icon

Dajú 4-ročnému dieťaťu striedavú starostlivosť?

28. nov 2025

Daju 4 rocne dieta do striedavej starostlivosti, aj ked je dieta extremne naviazane na matku a odlucenie na tyzden by pre neho jednoznacne znamenalo psychicku ujmu?

Strana
z2
felycity
28. nov 2025

nemám skúsenosť, ale ak bude preukázané, že dieťa je veľmi fixované na mamu a môže to spôsobiť psychickú ujmu u dieťaťa tak nie, súd by to mal zohľadniť, je ešte aj dosť malé..., čo je najlepšie pre dieťa, ale dieťa má mamu aj otca, ak mu nechcete ublížiť je na vás rodičoch ako to celé dopadne ( viem ľahko sa hovorí, tu musí byť spolupráca a chcenie oboch) možno ale v budúcnostisa tomu nevyhnete... aj ked teneto inštút striedavej starostlivosti je strašne nevhodný pre deti ak dieťa musí pendlovať každý týždeň , len kvôli tomu, že rodičia niekde spravili chybu ( ale na to si sa nepýtala)

maryetta
28. nov 2025
@anonym_1dac3b

@maryetta ano, ma 2 rodicov, ale na to mali ti rodicia mysliet predtym, ako to vsetko pokazili. Takze teraz je uplne irelevantne prihliadat na nejake ich potreby, prvorade je dieta a dieta nie je psik aby cestovalo medzi 2 co sa nevedia dohodnut.
A ak ide rodicom o dieta, co by v prvom rade malo ist, a nie o vzajomne hadky ci dokazovanie si niecoho, tak snad kazdy chlap musi pochopit, ze dieta v takom malom veku potrebuje v prvom rade mamu (samozrejme okrem pripadov alkoholiciek a podobne) a striedavka by sa ani nemala dostat na “rokovaci stol”. Stretavat a travit cas sa da aj inak.

@anonym_1dac3b ale to je jasne. Ja vobec nehovorim o striedavke. Ale aspon o moznosti aby aj otec sa mohol s dietatom vobec stretavat.
A teda som absolutne za to ze ak sa ma otec stretavat s dietatom iba preto aby sa nejako mstil matke tak.... 🤮
Pisem tu presne o tom co aj ine. Ze casto si samotna matka narokuje na dieta ako na osobny majetok.
Beriem ze od rodica ktory umyselne ublizuje je to absolutne ina situacia.

autor
28. nov 2025

Muz je nervak, v konfliktnej situacii nedokaze udrzat chladnu hlavu a ked si vezme nieco co hlavy, ze to tak musi byt, ide hlava nehlava, neberie ohlad na to, ze ublizuje matke (to mu je uplne ze jedno) a teraz uz neberie ohlad ani na dieta. Na druhej strane dieta lubi, travi s nim cas, stara sa, ale ukazuje sa, ze nevie si udrzat nervy na uzde, ked on nieco chce a dieta nie

anonym_e7a2d3
28. nov 2025

@anonym_autor ano mozu, pokial ma druhy rodic vytvorene podmienky pre dieta
Ze mas pocit, ze je dieta naviazane na matku ti velmi nepomoze, radsej sa s expartnerom dohodni
Poznam pripady v okoli a co sa rodicia nedohodli na stretnutiach vsetko islo do striedavky ( prosim pekne uz aj 3 rocne deti)

anonym_daadd3
28. nov 2025

@anonym_autor ja to teraz prežívam pri ročnom dieťati výživné z krásneho platu co najnižšie žiada a pýta malu na 3 dni vkuse tiez bojujem snažím sa kolízia napísala spravu ze to nedoporučuje takže ozaj závisí aj od koliznej od psychologicky a inych veci aj ako ďaleko od seba bývate......držím ti veľmi palce ja mam sud o 11 dni
@anonym_autor

ika02
28. nov 2025
@belllinka

@ika02 🙄 to vážne:? Otec nemá právo na dieťa?

@belllinka má, ale skús 4-rocnemu dať striedavku. Nikde nie je doma. Je u otca alebo mamy. Kde má domov? Zamyslela si sa? Veď nech sa stretávajú každý druhý predĺžený víkend, alebo podľa dohody, ale striedavku nerobí dobre takým maličkým. Pubertiaci to už berú inak.

autor
29. nov 2025
@anonym_e7a2d3

@anonym_autor ano mozu, pokial ma druhy rodic vytvorene podmienky pre dieta
Ze mas pocit, ze je dieta naviazane na matku ti velmi nepomoze, radsej sa s expartnerom dohodni
Poznam pripady v okoli a co sa rodicia nedohodli na stretnutiach vsetko islo do striedavky ( prosim pekne uz aj 3 rocne deti)

@anonym_e7a2d3 to len dokazuje, ze zaujem dietata vobec nie je na prvom mieste. Ktovie kolko potrva, kym sa tato pomylena rovnopravnost zmeni a bude sa zase mysliet v prvom rade na dieta.

anonym_e7a2d3
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_e7a2d3 to len dokazuje, ze zaujem dietata vobec nie je na prvom mieste. Ktovie kolko potrva, kym sa tato pomylena rovnopravnost zmeni a bude sa zase mysliet v prvom rade na dieta.

@anonym_autor s tym nic neurobis
Dohodni sa s otcom to je najlepsie

Strana
z2