icon

Cirkevný súd - rozvod

dajanasugi
10. jan 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať či ste si niekto prešiel cirkevným súdom ( rozvod)? Môj bývali požiadal o anuláciu manželstva napísal svoje dôvody a ja som samozrejme súhlasila s tým aby naše manželstvo bolo anulovane ale musela som sa aj ja vyjadriť. Chcem sa spýtať či nás budú aj spoločne vypočúvat a či sa musím toho zúčastniť. Súhlasím s tým aby nás anulovali ale nemám čas behať hore dole a samozrejme nechcem toho človeka už vidieť.

Strana
z4
kamatopo
9. jan 2024

@darina77 no a napr. ja som nechcela aby môj syn vyrastal s človekom čo aj ten sľub nevyslovil vážne,ale len skrz vlastný prospešný záujem. No môj dôvod bol na anulaciu ,žiaľ alkoholizmus nie. Tu ak niekto nesúhlasí s anulaciou ako takou je buď šťastny v manželskom zväzku a nechápe aké to je byť v niečom neslobodne, alebo je naopak nešťastný, ale žiaľ nedá sa s tým nič robiť,lebo jeho dôvody na anulaciu nestačia. No v konečnom dôsledku anulacia je tu od nepamäti a netreba ju spochybňovať skôr ju nechať na tých ktorí sú tu na zemi božou predĺženou rukou. Oni najlepšie vedia čo môžu anulovať.

mell27
9. jan 2024

@darina77 ak bola prísaha plátna, tak to na anulaciu nikdy nebude, ale väčšina žiadostí o anulaciu končí jej uznaním. To, že niekto oklame sudcov je už na svedomí daného človeka. V každom prípade alkoholizmus, pokiaľ nebol vyslovene zatajený pred sobášom nie je dôvod na anulaciu...

orchidulka
10. jan 2024

@darina77 Boh, určite, nechce z manželstva holubnik...ale určite Boh nechce, aby niekto v manželstve, trpel...ponižovanim, psychickým týranim , podcenovanim, agresiou, manipuláciou, k tomu, opakovaná nevera...lebo on, môže všetko...o anulaciu, neziadate, z dôvodu, že sa na mňa, škaredo pozrel, alebo nepodakoval za obed....sú nato vážne dovody...

sterea
10. jan 2024

@dajanasugi kamarátke anulovali manželstvo, ale nepoznám presný dôvod a až potom sa rozviedli, samozrejme je možný aj opačný postup, rozvod a potom anulácia manželstva.

Strana
z4