icon

Deti odmietajú ísť k otcovi

ursula86
5. mar 2013

Mam 2 dcerky a nechcu ist k otcovi,vlacim sa po sudoch uz 3 roky a vzdy daju jemu za pravdu--...vraj manipulujem s detmi a to z pomsty po rozvode...pritom som ja poziadala o rozvod...moja starsia dcera ako trojrocna povedala na svojho otca ze jej sprtal do cikulky.....vraj aj toto som zmanipulovala a po dvoch rokoch sme prehrali ...urobili z mojej dcerky klamarku a zo mna manipulatorku ktora sa chce takto pomstit otcovi......vsade kde pridem,ci psycholog,znalec, soc.pracovnik,sudca....mi hovoria o pravach otca....naposledy ma soc.pracovnicka poslala do psych.poradne,vraj aby sme sa naucili komunikovat......cely cas co som tam bola a rozpravala som jej skusenosti ....to co mi deti rozpravaju po stretavkach,dovody ake mi udavaju....ako mna depce cez telefonaty,trestne oznamenia na mna....rozne likvidacne listy na nas mestky urad ohladom mojej rodiny,o tom ako nerespektuje to co deti chcu......vsetko obratila na mna ze musim hladat v nom aj pozitivne veci a naucit deti chodit.....ked som jej rozpravala ake tresty a vychovne metody ma pri detoch tak mi povedala ze kazdy ma iny-svoj nazor na to ....ze to nie je nic zle.....na kazdu moju vetu mala argument...vacsinou sa naklanal k otcovi.....skoncilo to tak ze som musela dohodnut dalsie stretnutie a ze bude riesit -ucit moje deti aby k otcovi chceli ist.....chcem podotknut,ze ma byvali manzel tyral hlavne psychicky ale aj fyzicky aj cez tehotenstvo....a toho bola svedkom aj moja starsia dcerka a neverim ze sa niekedy zmeni....bohuzial sa mu dari hrat formu milujuceho otca....ale akonahle zavrie hocktore uradne dvere je to znovu ten clovek co pred tym a este silnejsi/tyran/ vdaka nasim uradom ,ktore mu davaju za pravdu a tym padom aj silu tyrat mna cez moje deti...a dalsia vec ze ma moc penazi...a znamosti.. prepacte ze to pisem tak bez hlavy paty.....ale uz som zufala....chcem poziadat o pomoc nejaku organizaciu,ci by ste mi nevedeli poradit....uz som ochotna to aj medializovat...dakujem

Strana
z2
kattrin5
5. mar 2013

Fuha tak to je silna kava...poradit ti neviem teda mozno lepsieho pravnika a bojovat a nevzdavat sa...ale kazdpoadne drzim palce aby vsetko dobre dopadlo...

sisaha
5. mar 2013

@ursula86 ktovie, ci by psychologicka obhajovala jeho vychovne metody, keby sa preukazalo tyranie.. tiez si myslim, ze bez pravnika asi vela neurobis a nahravat si ho...telefonaty, stretnutia

ursula86
autor
5. mar 2013

Dakujem,pravnika som zmenila...sam predchadzajuci pravnik mi to poradil,lebo bol sam z toho nestastny a nechapal ako sa taka nespravodlivost moze diat,na kazdy sud co sme isli si bol isty,ze mame silne tromfy....lenze bohuzial sudkyna ani videa ani sms nebrala do uvahy....a ani to co deti rozpravaju.....a socialne pracovnicky stoja pri otcovi ....teraz mam pravnika so specializaciou na trestne pravo...dufam ze sa to raz skonci...ako sa vravi ..."Pan Boh nenahlivy,ale pamatlivy"

vejula
5. mar 2013

@ursula86 tak v tom prípade do lamparne. uplne važne, ak maš nahravky videa, ktoré sudkyna ignoruje tak zrejme tam bude niečo viac a tvoj bývaly ma zrejme dobre kontakty na spravnych miestach. Ja by som volila tuto cestu ak sa nevieš inak dovolať spravodlivosti

ursula86
autor
5. mar 2013

Ani nahravky mi nepomohli,lebo tvrdil,ze o tom nevedel,ze ho nahravam ....teraz som si uz kupila diktafon....a uz nase stretnutia budu prebiehat tak,ze mu najprv oznamim ze ho nahravam.....a nepomohlo ani video mojej dcery ktora srdcervuco plakala na videu ze k nemu nechce ist.....vraj to moze byt uplne zmanipulovane...a aj kamoska ktora bola ako svedok pri tom ako revajuce deti,kricali o pomoc a sameho otca pytali ze nechcu ist...hlavne starsia a nasilu som ich nakladala do auta,nepomohla....

