Dá sa zvládnuť rozvod s tromi deťmi?
Zdravim. Je tu niekto kto sa rozviedol s 3 deťmi v puberte,dá sa to zvládnuť? Už to ďalej nedávam. Muž nepije, nebije nás, ale psychicky a finančné týra. Stavali sme svojpomocne dom, keď sme mali ešte len dve deti. Počas stavby sa pritrafilo tretie..Z mojej strany bol pozemok, z väčšej časti financoval stavbu domu on, keďže ja.som študovala vs plus 3stupen vs, on pracoval od 18tich býval u rodičov neprispeival na bývanie nič, čize mal z čoho šetriť. To som sa napocuvala ako všetko ťahal on čo sa týka stavby domu. Pricom polovicu pozemku som mu darovala, pri začatí stavby Ja som to nikdy nebrala ako tvoje moje, ja ty ale ako spoločne. Po druhej materskej som nastúpila.skor do práce no prišlo tretie. Zasa samozrejme moja vina. Dával mi to pocítiť ešte dlho po pôrode. Financie tiež moje a jeho. Ja nemám čo vedieť aký má príjem, koľko má na účte ( lebo niekedy dávno keď sme len spolu chodili som povedala, že peniaze niesu všetko), zas na druhej strane mne vykrikuje že zarábam malo. Proste rieši len peniaze dom auto, o deti nezajem. Príde z práce a je duchom nepritomny, nemá si s nami čo povedať. Svetlo ohľadom deti ho vyslovene obťažuje, strata času. Keď boli menšie ani von a nimi, ani na dvor, poslednú dobu je to troskicku lepšie ale ani zďaleka nie ako by malo. Všade sám, či na nákup, či k svojim rodičom. Proste chlad. Ako materiálne sa postará, ale to je všetko...aj to podľa svojho uváženia. Proste necítim sa dobre v tom vzťahu, uvoľnené, ako rovnocenný partner. Mám pocit že dosť rieši že mám vyššie vzdelanie aj keď to neprizná. Rozhovorov sme mali už xy, nikdy sa nevie pozrieť z môjho pohľadu. Proste ja som mama ja sa mám starat
ak máš oporu v rodine,urob tak hneď a bez rozmyslu !S deťmi by som sa porozprávala, najmenšie nebude veľmi chápať - lebo otec im neubližuje a deti - aj staršie - ešte nie sú tak sociálne vyspelé, aby pochopili vzťahové problémy medzi rodičmi v takom kontexte - ako sa dejú.Súd ,ak sa dobrovoľne nedohodnú sa nepýta, či má z čoho vyplatiť,alebo nie - lebo takých je veľa....ale žiaľ, dom sa predá a financie rozdelia. Len problém je všeobecne v tom,že ľudia lipnú na majetku viac ako na svojej duševnej pohode a dôstojnosti....Ja by som ti doporučila ísť na to rázne, bez hádok, minimum vysvetľovania - teda ak si vyskúšala všetko a nápravy niet.Osobne si myslím,že on neverí ,že podáš na rozvod,berie to ľahostajne. Podala by som návrh na rozvod a ani by som mu neoznámila - veď načo. S deťmi by som odišla - ale najprv by som podala návrh na zverenie do tvojej starostlivosti,lebo to musíš urobiť v prvom kroku.Vzor je na internete - nemusíš platiť právnikov v tejto fáze. Tiež návrh na podanie rozvodu. Stroho administratívne - na pojednávaní rozvedieš.Dôvody uviesť stručné,obecné - aj tak bude pojednávanie,predtým kuratela. Aby si sa hned na právnikov fin. nevyčerpala.A tiež podať na stanovenie výživného - výšku nájdeš ti na MK - asi koľko približne.A ver mi,ak aj nebudeš finančne na tom s platom super, bonusy na 3 deti, rodin.prídavky a výživné + plat - daj si to na papier, aby si vedela od čoho sa odpichnúť.Podstatné je,že máš oporu v rodine...tu by som videla veľký benefit.On sa nebude chcieť rozviesť - uvidíš ! Veď prečo by sa aj...nič mu nechýba,domácnosť sa vedie a deti sa vychovávajú stále...Porozmýšľaj
