Dom a exekútor

zarralea
25. jún 2014

Stretla som jednu mamicku ktora ma problem ja jej v tom poradit ci pomoct neviem tak prosim o pomoc vas .

Mamicka je zufala chce sa dat rozviest lebo manzel po 21 rokoch sa odstahoval , zmenil sa , na deti neprispieva a neplati na nich nic , nabral na seba pozicky ktore nesplaca ale to sa dozvedela az teraz a nabral si ich ked uz nezili v spolocnej domacnosti .
Dostala od svojej svokry dom darovacou zmluvou uz pred 4 rokmi a nakolko jej zacali chodit domov vyzvy na uhradu za vseliake pozicky a podobne veci boji sa aby aj po rozvode nemohli exekutori chodit a klopat jej na dvere alebo este co je horsie nakolko ona by to nemala z coho splacat aby jej nesiahli na ten dom ktory dostala .
Docitala som sa na internete ze dar nie je spolocnym majetkom a tym padom nespada do BSM ale co v pripade exekutora ? to som sa akosi nedozvedela . Rozvedu sa , nebude splacat pozicky ktore si nabral a .... Co v takom pripade ?

bahira1962012
25. jún 2014

ak váš partner vyrobil dlhy bez vášho vedomia, máte smolu aj vy. Exekútor môže zhabať majetok, ktorý ste nadobudli počas manželstva. V bezpečí je len vaše dedičstvo, majetky v reštitúcii, dary a veci osobnej potreby, lebo nepatria do bezpodielového vlastníctva manželov.
Predbehnite exekútora
našla som toto 🙂
Pôžičky od nebankových inštitúcií či neserióznych organizácií riešte okamžite. Podobne postupujte, aj keď ste si požičali peniaze od úžerníka – každý deň navyše znamená väčší dlh. Splaťte požičanú sumu a dohodnuté úroky. Aspoň vám nebudú narastať takzvané sankčné úroky, ktorými vás úžernícka firma trestá za omeškanie splátok. O splátkach si vyžiadajte potvrdenie.

Požičajte si peniaze od rodiny alebo ak sa dá, spotrebný úver v banke.

Keď uvažujete o speňažení vecí, na ktoré je už napísaný exekučný príkaz, vedzte, že už sú nepredajné.

no hlavne nech sa rozvedie :O

esterba
25. jún 2014

@zarralea hlavne, nech navstivi advokata.

monika9694
25. jún 2014

ahoj u mna v rodine je tiez taky sikovny a dali sme mu uz cez 30000 eur a furt su tam dlhy ... takze pokial nevieskolko ma ten dotycny narobenychndlzob uverom by som to neriesila ... nech vsetko co ma prepise na deti a tak jej nebudu mat co zobrat.... pokial este majetok nie je v exekucii prepisat sa da ,ale treba si svihnut lebo urady maju cas na prepis majetku 30 dni .... ak by v exekucii uz bol je to smola a podla exekutorovych zakonov uz sa taky majetok prepisat neda ...oni su na to haklivy hned ta zuluju ,ze sa zbavis majetku a ides na sudy takze treba konat rychlo...

zarralea
autor
25. jún 2014

Ahojte a dakujem jedna sa o dar a pokial som spravne pochopila nespadá to do BSM nie je to spoločný majetok

draik
26. jún 2014

Dar do BSM nespadá. Exekútor, ak ste zmluvy o úvere nepodpísali, môže uspokojiť pohľadávku len predajom vecí, ktoré sú v BSM. V tomto prípade nemôže siahnuť na Váš účet ani na Vašu mzdu.
Darovanie majetku v BSM príbuzným, aby ste sa vyhli jeho exekúcii, je často zbytočné, keďže takéto prevody je možné napadnúť až tri roky spätne.

zarralea
autor
26. jún 2014

Dakujem som rada ze existuju dobrý ľudia ktorý pomôžu