Cirkevný súd - rozvod
Ahojte, chcela by som sa spýtať či ste si niekto prešiel cirkevným súdom ( rozvod)? Môj bývali požiadal o anuláciu manželstva napísal svoje dôvody a ja som samozrejme súhlasila s tým aby naše manželstvo bolo anulovane ale musela som sa aj ja vyjadriť. Chcem sa spýtať či nás budú aj spoločne vypočúvat a či sa musím toho zúčastniť. Súhlasím s tým aby nás anulovali ale nemám čas behať hore dole a samozrejme nechcem toho človeka už vidieť.
@alik1986 tak to teda áno. Už som ani neverila že to tak dopadne. Bolo to naozaj namáhavé hlavne na psychiku. Ale aspoň som úplne uzavrela jednu kapitolu môjho života a napravila jednu veeeelku chybu z mladosti. 👍. Za tie stresy to stalo a dúfam že to bude aj motivácia pre všetkých čo sa chcú do niečoho takého pustiť.
@kamatopo gratulujem,riadne dlho vám to trvalo. ... Ste to museli mať komplikovanejšie. Ja si tiež prechádzam anulaciou. Žiadosť som posielala koncom novembra minulého roka. Už máme za sebou posledné výpovede a sudca mi povedal, že by chcel náš prípad uzatvoriť do začiatku novembra... 😊
@kamatopo môžem sa prosím spýtať ?
Koľko ste čakali na súdneho znalca ?
@lenka00112233 toho nám sprostredkovali veľmi rýchlo po našom súhlase a zaviazaní sa ,že ho zaplatíme.
A teraz sa pytam o com to je. Ja som veriaca,vydata v kostole. Ako mozu nejaky traja ludia rozhodnut,ci moje manzelstvo pred Bohom zrusia??? To potom uplne straca zmysel. V dobrom aj v zlom, co Boh spojil,clovek nech nerozdeluje...teraz to vyzera len ako nejaka fraza
@katarinka289 buď rada ,že si našla človeka, ktorý to myslel so sľubom úprimne a z lásky. My čo sme žiaľ stretli človeka,teda aspoň ja ,ktorý sa chcel len obohatiť a sľuboval len zo zištných dôvodov , rozviazanie tohto sľubu oslobodilo. A ako píše @emka530 tak ako kňaz zaviaže pri sobáši ,môže aj rozviazať pri anulacii. Veď všetko je o ľuďoch a o tom to je...
@dajanasugi ja som veriaca, ale tiež neverím na tú anulaciu, určite Boh nechce holubnik z manželstva, a čo spojil človek nerozdelí, ani anuláciou, to je len ľudský výmysel
@katarinka289 úplne súhlasím
@darina77 ale anulacia neznamená zrušenie manželstva,ak raz vzniklo trvá až pokiaľ jeden z manželov nezomrie.... Ja mám anulované manželstvo, lebo mi môj manžel zatajil závažnu chorobu, kvôli ktorej naše manželstvo nemohlo plniť svoj základný účel... Čiže nikdy nevzniklo aj keď navonok sme mali sobáš v kostole. Pred Bohom som sa nikdy nestala neho manželkou, lebo ma úmyselne oklamal... Treba si najskôr naštudovať, čo je to anulacia...
@mell27 viem čo je to anulácia, ale je len minimum prípadov kde to naozaj je na anuláciu tak úprimne. To už si musí ten veriaci sám vo svojom vnútri zodpovedať či je úprimný k Bohu. Ja som sa tiež úradne rozviedla/ alkohol/, ale stále som považovala svojho bývalého pred bohom za ešte manžela, aj som sa oňho starala posledné týždne jeho života, proste naozaj kým nás smrť nerozdelí. ja som tú prísahu v kostole brala vážne

@kamatopo dnes teda pijete 😁