kattrin5
5. mar 2013

@ursula86 vobec ti nezavidim trhalo by mi to srdce...ak pravnici a zakony nepomozu urcite medializuj..novinari sa chytia..fakt ako skus lamparen alebo hociaku relaciu alebo staznosti na ministerstvo...ked naozaj deti placu ze nechcu ist ku otcovi nikto by ich nemal nutit ved chudatka budu mat a toho traumu cely zivot...

atka3
5. mar 2013

Ja mám ten istý problém,len inak reaguju kompetentný. tiež môj ex ma psychicky ničil,ale pred všetkými je dobrý otec.všade ukazoval fotky,ako robí deťom program,ale deti prežívali peklo,robili len to čo on prikázal.Neviem či šťastie,alebo nie,ale deti majú 20,17,14r. tak si už povedali svoje. ale ex bojuje o najmladšieho,lenže všetky lekárske správy,psychologické vyšetrenia aj súdnoznalecké posudky čo si ex vyžiadal,sú v náš prospech,že odporučajú zákaz styku.teraz však zase zamontoval dáke združenie na ochranu práv detí,čo však bojuje aby dieťa navštevovalo otca,lebo pokial vraj neni preukázané že ho týra fyzicky tak matka musí dieťa motivovať k stretávkam. Aj ja mám právničku,už ma to satlo jednu pôžičku tieto ťahanice- 700eur. a stále to nie je u konca. aj kurátorka je za zákaz styku,lebo najmaldší sa ho bojí,ale presne ako ty píšeš,ex všetko zmanipuloval,že ja som bola najhoršia. ešte skús detského ombudsmana,alebo žiadaj iný súd-pre zaujatosť.to sa dá.však tvoj ex nemôže podplatiť celú republiku. bojuj.aj ked viem,že je to ťažké a určite aj tvoja psychika je zničená,tak ako moja. dokonca môj najmladší bol aj na súde vypovedať,tam ho exova advokátka tak rozplakala,že dostal astmatický záchvat. ono v dnešnej dobe sa vôbec neprihliada na názor detí,hlavne že všetky inštitúcie bojuju za ich práva.ak tak medializuj.

ursula86
autor
5. mar 2013

Ano aj mne bolo povedane ze ja ako spravna matka mam deti namotivovat aby k otcovi chceli ist.....ale ak im budem tvrdit ze im bude pri nom dobre a viem ze nie...potom stratia vo mna doveru,co si budu o mne mysliet ......a pre zaujimavost....po dvoch rokoch co ich mal prvykrat sam na cely vikend...lebo dovtedy mal stretavky len v mojej pritomnosti....sa cez ten vikend opil....a moje deti take nieco u mna doma nikdy nezazili....a pani psychologicka mi na toto povedala ze oslavovat je sucast mnohych rodin.....alebo ked su pri nom zakazuje sa im modlit anjelicku....a ze anjelickovia neexistuju ...mladsiu dceru postavil v papuckach a bez bundy ku stromu do snehu,aby sa schladila....neviem co urobila a ani ma to nezaujima...take tresty ja neuznavam v ziadnom pripade....alebo mi povedala ze jej nevlastnu sestru....byv.sa uz ozenil....bili a ona zakukovala spoza dveri....a kopec dalsich veci....na to mi bolo povedane ze kazdy ma iny nazor na vychovu.....teraz sa mi pravidelne vyhraza ze mi ich zoberie....a je to hrozne len pomysliet na to ...medializovat som to chcela uz skor...len som brala ohlad na starsiu dcerku ktora uz chodi do skoly....uz teraz ma dost hlupych otazok preco nema ocka....lebo v nasej dedine to je nieco cudne....ale asi to bude jediny sposob.....