@kristiii očividne jediný kto to tu nespracoval si ty , keďže dookola plačeš nad tým ako ti ex ublížil , ako deti 6 rokov nevidel . Treba sa už nad tým preniesť , jednoducho si si vybrala hlupáka a taký je výledok. Autorke som len napísal to , že rozvod neprináša len pozitíva ale aj negatíva a že na deti nevplýva dobre. Ja za tvoje trápenia čo ťa v živote postretli nemôžem......čo si zaseješ , to máš , trebalo lepšie vyberať ( to platí na každého rozvedeného aj mňa ). Skvelý vzor pre deti nie je ani rozvedený rodičia , či sa tomu brániš alebo nie ........neodhováram od rozvodu hovorím že každá minca ma dve strany , stačí čítať s porozumenim
@damian85 ukáž mi jeden môj príspevok, kde plačem kvôli ex 🤦. A mám jedno dieťa, keď už sa chces tváriť ako ma máš prelustrovanú. Píšem to ženám (aj mužom), ktorým sa partneri vyhrážajú, že im vezmú deti alebo sa boja ich manipulácie. Lebo práve takí väčšinou len najviac štekajú, ale v konečnom dôsledku stratia záujem ako prví. Lebo ak sa niekto nezaujíma o rodinu počas manželstva, rozvodom sa to čarovným prútikom zázračne nezmení. Veď aj sám si to napísal:
"čo sa zmení rozvodom ? Bude z neho lepši muž , otec , človek ?"
V tomto s tebou asi v jedinom súhlasím, aj keď bodaj by niektorí chlapi aspoň po rozvode dostali rozum a uvedomili si, že sú rodičia.
A čo sa týka môjho ex, nikdy by som nervrdila, že je hlupák. Akurát nebol pripravený na rodičovstvo, aj keď iniciatíva vzišla z jeho strany. Hold, stáva sa, ale netreba sa tváriť, že je to koniec sveta a fabulovať scenáre života pod jednou strechou a zlého vplyvu na deti. Zlé manželstvo má na deti určite horší vplyv. V každej diskusii ti to tu ženy/muži z rozvedenych rodín potvrdia.
Autorka......stihol už zomrieť, do vtedy neprispel finančné ani cent a ani sa s nami nevidel.
@tatiana149 ste veľmi silná žena. Máte byt na seba prečo hrdá.
Ale nie, beriem to tak že to tak malo byť. Deti mi všetko zatiaľ oplacaju. Ale zas to nemáme fantastické že každý deň. To furt niečo príde. Zvládnete aj vy. Ženy si vedia poradiť. Kľudne mi napíšte

@damian85 si sa inšpiroval dragom? Že jediné relevantné dôvody na rozvod sú bitka, alkohol (on zvykne spomínať ešte neveru). Takže ponižovanie, vydelovanie, nezáujem o deti je vlastne v poriadku, áno? Skvelý vzor pre deti, vyrastať v takom prostredí. Btw. poznám až jednu rozvedenú ženu, ktorá žije s ex pod jednou strechou, všetky ostatné sa osamostatnili, niektoré si našli partnera v pohode aj s tromi deťmi, iné zostali s deťmi samé a užívajú si kľud, ktorý im rozvod priniesol. Áno, samozrejme, že priniesol aj starosti naviac, ale naozaj nepoznám ženu, ktorá by rozvod/rozchod ľutovala, ak bol z jej iniciatívy. Mimochodom, riadne si sám protirečíš, najprv píšeš o pendlovaní medzi dvomi domácnosťami, potom o živote pod jednou strechou. Čiže jasný zámer autorku zdeptať a odradiť za každých okolností. Očividne sám nemáš spracované, že si tvoja ex dovolila sa s tebou rozviesť, tak nedoprajes lepší život ani iným ženám. Ešte nezabudni vytiahnuť striedavku, určite sa chlap, ktorý sa doteraz o svoje deti nezaujímal, o ňu potrhá. Z pomsty možno, ale dlho ho to baviť nebude.
Autorka neboj, určite to zvládnete, veď aj teraz to, podľa toho, čo píšeš, zvládaš s deťmi prakticky sama. A ak máš pomoc od rodiny, o to lepšie. Mne moja mama pomohla so synom oveľa oveľa viac než mi s ním pomáhal (resp. nepomáhal) jeho otec. On mal silné reči ako mi ho vezme, tiež som sa bála, že ho bude časom štvať proti mne..a aká je realita? Že ho už asi 6 rokov ani nevidel.