Dieťa do starostlivosti matky
Ahojte žienky,mám 7 mesačne dieťa s človekom,ktorým nevychadzame už do pôrodu dieťaťa. Chcela som to ukončiť hned,ale začal sa mi vyhrážať,že mi dieťa zoberie. No teraz už som odhodlaná to skončiť,keďže som si našla nového partnera,ktorý berie malého ako vlastného a chceme ísť spolu bývať. Lenže on znovu začal,že mi dieťa zoberie a že ho bude mať výhradne len on,vraj mi ho súd zoberie,keďže som len na rodičovskom príspevku a on robí. Nový partner mi normálne vie zabezpečiť všetko čo potrebujeme,keďže má príjem a prácu. A to som bola normálne za to,aby sme sa keď tak dohodli na striedavej starostlivosti. Už som zúfalá,neviem čo robiť. Je možné žeby ho dali jemu? Stále rozpráva,že matka je to isté čo otec,že nechápe prečo by mali dať dieťa mne. Pritom ja s malým som celé dni,kým on je v práci...čo všetko treba aby dieťa zverili mne ? Ďakujem za každú radu
@sona96 to čo?
@barborka9999 a ešte jedna vec. je ten človek zapísaný v rodnom liste? teda ako otec dieťaťa? myslím tým pochopiteľne toho, kto ho splodil...
@panelacikova áno, má aj jeho priezvisko
@barborka9999 partner to hovori iba preto aby ta vystrasil a je jasne ze vobec
nerozumie ako to funguje. 7 mesacne dieta ti nezoberie nikto, presne ako bolo pisane vyssie, na to by musel byt velmi vazny dovod a ten nie je...takze dieta ostava s tebou a este k tomu ten tvoj kreten bude povinne platit na dieta vyzivne, lebo zo zakona to tak je...takze nevahaj ani sekundu, poziadaj o zverenie dietata do tvoje opatery a podaj aj ziadost o vyzivne. A mas.
@barborka9999 to je škoda... odhliadnuc od toho však dieťa ti nevezme, pokiaľ "nespĺňaš" kritériá z prvého príspevku
@panelacikova to len že to @h2,tak kasne zhrnula, že by sa to sem malo niekde na koniku vylepit ako dogma❤️
Určite ani so striedavkou nesúhlas,tak malé dieťa nemá v striedavej starostlivosti čo robiť..takéto malé dieťa sa dáva matke a aj styk sa poväčšine rieši za prítomnosti matky..
@barborka9999 niečo podobné som riešila s koliznou opatrovnickou a tá mi sama povedala tiež mam 8 mesačnú dcéru a že tu striedava starostlivosť nehrozí vôbec a pokiaľ niesi ako, bolo, vyššie písaná napr. Fetacka alebo sa nestaráš o dieťa ti ho nezoberu. Takže sa neboj sú to iba jeho bludy
Kľud. Mne to robil ex pri 4 mesačnej. Tak ju ľúbi, že od súdu bol za ňou 2x.. Tiež mi ju chcel zobrať. Dokonca jeho frajerka ma chcela dôjsť zbit za to, že mu ju nedávam, pritom on nechodí. Ma 2x do týždňa oprávnené prísť za ňou od súdu. Podaj návrh na súd, zverenie tebe, výživné a styk. Striedava je pre dieťa peklo. Poznám ľudí čo tak vyrastali a nie sú s tým v pohode.. Tiež som na rd takže mam príjem rd a výživné.
@simuskaaa123 pane bože. Nech zbije najprv seba a svojho priateľa. To už čo je..
@tanialicka tiež som nevedela, či sa smiať alebo čo.. Normálne smrteľne vážne mi povedal, keď bol v apríli naposledy za malou, že chcela ísť aj jeho frajerka, ale už by mi dala facku, za to ako sa správam, že mu branim v styku 😱pritom si nikto neuvedomuje, že podľa jeho reči by som vlastne marila súdne rozhodnutie 🤦♀️
@simuskaaa123 mala si sa spýtať že prečo teda neprišla. Tiež otecko hrdina naposledy v Apríli bol za malou. Najprv veľké reči určite a teraz ani nejde za dcérou
@tanialicka ona nemôže prísť, pretože náhodou by som jej povedala pravdu, že jediny deň kedy som sa s ním odmietla stretnúť bol deň, mimo jeho hodín kvôli korone keďže robia v automobilke.. Alebo by som spomenula, že mi dlží výživné. A nebodaj by som sa prekecla o jeho častých návštevách.. Alebo by som jej otvorila oči, s akým manipulantom ma tu cest...
@simuskaaa123 strašne.. Ja by som niektorých ľudí strieľala. Aspoň že malá je zdravá 🤗
Ináč ja som tá čo si ta pozerala na instagrame
@tanialicka to je pravda.. No podľa foto si nepamätám, úprimne storky skryvam všetkým neznámym a každý druhý deň som blokovala ľudí s 0 sledovatelov, 0 sledujúcich a 0 príspevkov..

@barborka9999 Nielen Tebe, ale aj všetkým, ktoré tu kedy písali so strachom, že im partner dieťa zoberie: Nezoberie! Aspoň nie legálne. Žiadny súd nezoberie 7 mesačné dieťa matke, pokiaľ nie je feťáčka, alkoholička, kurva, bezdomovkyňa, alebo psychicky chorá. Jasné, že si na rodičovskom príspevku. Pretože sa staráš o dieťa. Ten Tvoj inteligent to trochu nedomyslel: keby dieťa dali jemu, musel by s ním zostať doma on a Ty by si išla do práce. Nenechaj sa zblbnúť jeho rečami, nie sú ničím podložené. Hovorí Ti to len preto, že Ti tým ubližuje. Aj keby si nemala partnera, ktorý sa o Vás postará, finančne by sa mal o Tvoje dieťa a aj o Teba, kým si na rodičovskej dovolenke, postarať otec dieťaťa.