sisaha
5. mar 2013

@ursula86 odstahuj sa na druhy koniec republiky...dochadzanie za detmi ho omrzi... Kokos, mna by zaujimalo, ktore urady a ako motivuju otcov, aby platili nacas vyzivne..a hlavne robili to čo maju...Tu maju fesaci iba prava, ziadne povinnosti

kaktusik007
6. mar 2013

@sisaha presne si to vystihla.. maju iba prava... a povinnost platit....
@ursula86 mas to tazke, ale zvladnes to... a je to tak ako je vyssie napisane - bozie mlyny melu pomaly, ale isto...

a sisaha ti dala dobru radu - odstahovat sa na druhy koniec republiky..... narocne riesenie, ja viem... ale verim, ze sa da zrealizovat, pretoze to, co sa deje s tvojimi dcerkami, je uz fakt dost zle.....
ja mam toto v rukave ako poslednu moznost - ked sa nadejny ex neumudri.... zobrat mojich rodicov (o par rokov su obaja na dochodku) a ist byvat do hornej dolnej, dobre daleko od neho a jeho matere.....

no uvidime..... len mi je smutno, ze nas, co riesime taketo problemy, je celkom dost... chudence deti nase....

nazorotca
11. mar 2013

mám dve deti a nechceli ísť k mamke, časom sa to aj vďake mne upravilo
z mojej skúsenosti sa o právach otcov viac píše vo veci striedavky, v praxi je to ale katastrofálne, hovorí sa len o tom, že matka je to naj a týmto aj končí, inak je tomu ked vyvstane otázka výživného, vtedy je otec "naj", netvrdím, že platiť netreba, ale starostlivosť o dieťa nie je len o platení, mnohé týmto aj vymedzia kde je miesto otca v starostlivosti, plať, a zbytok už nie je tvoja vec, možno môžeš vidieť dieťa tak na deň, alebo viac...narábajú s tými deťmi ako s prádlom v šatníku, JA rozhodnem!, nakoniec sa divia, že otec s tým nesúhlasí, rozumej, jeden z rodičov nesúhlasí
je mnoho nezodpovedných otcov a zároveň mnoho nezodpovedných matiek, sú celé armády dobrovolníkov, kt. pomáhajú osamelým matkám zvládať situácie spôs. zlými otcami..ked však nastúpi čoby len jeden zodpovedný a stará sa, chce sa starať o dieťa v striedavej tak to sa nedá..lebo...tak ako to vlastne je? 🙂

nazorotca
11. mar 2013

@kaktusik007 oprav ma, či sa mýlim, prečo mám pocit pri tvojich príspevkoch, že si Johanka z Arcu v boji proti otcom, zo zásady, lebo sú zlí, nestarajú sa, lebo sú to neverníci, lebo nechcú platiť, lebo nedajbože chcú striedavku ale to určite len preto, lebo nechcú platiť..........prečo si tu liečiš svoju nenávisť voči tvojmu ex ?

nazorotca
11. mar 2013

@sisaha ďalšia " bojovníčka " proti otcom, svoje argumenty zhrňuješ : otcovia sú naničhodníci, a majú platiť, to je celé čo im vymedzuješ, uvedomuješ si, čo vlastne píšeš? píšeš ako keby si mala neobmedzenú moc nad všetkým, otcov v celosti odsúdiš na úroveň idiotov ( mimochodom, ak máš dieťa s kým si ho počala? - tiež takým o ktorých tu píšeš? to ako vážne? myslím, že nemáš právo tu poslať pod čiernu zem všetkých otcov len preto, lebo nemáš dobré skúsenosti z vlastným, aj ked aj tu by bolo zaujímavé si vypočuť druhú stranu 🙂, koľko matiek sa nestará o svoje deti, a je to katastrofa, a poznám ich pár, no nebudem tu písať a generalizovať všetky ženy sú potvory, a kedže neviem všetky detaily, doknca ani o tej fakt zlej matke...a už vôbec striedavka s tým nemá nič spoločné, to že ste ako manželia skončili neznamená, že ste skončili aj ako rodičia, deti sa na to dívajú a prosia prečo nemáme mamu a otca? lebo otec, lebo mama,pravda je taká, že ste obaja sexovali, aby ste mali dieťa, dieťa sa k vám nepýtalo, vy ste rodičia, a obaja..🙂, no áno obaja, ale ja som matka a on je ..počkaj, niečo musím vymyslieť, aby nebol rodič, aby bol iba platiteľ, tak, a ešte niečo musím vymyslieť, aby som mu to poriadne osladila ...tak, a teraz do mňa , moje zlaté 🙂, prosím ale iba konštruktívne 😉

