosím spýtať ?
Koľko ste čakali na súdneho znalca ?

kamatopo
15. feb 2023

@lenka00112233 toho nám sprostredkovali veľmi rýchlo po našom súhlase a zaviazaní sa ,že ho zaplatíme.

kamatopo
15. feb 2023

@mell27 no ako ste dopadli? Už máte rozhodnutie???

mell27
18. feb 2023

@kamatopo áno, môjmu exmanželovi dokonca zakázali opätovný sobáš v kostole...

katjas8
18. feb 2023

@mogaa to vraj už neplatí

edinus
4. jún 2023

@jgk24 ahoj. Tiež kamoška ma 26.6. súd a ja idem ako svedok. Prosím Ta co sa ta pýtali, alebo na čo sa mám pripraviť? Viem, každý prípad je iný ale tak všeobecne, lebo cítim dosť veľký diskomfort. Ďakujem.

alik1986
4. jún 2023

@edinus pytali sa rozne veci.Tak napriklad aka je ta osoba ,aky su obi dvaja , co si o nich myslis a rozne podobne veci.Pozor na to co im poviete lebo oni mu to daju precitat.

kamatopo
4. jún 2023

@alik1986 a čo keď mu to dajú prečítať. Hádam sa nebude niekto báť povedať pravdu podľa svojho svedomia. Moja teta svoju výpoveď dala zapečatit. Nemohli ju dať nikomu prečítať okrem sudcov. Takže aj takáto možnosť tu je.

jgk24
5. jún 2023

@edinus pytala sa aky mam vztah s obidvomi, ako som vnimala ich vztah, opisala som aj nejake situacie pri ktorych som bola svedkom..nebolo to nic strasne 🙂

edinus
5. jún 2023

@jgk24 ďakujem. Prosím Ťa a koľko ich tam bolo? My ideme do ZA.

katarinka289
8. jan 2024

A teraz sa pytam o com to je. Ja som veriaca,vydata v kostole. Ako mozu nejaky traja ludia rozhodnut,ci moje manzelstvo pred Bohom zrusia??? To potom uplne straca zmysel. V dobrom aj v zlom, co Boh spojil,clovek nech nerozdeluje...teraz to vyzera len ako nejaka fraza

emka530
Odpoveď bola odstránená
kamatopo
9. jan 2024

@katarinka289 buď rada ,že si našla človeka, ktorý to myslel so sľubom úprimne a z lásky. My čo sme žiaľ stretli človeka,teda aspoň ja ,ktorý sa chcel len obohatiť a sľuboval len zo zištných dôvodov , rozviazanie tohto sľubu oslobodilo. A ako píše @emka530 tak ako kňaz zaviaže pri sobáši ,môže aj rozviazať pri anulacii. Veď všetko je o ľuďoch a o tom to je...

darina77
9. jan 2024

@dajanasugi ja som veriaca, ale tiež neverím na tú anulaciu, určite Boh nechce holubnik z manželstva, a čo spojil človek nerozdelí, ani anuláciou, to je len ľudský výmysel

darina77
9. jan 2024

@katarinka289 úplne súhlasím

mell27
9. jan 2024

@darina77 ale anulacia neznamená zrušenie manželstva,ak raz vzniklo trvá až pokiaľ jeden z manželov nezomrie.... Ja mám anulované manželstvo, lebo mi môj manžel zatajil závažnu chorobu, kvôli ktorej naše manželstvo nemohlo plniť svoj základný účel... Čiže nikdy nevzniklo aj keď navonok sme mali sobáš v kostole. Pred Bohom som sa nikdy nestala neho manželkou, lebo ma úmyselne oklamal... Treba si najskôr naštudovať, čo je to anulacia...

darina77
9. jan 2024

@mell27 viem čo je to anulácia, ale je len minimum prípadov kde to naozaj je na anuláciu tak úprimne. To už si musí ten veriaci sám vo svojom vnútri zodpovedať či je úprimný k Bohu. Ja som sa tiež úradne rozviedla/ alkohol/, ale stále som považovala svojho bývalého pred bohom za ešte manžela, aj som sa oňho starala posledné týždne jeho života, proste naozaj kým nás smrť nerozdelí. ja som tú prísahu v kostole brala vážne

kamatopo
9. jan 2024

@darina77 keby si ju brala vážne tak sa nerozvedieš.

darina77
9. jan 2024

@kamatopo možno máš pravdu, ale pozerala som sa aj na dcéru, nechcela som aby vyrastala s alkoholikom