icon

Deti odmietajú stretnutia s otcom: Ako postupovať?

23. okt 2024

Ako riešite deti, keď styk s otcom nie je upravený, iba o dohode, vzdy sa dalo daako dohodnut, nechcú nechnavštevovať otca, vek 10-12 napr. Lebo sa naposledy pohadali, kde otec pochybil,nieco sľúbil a nedodržal, Teraz maju vela učenia cez dajme to tyzdeň čo musia dohnať,lebo boli chorí, jednoducho nie do konca zivota iba pridu take dni, tyzden dva kedy nechcu. Naposledy to zacalo cirkusom kedy sa pomáhali. Vysvetlila som mu to, aj detom, ale stale trucuju. On sa tvaril jeden den ze to u rozumie ale dalsi uz cirkus robil. A on uz ide proti mne a proti detom silou mocou.. nikomu to neprospieva.

Strana
z2
tilonka
Autor odpoveď zmazal
tilonka
24. okt 2024

@damian85 ty si zakonnicky, este ze nie kazdy sudca a pravik taky je

damian85
24. okt 2024

@tilonka Máš úplnu pravdu , znova. Žasnem. 👏

kavasmliekom
24. okt 2024

@damian85 si právnik, sudca? Lebo sa trošku mýliš, resp. nemáš ani šajnu o skutočných situáciách a ako to riesia či už policajti, kurately, atď. Za 8 rokov ani raz nezakročili, ani policajti, ani kurately, ani súd. A máme bohaté skúsenosti, prvé roky bránila v styku matka, ostatne roky už deti radšej ani samé nechcú prísť. Kuratelka poradila, aby sme matke platili za to, že deti pošle k nám 🤣 a minulý rok zase nejaká pani mediatorka odporučila, aby sme my motivovali deti, dali im mobily, peniaze, keď nič iné na nich neplatí. Ale také, že príde polícia aj s pracovníčkou zo socialky, či dajú pokutu atď...sa ti snívalo?

autor
24. okt 2024

@mira0611 áno presne toto cítim aj ja, doma a doma a doma, neviem sa pohnúť aspoň hodinu pre seba. Aspoň ísť tam kde chcem ísť vybaviť vtedy keď chcem. Nie je šanca. To nehovorím o priateľoch o tom ísť si zacvičiť slobodne. To nejde. Milujem najviac na svete, ale ten kolobeh je ozaj náročný. Minimum priestoru. Dám všetko zo seba lebo sú prioritou. Čo by človek neurobil pre deti. Iba nech sú v poriadku , nič viac nechcem. Aj keď je to náročné.. práca, vzdelanie, peniaze, nakup, varenie, učenie, ukazovať spravny smer, reakcie v určitých situáciach, riešenie problémov všetci to robíme, ale fakt zobrať si pre seba tú jednu hodinu je pre mňa momentálne nepredstaviteľne a zrejme ešte aj dlho bude keďže vidím, že aj tvoj 16 r. Introvert podobne ako moje, má maminku ktorú ľubia, a zrejme cíti oporu, doveru a rodinu v tebe. Čaká na teba doma, kým prídeš je z mojho pohľadu veľmi krásna vec. Je to náročné ale verím, že raz príde čas, keď deti si to uvedomia, čo pre ne rodič znamená a čo robil celý ten čas….

autor
24. okt 2024

@ekonomkanika výborne toto sa dobre číta, pretože vyvolania neg. pocitov, strachu čo má za lubom, .. a čo može byť ak… behá mi mráz po chrbte, pretozme akékoľvek vymyknutie z rutiny, je pre deti psychicky náročná vec a nepredstaviteľná aby sa diali take veci na silu je chore… dakujem za informacie a podporu

mira0611
24. okt 2024

Ano, je to od neho velmi mile, ze cakam aj po nociach kym pridem domov, a ja mam castokrat aj vycitky, ze takto neskoro pridem domov.
V praci sa na mna pozeraju ako outsidera, lebo nechcem ist na vianocny vecierok, nechcem ist na teambuiding....preco nechcem, vsak uz ma 16...?!
Nechapu to silne puto medzi nami, ake zle casy sme spolu prezili a vzdy sme tu boli 1 pred druheho, moj sym vdaka manzelovi nemal bezstarostne detstvo, aj ked som sa snazila na 110%, aby on nic nepocitoval z toho, co sa medzi mnou a jeho otcom deje. To bol vsak problem, ze moj ex ma velmi rad trestal cez syna.
Viem, ze to mas velmi tazke, psychicky si urcite velmi vycerpana, od rodiny si nevies vypytat trosku pomoci?

damian85
24. okt 2024

@kavasmliekom mohla by si mi ukázať , kde som spomínal že má prísť polícia s kuratelou ? Ďakujem. Písal som o nariadení výkonu rozhodnutia. To ste podali ? A súd neskúmal dôvody nevykonávania nariadenia ? Skutočne ? Čo ste dostali v odôvodnení ? Že to u vás niekto vzdal je poľutovaniahodné. Len nemiešaj jablká a hrušky. To že niekto lamentuje , no nerobí správne právne kroky je už jemu na škodu. Kuratela a mediátor nie je výkonný orgán.

ekonomkanika
25. okt 2024

Nikto ani žiadny súd nemôže dieťa nútiť, keď samo nechce. Pokiaľ nemáte rozsudkom upravený styk, tak nemôže nič, nikto to nebude riešiť. Max. sa môže kuratela skúsiť to riešiť. Ale aj tu platí, že sociálna kuratela nemá právo Vám rozkazovať a prikazovať, to môže jedine súd. A pokiaľ by bola na kuratele nejaká osoba, ktorá dbá na záujmy detí, tak si tie deti zavolá a porozpráva sa v kľude s nimi a spýta sa na ich názor a na to, čo oni chcú. Bohužiaľ my sme to šťastie nemali. Čím viac sa otec a sociálka vyhrážali, tým väčší odpor u dcéry bol. Teraz bude mať 12 rokov. Otec detí si môže podať na súd návrh na určenie stretávania, ale aj tu platí, že sa musí zisťovať názor detí a povedala by som, že 10 a 12 ročné už ozaj vedia, čo chcú. Pokiaľ by aj súd rozhodol a nesúhlasili by ste s týmto rozhodnutím, vždy je tu možnosť odvolať sa. Až keď je upravené stretávanie súdom až potom môže podať na výkon rozhodnutia. U nás to prebiehalo písomnou komunikáciou so súdom až výkon rozhodnutia zastavil. Pokiaľ by súd považoval za potrebné, môže potom aj deti vypočuť. Netreba sa nechať šikanovať ani zastrašovať. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo, hlavne v záujme detí.

Strana
z2