sisaha
11. mar 2013

@nazorotca a ty co trepes? Precitaj si este raz zakladatelky problem a potom sa vyjadruj... Nikde som netvrdila, ze vsetci su "nanichodnici". Poznam starostlivych otcov, ale poznam aj hajzlov, ktorym by som ani opotrebovanu metlu nedala do ruky, lebo by mi jej bolo luto.
Ja viem s kym mam deti. A budes sa cudovat mozno, ale staraju sa. Starsiu dceru z prveho manzelstva proti otcovi nehuckam, maju vyborny vztah, stretavaju sa, kedy chcu, aj ked z mojho pohladu by to mohlo byt castejsie, ale je to jeho volba..
Treba trosku selektovat kto je aky otec. Ak je niekto debil, ktory ma na dennom poriadku bitku, vulgarizmy, alkohol, ponizovanie, tyranie (fyzicke, psychicke), tak takemu by som styk s detmi zamedzila..

nazorotca
11. mar 2013

@kattrin5 čo som mal urobiť, keˇmoje deti srdcervúco plakali a nechceli ísť k matke? tiež zavolať tv? napísať na ministerstvo? alebo to zvládnuť tak, aby deti neboli vystavené ďalšej traume, uvedomujete si vlastne čo tu radíte, ako to budú vnímať deti? ako ich masírujete len preto lebo ? to snáď nie je možné...a že starostlivá matka, urobiť škandál za každú cenu, aj za cenu že dieťa bude v šoku...zamyslite sa nad sebou, hlavne nad deťmi...pokiaľ sa ešte dá...
lebo potom sa vskutku dieťa bojí čo len pozrieť na toho druhého rodiča...Dr. Gartner napísal knihu a v nej popisuje svoje 20-ročné skúsenosti s deťmi rozvedených a lebo rozvádzajúcich sa rodičov, je to katastrofa čítať, čo si všetko deti musia vytrpieť, otázka znie prečo?

nazorotca
11. mar 2013

@sisaha selektovať, to je to správne slovo, selktuj, keď si ho tak už spomenula 🙂
vyprosím si, aby sí mi tu písala a ty tu čo trepeš? moja zlatá, s tebou som ja husy nepásol a ani nebudem, máš smolu 🙂
ja poznám matky a matky, takže asi tak 🙂

nazorotca
11. mar 2013

@sisaha tu je kópia tvojho akože selektovania : Kokos, mna by zaujimalo, ktore urady a ako motivuju otcov, aby platili nacas vyzivne..a hlavne robili to čo maju...Tu maju fesaci iba prava, ziadne povinnosti

sem tam si po sebe prečítaj, čo píšeš 🙂

sisaha
11. mar 2013

@nazorotca no prepac, ale trepes...ja nie som ziadna bojovnicka, ako ma tu nazyvas, takisto som s tebou husi nepasla.. A ano, v tomto state je jeden velky bordel. "otcovia", ktorí sa bijú do pŕs akí sú úžasní a starostliví, tak načas výživné nezaplatia, ale vlacit zenu po uradoch, ze im neda dieta to budu...A samozrejme, ziadneho uradnika nezaujima preco ziada napr. zena obmedzenie styku.. Lebo ocko ma predsa právo... a kde su jeho povinnosti? Preco, ked sa treba dietatu venovat napr. kvoli chorobe, navstevam lekara, očr, tak na tieto veci je tu matka? Preco otecko sa zobudí iba ked je vikend a on sa ide hrat na otca?
Ano, este raz to napisem, urady sa s neplatiacimi oteckami nezaoberaju. zena je ta, ktora musi to dieta nakrmit, obliect a postarat sa..On iba ked sa mu prave chce... Samozrejme cest vynimkam, ktorí sa naozaj zaujímajú a starajú..a dokonca aj načas platia..
A mne nemusis odporucat, aby som si po sebe citala co som napisala... Moja mysel je jasna a triezva..Pekny vecer ti prajem..

