icon

Dieťa na noc/víkend

tulipanik_
19. máj 2023

Dobrý večer. Chcel by som sa opýtať, kedy je vhodné začať si pýtať dieťa na noc či víkend ku sebe? Kedy ste ho začali dávať exom vy?

haley7897
19. máj 2023

@tulipanik_ závisí... Majú vybudovaný vzťah? Vie sa postarať? Ma doma podmienky - posteľ pre dieťa atď.?

mimi3008
19. máj 2023

@tulipanik_ dolezite je aj to, ci je v noci dojcene este

janinah
19. máj 2023

Ak to dieťa ľúbiš,tak ho nechaj spat v jeho posteli v jeho domove,ktorý pozná co najdlhšie.

marianarem
19. máj 2023

@tulipanik_ Exa nemam, ale starym rodicom na prespatie tak okolo roku a pol. Zavisi to ale od dietata, ja som davala prpste na svoj pocit, ze co uz da.

haley7897
19. máj 2023

@tulipanik_ skus dat viac detailov, vek, intenzitu kontaktu doteraz a pod. Ja ti dám z vlastnej skúsenosti, mladšia dcéra začala chodiť na víkendy k otcovi niekdy po 3,5 roku. Najskôr ju zobral na pol dna, potom par krát na celú sobotu a keď sa cítila komfortne išla na víkend. Musí byť vytvorený vzťah, nielen nárok na dieťa. To môže byť niekedy náročné pre zlé vzťahy medzi rodičmi dieťaťa.

tulipanik_
autor
19. máj 2023

@haley7897 Pýtam sa všeobecne. Hlavne by ma zaujímal názor slobodných rozvedených mám. Nedávno mi povedala známa, že jej ex si berie ročné dieťa na víkend.

mimi3008
19. máj 2023

Och, rocne? Moj 19 mesacny place obcas aj ked sa zavriem v kupelni😅😅😅

haley7897
19. máj 2023

@tulipanik_ hmm, ak je zvyknutý a cíti komfortne starať sa o malé dieťa (mnohí muži strávia toto obdobie v práci a skratka nemajú prax a istotu) a dieťa je s ním tým pádom spokojné tiež... Všetkým to vyhovuje, prečo nie.

araavdva
19. máj 2023

@tulipanik_ moja ani v 7 rokoch nieje schopná spať sama bezo mňa o poschodie vyššie u starej mamy. Nie to ešte u otca na druhom konci mesta. Takže záleží to úplne od každého dieťaťa a okolností. Nedá sa to zovšeobecniť.

haley7897
19. máj 2023

@mimi3008 ale ze seriózne. Idem do kuchyne. Dcéra 4,5r
T: budeš dlho?
Ja: nie, prečo?
T: ak budeš dlho, budem plakať
Ja: prečo by si plakala, ved vieš kde som?
T: ale ja rada plačem 😃 radšej sa ponahlaj 😏

hennyinnsbruck
19. máj 2023

Ani cez moju mrtvolu 🤣🤣🤣🤣 ale tete chodila uz skoro od 1,5-2 roka tak nejak
No zalezi na dietati ci vie byt bez teba, ako sa tato postara…. To musis ty vediet podla mna 😊

tulipanik_
autor
19. máj 2023

Poprosím vás prečítajte si poriadne čo som písal. Písal som kedy dávate dieťa ex...nie , že ho mám nechať spať čo najdhlšie v domove ktorý pozná, nie kedy ho dávate starým rodičom, nie či vám plače lebo je 5 min bez mamy /o tomto si myslím svoje/ ďakujem pekne.

haley7897
19. máj 2023

@tulipanik_ aw krátka zapalna šnúra?

januska12323
19. máj 2023

Nenapísal si nič konkrétne tak neviem aké rady čakáš.

tulipanik_
autor
19. máj 2023

@januska12323 Čo konkrétne chceš vedieť? Máme spolu vybudovaný vzťah. Viem sa postarať. Aj spať má kde.

januska12323
19. máj 2023

Ako spí cez noc, pýta mamu...

clarissa96
19. máj 2023

@tulipanik_ na jednu noc asi v 2,5 roku, na víkend od cca 3. Mame to jednak v súdnom rozhodnutí, jednak mu aj dôverujem. Vždy si môžeme volat cez FaceTime, tak viem, či je Ok či nie. A vždy je 🙂 My mame ale velmi dobry vzťah a nerobíme dcére niečo s čím nesúhlasí.

tulipanik_
autor
19. máj 2023

@haley7897 Ja som nevybuchol. Bolo to napísané slušne a vecne. Keď tu každá žena reaguje na všetko len nato čo treba nie.

sense
20. máj 2023

Ak mas ku dietatu vztah a ono k tebe, vydrzi byt s tebou same niekolko hodin aj bez matky a placu a ty ako otec dietata sa dokates o dueta plnohodnotne postarat, tak ziadat mozes kedykolvek, si rovnako rodic ako matka.

jana_eyre_2
20. máj 2023

Ak by som sa rozišla s mojím mužom, tak by som mu deti vedela dať asi cca od 2r.. skôr by asi ešte dosť plakali.. moje deti svojho tatu veľmi ľúbia, boli by s ním úplne v pohode a ja by som sa ani vôbec nebala, lebo to je človek ktorému najviac dôverujem že sa o ne postará tak že im nič nechýba.. neviem si predstaviť že by som mu ich nedala.. lebo je to on, proste dobrý človek a ak by sme sa rozišli tak by neprestal byť otcom.. .

Keď si ale predstavím iného konkretneho chlapa, ktorý sa o svoje dieťa zaujíma len v pripade aby si urobil fotku na FB aby mu ju známi lajkovali a inak sa o dieťa pramálo zaujíma a nemá s ním vzťah, tak by som mala problém dať mu dieťa na víkend aj do 10tich rokov..

Čiže veľmi závisí od toho aký si človek, aký máte s dieťaťom vztah, aký vzťah panuje medzi tebou a ex.. nie je žiadna univerzálna rada, je to individuálne, lebo každý vzťah je iný.. pokiaľ sa viete normálne porozprávať so svojou ex, tak sa porozprávajte a hľadte na potreby vaseho dieťaťa aby sa necítilo zle..

Inak ku komentu že ak ho ľúbi tak ho nechá čo najdlhšie spat vo vlastnej posteli.. chcela by som vidieť či by to niekto napísal ak by sa to pýtala stará mama o svojom vnucati 😅

Prečo by dieťa nemohlo byť so svojím otcom AK je ten otec normálny a majú vzťah?

mimikarol
20. máj 2023

Vtedy keď by to dieťa chcelo. A neviem čo si agresívny. Každé dieťa je iné. Jedno ide v pohode ako 2 ročne, druhé nechce ani keď ma 7 rokov

horty99
20. máj 2023

@tulipanik_ Naša nemala ani 3 roky keď išla do striedavky. Čiže necelé 3 roky a - týžden a sama inak nechcela. Do 1 roka sa odomňa ani nepohla. Od 1 roka ju uspával aj ex.

jana_eyre_2
20. máj 2023

@mimikarol že je agresívny je trocha prisilne, nie? Vôbec v jeho odpovedi agresivitu nevidím..

nikijezikova
23. máj 2023

@tulipanik_ ahoj s bývalým sme sa rozišli keď mal malý necelý rok a pol ,hneď od začiatku si brava malého každý druhy víkend k babke. Maju pekný vzťah ,vedia sa postarať