kattrin5
11. mar 2013

@nazorotca ty si jakyyy premudrelyyy? Si mal nejaku midru kasu na veceru co

nazorotca
11. mar 2013

obávam, že nie, nečítaš po, príklad som ti dal copy🙂
v tomto štáte je bordel, ale nesúvisí s bordelom, kt. máme v hlave, skrátka sú zlí rodičia a dobrí, tak matky ako aj otcovia, neviem, nemal by som odvahu tak odpása strieľať ostrými do zléo rodiča, len preto, lebo tu niekto napíše niečo, ak si prečítaš zakladateľky tejto témy, tak zistíš: deti ho nemajú radi, nechcú ho, je na nich zlý,.......atd. nevieš o tom nič, iba tento článok jej subjektívne vyjadrenie, o kt. si môžeš myslieť čkokoľvek, to je ad 1, obyčajne je to o tom, že buď je ten rodič fakt zlý, alebo ho za zlého vydáva ten druhý, a kde je pravda? to nevieš ani ty a dokonca ani tá , kt. to tu píše, nevieme aká je pravda, a nevieme názor druhej strany, ak zoberiem, že má v celom pravdu, ešte to neznamená, že ten otce je skutočne naničhodník a niekto kto o tom pochybuje tu " trepe" , výnimky? zlaté oči, to už nie su výnimky, povinosti? a aké to sú napr. kt. by sa nedali zvládnuť a nezvládajú to tí zlí otcovia,? viem o čom píšem, mám dve deti a preto neskúšaj tu na mňa takéto veci 😉 nakrmiť, obliecť, umyť, hrať sa, učiť sa snimi, voľný čas azábavu? keď je choré starať sa? áno to robím, čo ešte považuješ za tak neuveriteľne otcami neschopné urobiť v povinostiach? nerobme z toho niečo čím to nie je, nehrajme sa tu na čosi, čo nie je pravda 🙂 striedavka je prioritne pre deti, nie proti nim, ak sa zymslíš a podarí sa ti to ohľadne detí, prečo sú deti vystavované traumám len preto, lebo sa ich rodičia nevedia znášať, ok manžeia už nebudete, rodičmi ste až do smrti, deti nemajú z toho rozum, nechápu, čo je manipulácia zo strany rodičov, maj oči plné strachu a chú mať už pokoj, ale aj tak to na nich zanechá následky

nazorotca
11. mar 2013

@kattrin5 vždy lepšie byť múdry ako tupá 🙂

kattrin5
11. mar 2013

@nazorotca vidim vidim😉

nazorotca
11. mar 2013

moja milá, myslím, že si peklo rozvodu a detskej traumy ešte nezažila, a ni ti to neprajem, popravde, nemáš páru o čom to celé je, je to katastrofa tie rozvody, a detské psychiky , píšeš na základe svojich vnútorných pocitocch, čo je správne, a le nie o tom o čom vlastne striedavka je, myslím , ženevieš, aké pocity majú tie matky, kt. sú vystavené tlakom zo strany naničhodníkov manželov, alebo otca, kt. je vystavený tlakom zo strany špekulujúcej matky, a to najhlavnejšie, čo ti tiež neprajem, aby sa tvojim deťom čosi také prihodilo, detská psychika u rozvádzajúcich rodičov - od pokojnej dohody až po scény ako z hororu...buď šťastná, že ťa to nestretlo a že si v poho, iní to však musia riešiť, najlepšie je to riešiť s ohľadom na najslabšieho účastníka rozvdu a tým je dieťa..to je prioritou a zostane, a či ty vidíš alebo nevidíš nie je podstatné 🙂

sisaha
11. mar 2013

@nazorotca pozri sa, keby sme tu nemali verit nikomu, kto sa zdôveri so svojim problemom, tak sa to tu moze rovno zabalit... a dalsiai vec..ty si nejaky vrták.., tvoje prispevky su take ako by som to nazvala s prepacenim "ani sral, ani šťal"... dobru noc..

nazorotca
12. mar 2013

@sisaha konštruktívna debata, diskusia je to, čomu sa musíme učiť, ako hlavný problém nezhôd medzi manželmi sa uvádza nedostatok komunikácie, alebo zlá komunikácia - a čo je najdôležitejšie, po čase rozvedení uvádzajú najčastejšie príčiny rozpadu že to boli skutočne banality - iste nabalľovali sa ako snehová guľa až z toho bol " veľký problém"...ak napíšem, že byť drásajúci príbeh zakladateľky témy je na zváženie , a nevieme, či naozaj sú objektívne fakty také, aké uvádza, neznamená to, že jej a nikomu tu veriť netreba. zvádza to k odpovedi na tvoj h.u. príspevok: aké typické pre ženu; ak chcem byť konštruktívny, tak tu nebudem uvádzať takéto "bonmoty" a ani ked dochádzajú argumenty nebudem " hodnotiť " iného spojením sov "ani srat ani srat"..jednak by to vypovedalo o tom, že vlastne nie som schopný diskusie ( ak nemá druhá strana môj názor, potom je vrták a hotovo) a jednak by to čosi hovorilo o mojej úrovni niekde v oblasti diktátu , príp. urovni dlaždiča...
isté dámy tu radia ako z partesu bez ohľadu na to, či vedia aká je skutočnosť, bez nadhľadu, bez znalostí o čom to je, atd...nedajbože by zakladateľka zobrala tieto rady za vlastné...ale pridá ešte povzdych chúďatá deti....v zásade som sa ozval na tie príspevky, kt. chýba nadhľad a skutočný rozmer rodiča, prvoradý záujem dieťaťa...pri ich čítaní som mal pocit :dotyčné bojujú proti niekomu, nie za niekoho ( deti) a to je problém...
padla tu neuveriteľná rada : odsťahuj sa na druhú stranu republiky - to mohli poradiť rovna na druhú stranu zemegule - jednak je to logický nezmysel, a jednak nerieši problém - chcem ich vidieť , tie radkyne, ako sa zoberú a odsťahujú 🙂, samé tomu neveria, že by sa to dalo, a v reále sa to naozaj ani nedá - to by musela dotyčná mať poriadne peniaze, nechať byt zázemie, príp. prácu a ísť niekde na opačnú stranu republiky, kúpiť si byt, nájsť zázemie , príp. prácu - tzv. rádkyne to síce vedia ( teda dúfam 🙂 ) ale ako rada dobrá nie?

dobrá rada nad zlato, a to je vážna vec, zlá rada je nešťastím, opatrne narábjte s radami pre tie, kt. sú s v úzkych, a schopné urobiť aj čokoľvek, len aby sa to už " vyriešilo"...nemáte totiž žiadnu zodpovednosť za nich a ich deti, však čo ? čosi som napísala a či ona/on sa bude podľa toho riadiť je predsa jeho vec..je a nie je, ale zajtra už budete radiť zas inej...

sisaha
12. mar 2013

@nazorotca pozri sa, nejdem tu s tebou diskutovat. Nie si v jej koži, neriešiš jej problemy..nevidis ako sa jej deti boja vlastneho otca, ako vidia, ze bije ich matku...Normalne uvazujem ci si kompletny... A rada, odstahovat sa na druhy koniec republiky..., ja byt v jej problemoch, tak nad tymto uvazujem ako prvym riesenim, keby som videla, ze druha strana hra divadlo pred uradmi, ale zatvoria sa za nim dvere a je to zviera...

nazorotca
12. mar 2013

radšej pouvažuj nad sebou, o kompletnosti druhých si daj pohov, moja milá, nie si ani ty v jej koži, tak sa tu mierni,
jasne, rada, ktorá je nereálna je najlepšia😀 ; jasne je to zviera, hrá divadlo, hlavne , že máš vo veciach druhých jasno, a teraz ešte o tej Karkulke 😀
a možno naozaj je to zviera, a hrá divadlo, a možno..., príliš veľa možno na to, aby som tu súdil, kto si, že súdiš?
deti , obzvlášť malé, akosi prirodzene milujú oboch rodičov, je im to dané aje prirodzené , že dieťa v natálnom veku skôr pociťuje väčšie väzby k matke , pomyselné " skóre" k otcovi sa vyrovnáva v pribúdajúcim vekom dieťaťa ( je nezmyslom chcieť od dieťaťa , aby sa vyjadrilo, koho má radšej mamku alebo otca, dieťa nerozumie, čo od neho chceme - nevie dať tú správnu odpoveď, kt. od neho chceme - v prvom rade sa bojí- prečo odo mňa chce niekto aby som odpovedalo koho mám viac rád? pre neho je prirodzené, že má oboch rodičov, ak dieťa vyhlási , pri svojom danom stupni vývoja, že nemá rado jedného z rodičov, je to buď naozaj zlý rodič a doma je peklo, alebo mu to bolo namanipulované, a doma peklo nie je, peklo má v hlave manipulujúci rodič, keďže opatrovníčka, súd a psychológovia jej hovorili čosi iné ako tu tvrdí, tak to bude ASI to druhé, vôbec si si nevšimla, že deti môžu byť a sú ( žiaľ stáva sa to úplne bežne) manipulované a programované tým " dobrým " rodičom", aby čosi dosiahol , čo je naozaj veľmi smutné až trestuhodné...to si mnohí rodičia v takýchto prípadoch neuvedomujú a vystavujú deti ešte väčším traumám, v akých sú
úplne katastrofálne je , ak začne manipulujúci rodič definovať, na podporu svojho snaženia, otec jej šprtal do cikulky, je to vážne obvinenie ! buď je otec odsúdeniahodný deviant, alebo je to trestuhodné ohováranie voči zavrhovanému rodičovi, šikovný psychológ nemá problém zistiť, či k deviácii došlo ( psych. vyšetrenie dieťaťa) a zistí aká je pravda, ak k tomu naozaj došlo,nie je čo riešiť, dotyčného zavrieť až zčerná, ak je to manipulácia zo strany rodiča, čo teraz? manipulujúci rodič je v poho, a ten druhý sa môže zblázniť vyfasoval nálepku pedofila , keďže sú obaja v zrelom veku, akosi to zvládnu, ale čo dieťa? čo ono v tej svojej hlavičke má za guláš?
deviantov zase nie je toľko, aby sa tu hemžili v každej normálnej rodine, skúsenosti psychológov hovoria skôr o tom, že označovanie jedného rodiča za devianta ( obyčajne je ním otec ) sú skôr manipuláciou keďže výskyt skutočných deviantov sa nerovná výskytu deviantov označovaných počas rozvodov a v rozhodovaní o starostlivosti deti..., k čomu sa skôr prikláňam, ale keďže neviem, je to iba moja domnienka, keď nemám dostatok informácií ako to je u zakladateľky témy na to, aby som vyriekol nejaký súd, už chápeš, v čom je rozdiel? už chápeš, v čom je rozdiel dávať rady a rady?

ty byť vedúcou zemegule, svet by ináč vyzeral, že🙂, našťastie to nás nepostretlo a dúfam, že ani v budúcnosti nie
keďže tvoje príspevky ku mne sú iba konfrontačné, prosím, ak už máš chuť mi niečo napísať, nech to je niečo k veci a téme, ktoré budú dotyčnej nápomocné, prajem pekný deň🙂

alelujaaaa
6. apr 2013

@nazorotca takých ako ste Vy pane, nam treba ! Neaku ligu by to scelo založiť !

kikaba44
10. apr 2013

@nazorotca Držím ti palce, ale uvedom si, že kam nemôže čert, pošle ženu a nakoniec aj tak nič nevyriešiš. Ako žena viem o tom svoje 😀

Strana
z2